תיעוד מתוך ההסגר: סין ממשיכה בסגר הנרחב על ערי הענק, בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף שכבר גבה את חייהם של 106 בני אדם והדביק אלפים. רחובות שנגחאי, הבירה הכלכלית התוססת של סין, שוממים לאחר שנרשם מקרה מוות ראשון בעיר: רוב מוחלט של התושבים נשארים בבית – דווקא בימי החג השמחים. יעל עינב, מנהלת חברת Ychina וישראלית שגרה בשנגחאי: "רוב הישראלים עזבו את העיר, התושבים המקומיים חשים שהשלטון יודע להתמודד עם הווירוס ולכן נענים לכל הדרישות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנגיף כבר הספיק להתפשט לעוד 13 מדינות ברחבי העולם. מדינות רבו כבר הודיעו כי הן מפנות את אזרחיהן ממרכזי התפרצות הנגיף ברחבי סין. ראש ארגון הבריאות העולמי ונשיא סין שי ג'ינפינג דנו בדרכים להגנה על התושבים הסינים וכן על התושבים הזרים באזורים שנפגעו מנגיף הקורונה. הצדדים דנו ב"חלופות אפשריות לפינוי".

רחובות שנגחאי השוממים (צילום: יעל עינב)
רחובות שנגחאי השוממים | צילום: יעל עינב

לפי דיווחים ממספר כלי תקשורת, גבר יפני הוגדר כנושא את הנגיף למרות שלא ביקר בסין. למרות מספר הקורבנות שממשיך לעלות, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי אמר כי הוא בטוח ביכולתה של סין לשלוט ולמנוע התפשטות של נגיף הקורונה ואישר את צעדי הממשלה בסין כדי למנוע את ההתפרצות עד כה.

יעל, מנכ"לית Ychina, אמרה: "בעיר נערכים לחזרה של כעשרה מיליון מהגרים לכבוד החג. חלקם חוזרים ממקומות בהם הייתה התפרצות של נגיף הקורונה. סגרו את כל הכניסות לעיר, מי שמנסה להיכנס צריך לרדת מהרכב והרשויות בודקים לו חום. כל האירועים בוטלו, בתי הספר נדחו עד להודעה חדשה".

רחובות שנגחאי השוממים 2 (צילום: יעל עינב)
מסכות מחולקות לכל התושבים | צילום: יעל עינב

בשנגחאי, מרכז כלכלי מרכזי בסין, קיים סגר. הרחובות, העסקים והמשרדים נותרו ריקים – ולא בגלל חופשת החג שהתקלקלה בשל התפרצות הנגיף. בהודעה פנימית של חברת גולדמן זקס הורו לצוותים הממוקמים במדינה לעבוד מהבית ולא להגיע למשרדים במהלך 14 הימים הקרובים.

יעל הוסיפה: "אין נפש חיה ברחובות. תחנת הרכבת, אחת מהיותר הומות בשנגחאי, ריקה מאדם. זה החג הכי עצוב שהיה אי פעם בסין".

"העסקים ממש לא מתנהלים כרגיל, הרבה מהתושבים חוששים שהכלכלה תאט", סיפרה יעל. "הישראלים בשנגחאי מאוד מגובשים. הקונסולית הישראלית מארגנת רשימות ודואגת לציוד כדי שלא יישארו מחוסרי יכולת להתמודד. רוב הישראלים עזבו, חלקם נסעו למקומות שכנים כמו תאילנד".

גל גדות על שלטי פרסומת בשנגחאי (צילום: יעל עינב)
גל גדות בתחנות הרכבת השוממות בשנגחאי | צילום: יעל עינב

בשנגחאי שבמזרח סין כבר סידרו נקודות מיוחדות לחלוקה ואיסוף של מסכות. מספר גדול של עובדים החליטו שלא לחזור לעיר הולדתם שנגחאי למרות חגיגות השנה החדשה. "ההתפרצות קשה עכשיו. אני מקווה לעשות משהו למען אחרים. מקווה שזה יסתיים בקרוב כדי שנוכל לחזור למפגש המשפחתי", אמר לין יאן, עובד אריזות מסכות שלא נסעה לפגוש את משפחתה.