בסוף השבוע האחרון מספר הנדבקים באמריקה הלטינית עלה, ואף דווח על מקרי מוות ראשונים. בעקבות המצב, המציאות שנחתה בהפתעה על המטיילים הישראלים מאלצת אותם לבטל תוכניות ולהתחיל לחפש טיסה הביתה – וכך, במקום ליהנות מהמשך הטיול, רבים מהם מתעסקים בימים אלה בעיקר עם סוכני הנסיעות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

תחילה הודיעו מדינות דרום אמריקה על סגירת מוסדות הלימוד, אך לפני יומיים הוחרפו הצעדים והוכרז מצב חירום. נשיא פרו, מרטין ויזכה, הודיע על סגירה מוחלטת של הגבולות, וכתוצאה מכך שדה התעופה הבינלאומי נסגר לנוסעים. אורי לאטי, שמטייל בפרו, סיפר: "יש תורים מאוד ארוכים לסופר, ברמת הארבעה-חמישה בלוקים, ואי אפשר לקנות מזון בכלל. יש הרבה שוטרים ברחובות שאוכפים שלא תוכל להסתובב סתם".

ההודעה על סגר מוחלט בפרו, תוך יממה אחת בלבד, תפסה מאות ישראלים לא ערוכים. בעיר קוסקו, יעד פופולרי מאוד בקרב מטיילים בכל העולם, מאות המתינו בתור שהשתרך מחוץ לשדה, שעות ארוכות לפני שנפתח. ירין אלגרושי, מטייל בדרום אמריקה, סיפר על התחושות בקרב המטיילים: "אנחנו ממש בחוסר אונים והכרטיסים פה אוזלים מרגע לרגע".

ארגנטינה וצ'ילה צפויות לסגור גם הן את גבולותיהן בימים הקרובים, כך שהיעד עבור המוצ'ילרים הרבים הוא שדה התעופה בסאו פאולו שבברזיל, שעדיין מתפקד כרגיל. אך מרבית הטיסות היוצאות לאירופה כבר מלאות או מתבטלות.

בעקבות הביקוש הרב והיצע הטיסות הנמוך, מחירי הטיסות גבוהים במיוחד ומגיעים לסכומים של כ-3,200 דולרים לכיוון אחד. "מדובר ב-15 אלף שקלים לטיסה ישירה או 7,000 שקלים עם טיסת המשך באירופה", סיפר מיכאל אוריה, שמטייל בדרום אמריקה. "אבל אנחנו שמים את הכסף ואנחנו מבינים שזה הצעד הנכון, להיות עם החברים והמשפחה, ובמקרה הצורך להיות עם רופאים שמדברים עברית ולא שפה זרה".

בעקבות המצב, קבוצת "אמסלם תיירות ונופש" נערכת להוציא מטוס מיוחד לברזיל, על מנת להחזיר ארצה את הישראלים בטיסה ישירה. "אנחנו קוראים לכל החבר'ה הצעירים, המוצ'ילרים, להגיע לסאו פאולו. אנחנו דואגים לטיסה המיוחדת הזאת", הודיע יעקב אמסלם, בעלים ומנכ"ל החברה.