רעידת האדמה בהאיטי – אנשים זועקים לסיוע במזון  (צילום: reuters)
רעידת האדמה בהאיטי|צילום: reuters

12 בינואר 2010
רעש אדמה בעוצמה 7 הרעיד את האיטי וכמעט החריב לחלוטין את האי העני. עשרות אלפי בני אדם נהרגו באסון ומשלחות סיוע מכל רחבי העולם ניסו למצוא חיים מתחת להריסות, כולל משלחת גדולה מישראל ולא מעט סלבס הוליוודים שהגיעו לתת יד או קצת כסף. התמונות לא הותירו מקום לספק: מיליונים מתושבי האי העני - רעבים והלומי אסון - החלו במלחמת הישרדות.

חייל אמריקאי מגן על אב ובנו האפגנים במתקפת טאליבן (צילום: Goran Tomasevic, רויטרס_)
חייל אמריקני מגן על אב ובנו האפגנים |צילום: Goran Tomasevic, רויטרס_

13 בפברואר 2010
כשהוא במרחק של יותר מעשרת אלפים קילומטרים מביתו, צפה חייל מארינס אמריקני ששירת באפגניסטן באזרחים שנסים על נפשם ממתקפת הטליבאן, והחליט להגן על אב ובנו מפני ארגון הטרור הרצחני. משטר הטליבאן אמנם הופל בידי כוחות הקואליציה, אך הממשלה החלופית במדינה נכשלה בהתמודדות עם הארגון ופעיליו המשיכו בפעולות אלימות.

הזמרת קטי פרי בטקס פרסי הילדים של ניקולדאון בלוס א (צילום: רויטרס)
קייטי פרי בטקס ניקולודיאון|צילום: רויטרס

29 במרץ 2010
כשקייטי פרי הגיעה לטקס פרסי הילדים השנתי של ערוץ ניקלודיאון בלוס אנג'לס, ספק אם היא תיארה לעצמה שכך יסתיים הערב. בשיאו של הטקס, שידוע כאירוע משעשע שבמהלכו סופגים הכוכבים השפלות אל מול המצלמות, חטפה הזמרת מקלחת של ג'לי ירוק דמוי נוזלת - לקול צווחות הקהל.

הפגנת החולצות האדומות בתאילנד  (צילום: רויטרס)
הפגנת החולצות האדומות בתאילנד|צילום: רויטרס

15 באפריל 2010
השקט בבנגקוק, בירת תאילנד, הופר לאחר שפרצו עימותים קשים בין אנשי האופוזיציה במדינה לכוחות הביטחון. מפגינים משורות "החולצות האדומות" דרשו מהממשל לקיים בחירות חדשות והמחאה הפכה אלימה במיוחד. בניינים ומבני ציבור הוצתו ונבזזו, הממשלה הכריזה על מצב חירום והטילה עוצר על בנגקוק ועל 23 מחוזות נוספים.

שקנאי תקוע בזיהום נפט אחרי הדליפה - האסון במפרץ מק (צילום: reuters)
שקנאי תקוע בנפט לאחר אסון הדליפה|צילום: reuters

1 במאי 2010
מה שנחשב לאסון האקולוגי הגדול ביותר בהיסטוריה החל כתוצאה מהתפרצות באר נפט תת-ימית במעמקי מפרץ מקסיקו, דרומית לחופי לואיזיאנה. 780 מיליון ליטרים של נפט נפלטו לים וגרמו לנזק סביבתי עצום – שכיסה אפילו את הציפורים בנפט והוביל למותם של מאות בעלי כנף. תמונת השקנאי הנאבק על חייו הפכה לסמל האסון הסביבתי הזה. עברו שלושה חודשים עד שנמצאה דרך לבלום את הדליפה.

