N12
פרסומת

ראש עיר פלסטיני השתתף בכנס בתל אביב - ונאלץ להתפטר

חמדאללה חמדאללה, שעומד בראש העיירה ענבתא, אולץ לפרוש מתפקידו בעקבות הסערה שהתחוללה ברשת - זאת לאחר שהתגלה שהשתתף עם בכירים נוספים לשעבר ברשות בכנס לקידום רעיון שתי המדינות שנערך בתל אביב. המשתתפים התגוננו: "הישראלים שהיו בכנס התנגדו כמונו לתוכנית השלום של טראמפ"

אהוד יערי
החדשות12
פורסם: | עודכן:
"נירה עליכם גז עד שתמותו"
צילום: דורית יורדן דותן
הקישור הועתק

תמך ברעיון שתי המדינות - ושילם בתפקידו: ראש מועצת העיירה הפלסטינית ענבתא הסמוכה לטול כרם, חמדאללה חמדאללה, אולץ להתפטר היום (שבת) מתפקידו לאחר שהשתתף בכנס שתומך בקידום רעיון שתי המדינות שנערך לאחרונה בתל אביב יחד עם בכירים לשעבר ברשות הפלסטינית.

דיווחים בתקשורת הישראלית על קיומה חשפו את זהותם של המשתתפים בוועידה - וגרמו לסערה בדעת הקהל הציבורית ברשות הפלסטינית ולתסיסה ברשתות החברתיות, מה שהוביל את ראש העיר להתפטר.

החברים נוספים במשלחת התגוננו ברשתות החברתיות וטענו שהשתתפו בה באישור הרשות – ושהחברים הישראלים שהשתתפו בה מתנגדים, כמותם, לתוכנית השלום של הנשיא טראמפ.

אלא שלמרות זאת, הוויכוח הציבורי סביב השתתפותם בוועידה נמשך.החזית העממית פרסמה הודעת גינוי חריפה נגד הרשות על אישור השתתפות באירועים מסוג זה.