הנגיף ממשיך להתפשט ברחבי העולם: איטליה עדיין עומדת בראש הרשימה עם מספר הקורבנות הגדול ביותר, אבל נראה שספרד הולכת בעקבותיה. היום (ראשון) מדווחים במדינה על עוד 838 מתים. בארצות הברית מספר הנדבקים קופץ משמעותית, בצרפת פוליטיקאי בכיר מת לאחר שנדבק גם הוא ופוטין עושה צעדים דרמטיים כדי למנוע התפרצות ברוסיה. אחרי הדיווחים על בלימת המגפה בסין, כעת חוששים מגל שני בעקבות עלייה במספר הנדבקים החדשים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הספרדים מסתכלים על האיטלקים וככל הנראה מקווים לדבר אחד - שהם לא יהיו איטליה הבאה. מספר הנדבקים מזנק בספרד (קרוב ל-80 אלף) ובתוך כך גם מספר הקורבנות שהיום מגיע ל-6,528, כשביממה האחרונה מעל ל-800 בני אדם מתו. התוצאות הטראגיות הללו קורות תחת הסגר כמעט מוחלט שנמשך כבר קרוב לשלושה שבועות. ישנן מספר סיבות להתפשטות המהירה בספרד, ייתכן שאחת מהן היא תוצאה של מספר רב של בדיקות שיובאו מסין והתגלו כלא אמינות. הממשלה הספרדית התכנסה היום כדי לדון בהחרפת הסגר, זאת למרות החששות הכבדים לקריסה כלכלית במדינה.

קורונה באיטליה (צילום: Gregorio Borgia, AP)
צילום: Gregorio Borgia, AP

סגן שר הבריאות באיטליה אמר כי ההסגר מתחיל לעבוד, אבל לדבריו ייקח לפחות שבועיים עד שייראו את ההצלחה בשטח. במהלך הימים האחרונים חלה עלייה במספר הנדבקים באיטליה, אך זו נבעה, ככל הנראה, מגדילה במספר הבדיקות היומי. 

הקבינט הבריטי אישר היום כי מספר בדיקות הקורונה ליום עלה כעת ל-10,000. המטרה הבאה שהציבו בממלכה - לעלות את מספר הבדיקות ל-25,000 ליום. בבריטניה ישנם 17 אלף נדבקים ומעל ל-1,000 מקרי מוות עד כה מנגיף הקורונה. שרת הפנים הבריטית אישרה לאלו "הנופלים קורבן להתעללות בביתם" לעזוב את בתיהם, כל השאר התבקשו להישאר בהסגר החלקי.

בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת בריטניה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
גם בוריס ג'נסון נדבק בקורונה | צילום: רויטרס, רויטרס_

האמריקאים חווים התפשטות מהירה יחסית מאז יום שישי בו עלתה המדינה למקום הראשון במספר ההדבקות העולמי שכעת עומד על 123,012. מספר המתים הגיע בארצות הברית ל-2,114. אחת הקורבנות היא חברת הצוות של מושל לואיזיאנה שמתה מסיבוכים של מחלת הקורונה. אפריל דאן בת ה-33 כיהנה במשרד המושל כיועצת לענייני בעלי המוגבלויות.

בצרפת מי שהיה לשעבר שר בממשלה, פטריק דבדיג'אן בן ה-75, מת הבוקר כתוצאה מסיבוכי הנגיף ובכך הפך לפוליטיקאי הבכיר ביותר עד כה שמת מהווירוס. בדומה למספר מדינות באירופה, גם בצרפת אחוזי התמותה מהנגיף יחסית גבוהים - נדבקו 37,757 ומתו 2,314 (6% תמותה).

בסין התגלה מספר גבוה של אנשים ש"ייבאו" את הנגיף חזרה למדינה ובכך עולה הסיכוי להתפרצות שנייה של הנגיף והתפשטותו במדינת המקור. רק אתמול דיווחו הסינים על 45 מקרי הדבקה חדשים כשכולם, למעט אחד, היו אנשים שבאו ממדינות אחרות ונשאו את הנגיף בגופם.

התושבים בחוביי חוגגים ההסרה החלקית של ההסגר (צילום: רויטרס_)
בסין יצאו כבר לרחובות. האם ייכנסו להסגר שוב? | צילום: רויטרס_

בניגוד לרוב מדינות העולם, גרמניה שומרת על מספר קורבנות נמוך מאוד יחסית למספר הנדבקים העולה. 58,247 בני אדם נדבקו עד כה במדינה ואילו 455 מתו ממנו, בחישוב קצר מדובר על פחות מאחוז אחד של תמותה מהנגיף. גורמים במערכת הבריאות בגרמניה מסבירים כי הסיבה למספר הנמוך יחסית של מתים מהנגיף נובע מכך שרובם הגדול של הנדבקים הם צעירים. עם זאת, שר הבריאות של גרמניה מזהיר כי מגפת הקורונה במדינתו יכולה להגיע למימדים שרואים באיטליה, אם האזרחים לא יישמעו להוראות.

ברוסיה, פוטין מחריף את הצעדים בדרך שלו ומתקין מצלמות ברחובות מוסקבה. בעוד מספר הנדבקים במדינה העצומה עומד רק על 1,534 עם 8 מתים, פוטין עוקב אחרי האזרחים שהורו להישאר בבתים. המעקב נעשה באמצעות 170 אלף מצלמות שהותקנו ברחבי העיר, זאת בנוסף למערכת המתוחכמת של הרוסים לזיהוי פנים בה עושה שימוש הממשלה מזה זמן. עיתונים ברוסיה מדווחים כי אנשים שהיו צריכים להיות בבידוד ושהו אפילו פחות מ-30 שניות בחוץ, זוהו ונקנסו.

הקורונה ממשיך להתפשט גם באירן שם משרד הבריאות מדווח על מספר הקורבנות שעולה היום ל-2,640. מספר הנדבקים עומד כעת על 38 אלף. גם באירן, בדומה לאיטליה וספרד, אחוז התמותה ממשיך להיות גבוה ומגיע לקרוב ל-7%.