הפגנות נגד תכנית הצנע ביוון 2010  (צילום: reuters)
הפגנות נגד תכנית הצנע ביוון|צילום: reuters

3 ביוני 2010
מאז סוף 2009 נמצאה יוון במשבר חוב קיצוני. החשש מפשיטת רגל אפשרית של המדינה וממשבר כלכלי שישפיע על האיחוד האירופי כולו, הביא את ראש הממשלה דאז לנקוט בצעד חריג ולהודיע שמדינתו תקבל על עצמה תכנית צנע קיצונית. העובדים ביוון לא קיבלו את הסכם הכניעה, ויצאו לשביתות כלליות שלוו בהפגנות ובעימותים בין השובתים למשטרה. המחאות והקשיים הכלכליים לא נפסקו ב-2010 וליוו את המדינה לאורך כל העשור.

ספרד – מנצחת את הולנד וזוכה באליפות העולם בכדורגל  (צילום: reuters)
ספרד מנצחת את הולנד וזוכה באליפות העולם בכדורגל|צילום: reuters

2 ביולי 2010
בתום 64 משחקים, בסופו של טורניר המונדיאל האיכותי שריתק מיליארדים בכל רחבי העולם, נערך משחק הגמר הדרמטי בין ספרד להולנד באיצטדיון "סוקר סיטי" שבדרום אפריקה לקולות הוובוזלות. עמוק בתוך ההארכה, הקפטן הספרדי אנדרס אינייסטה הבקיע שער, ניצח את משחק הגמר ונתן את האות לפתיחה בחגיגות.

לוחם שוורים בספרד (צילום: reuters)
התקרית הקשה של לוחם השוורים בספרד|צילום: reuters

22 באוגוסט 2010
רבים ברחבי העולם טוענים שמלחמת שוורים דומה יותר להתעללות בבעלי חיים מאשר לספורט, ותמונה מפורסמת אחת הציגה את הנקמה המתוקה של השור - שהחליט להתעלל בלוחם השוורים. זה קרה בעיר מלגה שבספרד, לאחר ששור הצליח לתפוס את פדרו מוריאל בפינת הזירה ולפצוע אותו. גם הצופים הוותיקים התקשו להסתיר את תדהמתם למראה הלוחם שנתלה על קרן השור.

שמלת הבשר המפורסמת של ליידי גאגא (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
שמלת הבשר של ליידי גאגא|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

13 בספטמבר 2010
כשכבר נדמה היה שהיא לא תוכל עוד להפתיע, הגיעה ליידי גאגא לטקס פרסי ה-MTV בשמלה עשויה טלאים של בשר, מעוטרת ברצועות שומן, זוג נעליים בשרניות, תיק מנתח קצבים ופרוסה נוספת על ראשה ככובע ברט. הכוכבת, שקיבלה בטקס את הפסלון בעבור הקליפ הטוב ביותר, השתמשה שוב בבמה שניתנה לה כדי להציג את דמותה הסנסציונית.

חולצו הכורים בצ'ילה (צילום: reuters)
חילוץ הכורים בצ'ילה|צילום: reuters

5 באוקטובר 2010
במשך יותר מחודשיים, מצאו את עצמם 33 כורי פחם לכודים בבטן האדמה במדבר אטאקמה הצ'יליאני. בתחילה הוערך שכולם נהרגו בקריסת המכרה, אך עד התברר כי הם בחיים ועולם שלם עקב בדאגה אחר מצבם. אחרי 69 ימים בעומק האדמה, במבצע שארך 24 שעות, חולצו כל הכורים כשהם בריאים, מאושרים ואסירי תודה.

