בארגון הבריאות העולמי כבר לא משתמשים במונח "מגיפה" כדי לתאר את הקורונה, אך התפרצות נגיף הCOVID-19 עדיין מציבה את העולם ב"מצב חירום בינלאומי". לצד החששות ודיווחים על נדבקים במקומות נוספים בעולם, בארגון הבריאות העולמי אישרו היום (שני) כי יש ירידה במספר הנדבקים בנגיף וכי ההתפרצות הגיעה לשיאה בין ה-23 לינואר ל-2 בפברואר ומאז היא בירידה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

למרות שארגון הבריאות העולמי אישר היום שיש ירידות  משמעותיות במספר הנדבקים בנגיף, בשבוע שעבר סין עוררה בלבול ביחס לנתונים לאחר כששינתה פעמיים את האופן בו היא סופרת את מקרי ההידבקות. בארגון מוסיפחים כי הם לא רואים התפשטות שלא ניתן להכיל אותה ומקרי המוות הם לא בהיקף רחב. 

החשש מפני מגיפה עולמית התחזק היום אחרי הדיווח על עלייה חדה במקרים חדשים שדווחו באיראן, באיטליה ובדרום קוריאה. במקביל,  בסין מבטלים חלק ממגבלות התנועה בכמה מקומות, כולל בבירה בייג'ין. לפי דיווח בארה"ב, הבית הלבן יבקש תקציב חירום כדי להתמודד עם הנגיף.

קורונה באיראן (צילום: Ebrahim Noroozi, AP)
אירן | צילום: Ebrahim Noroozi, AP

בתדרוך משותף בבייג'ין של ארגון הבריאות העולמי ושל נציבות הבריאות הלאומית של סין, ברוס איילוורד, ראש צוות של מומחי ארגון הבריאות העולמי, אמר: "אני יודע שאנשים מסתכלים על המספרים ושואלים - מה באמת קורה". איילוורד הוסיף כי מקורות רבים שמספקים נתונים מצביעים על ירידה במספר הנדבקים: זה יורד בגלל הפעולות שננקטות".

לצד השבחים כלפי הצעדים שנקטה בייג'ין, איילוורד אמר כי יש לבחון מחדש את מגבלות הנסיעות והסחר. בתדריך נאמר כי יותר מ-3,000 אנשי צוותים רפואיים בסין נדבקו בנגיף, בעיקר בגלל היעדר ציוד מגן ועייפות.

מאז התפשט הנגיף, נרשמו יותר מ-77,000 מקרי הידבקות ידועים בסין ו-2,445 מקרי מוות.  ברחבי העולם נרשמו 1,769 מקרי הידבקות ו-18 מקרי מוות ב-28 במדינות שונות. מחוץ לסין, מרבית הנדבקים נמצאים בדרום קוריאה, יפן ואיטליה.