למרות התחזיות האופטימיות של נשיא ארה"ב טראמפ, כי הקורונה תחליוף עד אמצע אפריל, האמריקנים נכנסים לכוננות חירום על המשך ההתשפטות ועליית מספר המתים. הלילה (בין רביעי לחמישי) חצה מניין המתים מקורונה את רף ה-1000, כאשר ברחבי ארצות הברית מתו 1,032 בני אדם, 68,421 נדבקו, מתוך יותר מ15,000 במצב קשה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במהלך הלילה אישר הסנאט האמריקני תוכנית סיוע פדרלית, הגדולה ביותר בהיסטוריה, במסגרתה כל אזרח אמריקני בוגר יקבל תמיכה של 1,200 דולר. התוכנית הושגה לאחר מגעים שנמשכו ברציפות מאתמול ובמהלך הלילה, בין הבית הלבן, מחלקת האוצר ונציגי הקונגרס מטעם שתי המפלגות. לצד הסיוע לכל אדם בוגר, יועבר סכום נוסף של 500 דולר עבור כל ילד. מערכת בתי החולים בארה"ב תקבל סכום של 150 מיליארד דולר.

מתחם בדיקות קורונה ביוסטון, טקסס (צילום: AP)
מתחם בדיקות קורונה ביוסטון, טקסס | צילום: AP

עוד במסגרת החבילה, יועבר סכום של 367 מיליארד דולר לטובת הלוואות לעסקים קטנים וכ-500 מיליארד דולר יתווספו לתקציב לצורך מאבק במשבר. לפי דיווחים, עדיין לא הושגה הסכמה בשאלת הסיוע לחברות התעופה והתנאים לסיוע כזה.

במהלך מסיבת עיתונאים שקיים הלילה הנשיא דונלד טראמפ הוא נשאל על ההצהרות שלו בנוגע לקצה ההתאוששות של ארצות הברית, כאשר טראמפ הצהיר שבשבועיים הקרובים תוכל המדינה לחזור לשגרה. "אני חושב שיש אנשים מסוימים שהיו רוצים שהמשבר לא ייפתר כל כך מהר. אני חושב שיש אנשים מסוימים שהיו רוצים שהמצב הכלכלי ידרדר כעי הם חושבים שזה יועיל להם בסקרים לקראת הבחירות".

טראמפ פונה לציבור (צילום: AP)
טראמפ בפנייה לציבור בעקבות המשבר | צילום: AP

בעוד הנשיא טראמפ השתלח בעיתונאים, בבירה וושינגטון הורה ראש העיר כי כל העסקים הלא חיוניים ייסגרו לתקופה של חודש בשל התפרצות הנגיף בעיר. בהודעה שנמסרה בלשכתו של ראש העיר נמסר: "צו זה מחייב זמנית סגירה של הפעילות של כל העסקים שאינם חיוניים, ואוסר התכנסויות של יותר מ-10 אנשים".

ניו יורק  (צילום: AP)
ניו יורק בחזית המאבק בנגיף | צילום: AP

בניו יורק, שם אובחנו כמעט 18,000 מקרים של קורונה, ראש העיר, ביל דה בלסיו, סיפר בראיון לכתבים כי על פי הערכות שלהם מחצית מתושבי התפוח הגדול צפויים להידבק בנגיף. מספר המתים בעיר הגיע הלילה ל-199. דה בלסיו סיפר במסיבת עיתונאים: "זה הימור סביר שמחצית מכלל הניו יורקרים, ואולי אפילו יותר, בסופו של דבק יחלו במחלה הזו. זה מדאיג את כולנו מאוד, אבל אנחנו צריכים לומר את האמת". אם מחצית מהעיר אכן תידבק, מדובר בכ-4.2 מיליון אנשים.