וויקיליקס פורץ (צילום: reuters)
חשיפת מסמכי וויקיליקס|צילום: reuters

29 בנובמבר 2010
אתר ההדלפות וויקיליקס עלה לכותרות לאחר שהעלה לרשת מאות אלפי מסמכים מסווגים שהסבו מבוכה גדולה למדינות רבות בעולם וחשף שחיתויות ופשעים בשורה של מדינות. בנובמבר 2010 דלפה תכתובת דיפלומטית אמריקנית שגרמה למבוכה קשה לארה"ב ולבנות בריתה, כולל ישראל. הבית הלבן מיהר להצהיר כי פרסום החומר מסכן את חייהם של דיפלומטים אמריקנים והאיש שעמד בראש וויקיליקס, העיתונאי האוסטרלי ג'וליאן אסאנג', נאלץ לרדת למחתרת. אחרי כמעט עשור שבמהלכו נמלט מהרשויות, נתפס לבסוף אסאנג' בלונדון בשנת 2019 ונעצר. 

שריפה בכרמל (צילום: רוני סופר)
האוטובוס המפויח בכרמל|צילום: רוני סופר

2-6 בדצמבר 2010
במשך ארבעה ימים השתוללה השרפה הגדולה ביותר בתולדות ישראל ביערות הכרמל. בשרפה נספו 44 בני אדם, כ-17 אלף איש פונו מבתיהם וקרוב ל-25 דונס ובהם כמה מיליוני עצים עלו באש. האירוע הקשה ביותר בשרפה תועד על ידי הצלם רוני סופר שהגיע ללב השרפה ומצא אוטובוס שהוביל סוהרים שנשלחו לפנות אסירי בית כלא בהר, עולה בלהבות. רוב נוסעיו, צוערי שב"ס, קיפחו את חייהם בשרפה. סופר צילם את התמונה לאחר שהצליח להציל שלושה מנוסעי האוטובוס. 

ההפיכה במצרים (צילום: reuters)
מהפכת ה-25 בינואר|צילום: reuters

25 בינואר 2011
אזרחי מצרים שאבו השראה מההפיכה בתוניסיה השכנה והאביב הערבי שפרץ שנה קודם, הגיע לקהיר. ההמון קרא להתפטרותו של הנשיא מובארק בסדרת הפגנות רחוב מתמשכות, מה שגרר גם עימותים אלימים עם כוחות הביטחון. מוקד ההפגנות, שהתפרסו על פני המדינה כולה, היה בכיכר א-תחריר שהפכה לסמל המהפכה. בתמונה של רויטרס אלפי המפגינים עוצרים לרגע את הקריאות כדי לשאת תפילה. 

קדאפי מתפטר (צילום: reuters)
קדאפי מתפטר|צילום: reuters

15 בפברואר 2011
האביב הערבי הגיע גם ללוב. סדרת הפגנות שפרצו בלוב נגד המשטר הסעירו את המדינה, והפכו במהרה להתקוממות עממית נגד הרודן ולמלחמת אזרחים. אלפים נהרגו במהומות, שבסופן נתפס וחוסל מועמר קדאפי - הרודן ששלט בלוב באין מפריע במשך 42 שנה. השליט המחוזר אמנם נפל, יחד עם פסלו, אך המאבקים בין המיליציות בלוב לא פסקו עד היום.

רעידת אדמה בעוצמה 9.0 בסולם ריכטר (צילום: reuters)
רעידת אדמה וצונאמי ביפן|צילום: reuters

11 במרץ 2011
רעידת אדמה בעוצמה 9 הכתה בחופי האי הונשו שביפן, במה שנחשב לרעש החזק ביותר שפקד את המדינה ב-140 השנים האחרונות ולרעידה הרביעית בעוצמתה בעולם. הרעש גרם לגלי צונאמי בגובה 10 מטרים ששטפו את החוף - מה שהביא לאסון הגרעיני בתחנת הכוח פוקושימה. מאות אלפי תושבים נמלטו מהעיירות הסמוכות בשל הזיהום הרדיואקטיבי החמור ועשרות אלפים מתו או נעלמו במהלך האסון. עד היום לא ברורות ההשלכות.

