המחאה בלבנון נמשכת, גם לאחר התפטרות ראש הממשלה, ובטהרן מפנים אצבע מאשימה: ראש המטה של הנשיא האירני רוחאני טען כי ארצות הברית, סעודיה וישראל עומדות מאחורי "חוסר השקט" בלבנון ובעירק. גם הבוקר (רביעי), לאחר התפטרות חרירי, נרשמו עימותים כאשר המשטרה ניסתה לפנות את המוחים שחוסמים כבישים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אירן קראה לרגיעה גם בלבנון וגם בעירק - והאשימה גם את ישראל בליבוי המחאה. "ארצות הברית, סעודיה וישראל רצו על גל של דרישות עממיות וסיפקו לכוחות אלה תמיכה כלכלית", צוטט ראש המטה של הנשיא חסן רוחאני, מחמוד ווזי, על ידי התקשורת הממלכתית.

עוד הוסיף הבכיר: "העצה שלנו הייתה תמיד לקרוא לשלום ולהפסקת התערבות מצד כוחות זרים במדינות אלה". בטהרן מודאגים מהמשך המחאה, שנמשכת ברחובות לבנון כבר 14 יום. המחאה החלה בעקבות המדיניות הכלכלית של הממשלה ולאחר ההודעה על הטלת מס על שיחות קוליות באפליקציית המסרים וואטסאפ וביישומים דומים.

ראש ממשלת לבנון, סעד חרירי, הודיע אתמול על התפטרותו מתפקידו בעקבות הפגנות הענק שמשתקות את המדינה. "מיד אצא לארמון בעבדה ואגיש לנשיא עאון את מכתב ההתפטרות", הודיע חרירי בהצהרה המצולמת. "עלינו להגן על ביטחון הפנים והכלכלה מפני קריסה ולשמור על לבנון מפני התלקחות".

לפתע נשמע אופטימי. אל-חרירי (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

אתמול עדי ראייה סיפרו כי תומכים שיעים של חיזבאללה וארגון אמ"ל נלחמו עם מפגינים במחסום דרכים בביירות. לפי הדיווח, מתנגדי המחאה הפילו אוהלים וקראו למשטרה להתערב. עוד נטען כי השיעים קראו בשמו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ודובר הפרלמנט נביה ברי, ראש תנועת אמ"ל. התקרית החלה בעקבות ניסיון לפרוץ את מחנה המפגינים במרכז העיר ביירות על מנת לפתוח את ציר התנועה.

אחד המפגינים הצהיר: "הממשלה שואלת אותנו 'עד מתי אתם מתכוונים להיות כאן?' – והתשובה שלי היא 'אנחנו כאן כל עוד אנחנו כאן'".

מוחה נוסף זעק: "אנחנו כבר 13 יום ברחובות, למה הממשלה לא ענתה לדרישות שלנו?". לדבריו, "אמרנו כבר שאנחנו רוצים שהממשלה תתפטר, אנחנו רוצים ממשלה של מומחים. אנחנו רוצים שהם יגידו לנו כמה כסף יש להם ושהכסף שנבזז יוחזר".

בשבוע שעבר הממשלה הלבונית אישרה שורה של רפורמות כלכליות שהציע רחרירי במטרה להרגיע את הרוחות במדינה. הצעד המשמעותי ביותר שאושר במסגרת התוכנית הוא קיצוץ שכרם של שרי הממשלה והמחוקקים - בחצי. 

בריאיון לערוץ טלוויזיה מקומי, פנה חרירי לאזרחי המדינה ואמר כי "ההחלטות הללו לא התקבלו בתור עסקת חליפין, לא כדי לבקש מכם לעצור את ההפגנות ואת גילויי הזעם". חרירי התייחס לזכותם של האזרחים להפגין והבטיח כי יאפשר להם לעשות זאת גם בהמשך: "הדבר הזה תלוי בכם ואיש לא יעצור אתכם. היו סמוכים ובטוחים שלא אתן לאיש לאיים עליכם".