רמות פליטות הגופרית הדו-חמצנית עלו לרמות גבוהות בעיר ווהאן, שבה התפרץ לראשונה וירוס הקורונה - כך עולה מדיווחים במספר כלי תקשורת בעולם. על פי הפרסומים, פליטות אלה יכולות להוות סימן לשרפת גופות של המתים מהמחלה - בהוראת המשטר בסין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בסין דווח כי התקבלה הנחייה לשרוף את גופות המתים כדי למנוע הדבקה, מכיוון שלא ידוע אם הווירוס שורד ומדבק אחרי המוות. ועדת הבריאות הממשלתית בסין הכריזה מוקדם יותר החודש כי "יש לשרוף גופות באופן מיידי". 

עוד הסבירו בסין כי שרפת הגופות מתבצעת במסגרת אזכרות מצומצמות – במטרה למנוע התקהלות ציבורית גדולה המעלה סיכוי להידבקות. על פי ההערכות בעולם, מניין המתים רב יותר מהפרסומים הסיניים הרשמיים, וקיימות טענות להסתרת היקפי התמותה האמיתיים.

מדענים מסבירים כי התרכובת הכימית, גופרית דו חמצנית, נפלטת במהלך שריפת גופה של בני אדם, וכך גם כששורפים פסולת כימית. עוד הסבירו אותם מדענים ששריפת גופות משחררות חומרי SO2 במקביל לחומרים מזהמים נוספים כמו תחמוצות חנקן. במקביל לכך, בעיר צ'ונגצ'ינג בסין שנמצאת תחת הסגר אותרו רמות גבוהות של פליטת גופרית דו חמצנית  

 

"ספינת הקורונה" (צילום: רויטרס_)
"ספינת הקורונה" | צילום: רויטרס_

 בסין הועלו טענות חוזרות, שלא אומתו, שלפיהן בכירים בסין מסתירים נתונים גבוהים יותר לגבי מספר הנדבקים והמתים כתוצאה מנגיף הקורונה. עוד נטען כי הבכירים מעלימים מעין הציבור את ההיקף הגבוה של שרפת הגופות.

התפשטות הקורונה (צילום: רויטרס_)
הנגיף לא מפסיק להתפשט. סין | צילום: רויטרס_

מפה אחת, שמשמשת את חזאי מזג האוויר בצ'כיה, מראה שרמות פליטת הגופרית הדו-חמצנית בווהאן הסינית מגיעות עד ל-1,350 מיקרוגרם למטר מעוקב - כך על פי נתוני המפה בסוף השבוע האחרון. רק לשם השוואה, ארגון הבריאות העולמי ציין כי כמות הגופרית הדו-חמצנית לא אמורה לעלות על 500 מיקרוגרם מעל 10 דקות. וכן ממשלת בריטניה מחשיבה כמות של 533 מיקרוגרם במשך רבע שעה כ"גבוהה".

סין דיווחה הבוקר כי מניין החולים שנפטרו עלה ל-1,016 בני אדם, מתוכם מתו בסין ביממה האחרונה 108 חולים. שיעור הנדבקים עומד כעת על 42,638 בני אדם. כבר בסוף השבוע מניין המתים מווירוס הקורונה עבר את מספר הקורבנות ממגפת הסארס.