N12
פרסומת

בהלה בסין: קרס מלון עם עשרות מבודדי קורונה, המחלצים פועלים בהריסות עם מיגון מיוחד

מלון שרחוק כמה מאות קילומטרים ממוקד ההתפרצות העולמי של הנגיף קרס - כשבתוכו עשרות מבודדים שבאו במגע ישיר עם חולי קורונה. כוחות ההצלה המקומיים מנסים לחלץ את הלכודים מההריסות עם אמצעי מיגון בניסיון שלא להידבק בזמן פעולות החילוץ. אזרח שגר ליד המלון: "חשבתי שזה פיצוץ"

טל שגיא
פורסם:
מלון בסין שקרס עם עשרות מבודדי קורונה בתוכו‎
מלון בסין שקרס עם עשרות מבודדי קורונה בתוכו‎
הקישור הועתק

בהלה בסין: מלון בחבל שפוג'יין דרום-מזרח המדינה קרס היום (שבת) כשבתוכו עשרות מבודדי קורונה. בכלי תקשורת מקומיים מדווחים על כ-23 לכודים שחולצו עד כה בפעולות חילוץ נרחבות שמתבצעות עם אמצעי מיגון מיוחדים.

המלון בן שש הקומות ו-80 החדרים הוסב לפני כמה ימים למתקן בידוד לאנשים שבאו במגע ישיר עם חולים ונשאים של הנגיף, והוא מרוחק כמה מאות קילומטרים מוואהן - מוקד התפרצות הקורונה.

כמעט 150 כבאים משתתפים בפעולות החילוץ מהמלון שקרס. בסרטונים שמופצים מסין הם נראים מטפסים בין ההריסות ומשתמשים בפנסים עוצמתיים כדי לחפש אחר ניצולים, וכל זאת כאמור בזמן שהם עוטים על עצמם מיגון כבד כדי שלא יידבקו.

"אכלתי ארוחה ערב ואז שמעתי 'בום' גדול וחשבתי שזה פיצוץ", סיפר תושב האזור לכלי תקשורת מקומי. "'רק כשרצתי למרפסת שלי ראיתי שכל המלון התמוטט".

התמוטטות המלון מגיעה בסיומו של שבוע אופטימי יחסית מבחינתה של סין, שלאט לאט מצליחה, כך נראה, להתמודד עם התפשטות הנגיף ולהכיל אותו. השבוע חצה לראשונה רף הנדבקים בעולם את מספר הנדבקים במדינה, אך ההתפרצות בסין היא עדיין החמורה ביותר עם יותר מ-80 אלף מקרים של הידבקות ויותר מ-3,000 מתים.