קצף לבן מכסה קילומטרים על פני קילומטרים בחוף מרינה ביץ' שבדרום-מזרח הודו, באחת מרצועות החוף העירוני הארוכות בעולם. למרות שמקור הזיהום עדיין לא ברור, דייגים הונחו להימנע מכניסה לים. אך בכל זאת, נראה שהזיהום לא מפריע לילדים רבים תושבי העיר צ'נאי להיכנס למים ולשחק באותו קצף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המרינה ביץ' שוכן לאורכה של צ'נאי, בירת מדינת טאמיל נאדו והעיר הרביעית בגודלה בהודו עם למעלה מ-10 מיליון תושבים. הקצף הזה מופיע ברצועת החוף כמעט מדי שנה בעונת המונסון: המומחים מעריכים כי גשם כבד שירד בימים האחרונים גרם לביוב ולפוספטים שמוזרמים לים להגיע בחזרה לחוף.

קצף לבן שמזהם את חוף מרינה ביץ' בהודו (צילום: רויטרס, רויטרס_)
קצף לבן שמזהם את חוף מרינה ביץ' בהודו 2 | צילום: רויטרס, רויטרס_
קצף לבן שמזהם את חוף מרינה ביץ' בהודו (צילום: רויטרס)
קצף לבן שמזהם את חוף מרינה ביץ' בהודו | צילום: רויטרס

מידת הסכנה עדיין לא ברורה, ובמרכז ההרעלות של מדינת טאמיל נאדו לקחו דגימות של הקצף כדי לקבוע אם הוא יכול לגרום נזק בלתי הפיך. הרשויות במדינה נכנסו לכוננות גבוהה גם ב-2017 מסיבה דומה, בזיהום סביבתי שגרם למותם של עשרות אלפי דגים. השנה, כך נראה, הסכנה האפשרית לא מפחידה את הילדים, שנכנסים באין מפריע למים ומשחקים בקצף.

"זה בהחלט לא טוב שאנשים נכנסים לקצף, אבל הם פשוט לא מבינים את הסיכונים", צוטט כאומר ברשת France24 פראוואקאר מישרה, מדען במרכז הלאומי לחקר חופי צ'נאי, שראה את בשנים האחרונות את הזיהומים החוזרים ונשנים במרינה ביץ'.