בעצרת הבחירות של ברני סנדרס שנערכה ביום חמישי האחרון, אחד מהנוכחים הניף את הדגל הנאצי, ביצע את ההצדעה של המפלגה וצעק "הייל היטלר" – מפגן שכוון לסנדרס, היהודי הראשון שמתמודד על הנשיאות בארה"ב. באירוע בו נכחו כ-7,000 תומכים, פרש הגבר את הדגל מאחורי סנדרס, שהתחיל בדיוק את נאומו – עד שהאבטחה הוציאה את הגבר מהאירוע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סנדרס ככל הנראה הבין בזמן אמת שמתרחשת מהומה, ופנה לימינו להביט ביציעים - אך הדגל כבר הוסר. העוזרים סיפרו לו על האירוע לאחר המפגש. אתמול (שישי) בבוקר, כשהיה בנמל התעופה פיניקס, אמר סנדרס לכתבים שנדהם לשמוע על האירוע מהצוות שלו.

 

 

"אני מדבר לא רק כיהודי אמריקני - אני חושב שאני יכול לדבר בשם משפחותיהם של כ-400 אלף חיילים אמריקנים שמתו בלחימה בנאציזם, ובפשיזם - זה נורא", אמר. "מגעיל לראות את הסמל של היטלר והנאצים בארצות הברית". סנדרס הוסיף שראה המון מפגינים באירועיו במהלך השנים - רבים מהם תומכי טראמפ. "אבל זה היה משהו שונה", אמר, ותיאר את צלב הקרס כ"הסמל הנתעב ביותר בהיסטוריה המודרנית".

אתמול אחר הצהריים צייץ בטוויטר מתחרו למרוץ ג'ו ביידן: "לא אכפת לי במי אתה תומך. התקפות כאלו נגד אדם שיכול להיות הנשיא היהודי הראשון מגעילות ומחוץ לתחום". לשנאה וגזענות אין מקום באמריקה - וזה באחריותנו לעקור אותם מהשורש בכל מקום בו הם נמצאים".

 

 

ארגון הליגה נגד השמצה זיהה את האדם כרוברט סטרקסון, חבר ה"עליונות הלבנה" שהטריד מגוון ארגונים ואירועים יהודיים ומוסלמים, ופרסם את פעולותיו ביוטיוב לעיתים קרובות. מלבדו, מספר רב של מפגינים גרמו לשיבושים בעצרת הבחירות, כולל תומך רפובליקני שהניף את דגלו של טראמפ. ווידאו ותמונות של האירוע הופצו במהרה באינסטגרם ובטוויטר.

עבור סנדרס וצוותו, האירוע מתרחש שבועות לאחר שאנשי תקשורת בולטים תיארו את מגמת העלייה שלו במרוץ ורמיזות אנטישמיות החלו להישמע בסביבתו. רק בחודש שעבר ברשת MSNBC השווה הפרשן הפוליטי כריס מתיוס את סנדרס לכיבוש גרמניה הנאצית את צרפת במלחמת העולם השנייה, והשבוע עזב את הערוץ השבוע לאחר שורה של התבטאויות בעייתיות.

בהמלצת יועציו, החליט הפעם סנדרס לדבר בפתיחות רבה יותר על הרקע שלו כבן למשפחה יהודית בארה"ב, יותר מאשר לפני 4 שנים – גם אז התמודד במרוץ הדמוקרטי לנשיאות. בסרטון שהפיץ במסגרת הקמפיין ביום חמישי האחרון, אמר שמורשתו היהודית השפיעה עליו בצורה עמוקה, וסיפר על ביקור בפולין, שם נרצחה משפחתו של אביו במלחמת העולם השנייה.