התנועה האווירית בנמלי התעופה הפעילים ביותר בסין צנחה בכ-80% מתחילת השנה, כך עולה מנתונים שפרסם היום (שני) אתר "Flightradar24", המציג את תנועת המטוסים ברחבי העולם. זאת, על רקע התפשטות נגיף הקורונה והחלטתן של חברות תעופה רבות ברחבי העולם, בהן "אל-על" הישראלית, להפסיק את טיסותיהן ליעדים מסוימים בסין ומהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הירידה החדה בתנועה האווירית בסין החלה במחציתו השנייה של חודש ינואר האחרון, והנתונים ממחישים זאת היטב: ב-21 בינואר יצאו 10,552 טיסות מ-25 נמלי התעופה העמוסים במדינה. שבועות ספורים לאחר מכן, ב-11 בפברואר, מספר הטיסות שעברו באותם נמלים היה 2,123 בלבד. בבייג'ינג ובגואנגז'ו נרשמה ירידה של כ-80% במספר הטיסות, ובשנגחאי נרשמה ירידה של כ-70%.

בשבוע שעבר פורסם ב-N12 כי "אל על" מאריכה את הפסקת הטיסות שלה לכמה יעדים במזרח בשל התפשטותו המתמשכת של הנגיף. במסגרת זו הודיעו בחברת התעופה על הפסקת הטיסות לבייג'ינג עד ל-24 באפריל, והפסקת הטיסות להונג קונג עד ל-20 במארס

ב"אל על" התחייבו לסייע במציאת חלופות ללקוחות המחזיקים בכרטיסים לטיסות שהשתנו או בוטלו. מנכ"ל החברה, גונן אוסישקין, הסביר: "אנו עוקבים אחר ההתפתחויות בסין. החברה מבצעת התאמות מסחריות בקשר ללוח הטיסות ליעדי המזרח הרחוק ומטוסים אשר יהפכו זמינים, יופנו לתגבור לוח הטיסות לצפון אמריקה ואירופה, בדגש על תקופת חג הפסח".