חתונתם של הנסיך ויליאם וקייט מידלטון (צילום: Dylan Martinez, Reuters)
חתונתם של הנסיך ויליאם וקייט מידלטון|צילום: Dylan Martinez, Reuters

29 באפריל 2011
כ-2 מיליארד בני אדם צפו בהתרגשות בוויליאם וקייט מחליפים נדרים ונשיקות בחתונה המלכותית שהתקיימה בכנסיית ווסטמינסטר שבלונדון. החתן וויליאם, שני בסדר יורשי העצר של משפחת המלוכה, ענד טבעת על אצבעה של העלמה קייט מידלטון, בת זוגו מאז 2003. כל ילדי המשפחה התכנסו יחד איתם לתמונת הנשיקה המפורסמת על המרפסת של ארמון בקינגהאם, הצלם תפס את הזוג מתנשק לצד השושבינה הנסיכה גרייס ואן קאטסם - שגנבה את ההצגה וקצת נבהלה מתרועות ההמון.

אוסאמה בן לאדן חוסל (צילום: הבית הלבן)
בבית הלבן צופים בחיסול בן לאדן|צילום: הבית הלבן

1 במאי 2011
כמעט עשר שנים נדרשו לארה"ב כדי לסגור חשבון עם האיש שעמד מאחורי פיגועי התאומים, מנהיג אל קעידה אוסמה בן לאדן. בהוראתו של הנשיא אובמה, ארבעה מסוקים של צבא ארה"ב הנחיתו 24 לוחמים מיחידת העילית "אריות הים" בעיר אבוטאבאד שבפקיסטן. הם סרקו את היעד וטיהרו חדר אחר חדר עד שמצאו את בן לאדן, חיסלו אותו בירי מטווח קצר ודיווחו "ג'רונימו" - בן לאדן מת. הנשיא, סגנו, מזכירת המדינה ושר ההגנה עקבו במתח אחר המתרחש מחדר המצב בבית הלבן.

וולקנו מתפרץ בצ'ילה וגורם לנזקים (צילום: reuters)
וולקנו מתפרץ בצ'ילה |צילום: reuters

4 ביוני 2011
הר הגעש "פויווה" שבצ'ילה התפרץ אחרי 51 שנות שקט - ושלח שובל של עשן ואפר לגובה של כ-20 קילומטרים. 3,500 בני אדם פונו מבתיהם בהתפרצות הר הגעש הגדולה ביותר שאירעה במאה ה-21 וחלקיקים מענן ההתפרצות הגיעו לכל רחבי ההמיספירה הדרומית של כדור הארץ. ההתפרצות גרמה לביטולן של מאות טיסות וגם לכמה תמונות מרהיבות. 

איימי ווינהאוס הולכת לעולמה (צילום: reuters)
איימי ווינהאוס הלכה לעולמה|צילום: reuters

23 ביולי 2011
עולם המוזיקה באבל: איימי וויינהאוס, הזמרת היהודייה-בריטית שהייתה ידועה בהתמכרותה לסמים, נמצאה בגיל 27 ללא רוח חיים בדירתה שבלונדון. סיבת המוות הייתה ככל הנראה הרעלת אלכוהול. קולה של וויינהאוס, שהתפרסמה בזכות סגנונה הייחודי, בלט מאוד בפס הקול של תחילת המאה ה-21.

מהומות בבריטניה (צילום:  REUTERS/Darren Staples)
מהומות ענק בבריטניה|צילום: REUTERS/Darren Staples

9 באוגוסט
המהומות בבריטניה פרצו בטוטנהאם ב-6 באוגוסט בעקבות מותו של אזרח שחור שנורה למוות מירי שוטרי הסקוטלנד יארד. מה שהחל כמחאה שקטה מול תחנת המשטרה התפשט לפרעות בכל רחבי המדינה ונרשמו הפרסות סדר חמורות גם בברמינגהאם, ליברפול ובריסטול. הצעירים ניצלו את הכאוס כדי לבזוז את החנויות, כמו שאפשר לראות בתמונה הזאת שצולמה בברמינגהאם. 

הפגנת המיליון (צילום: פלאש/90 )
הפגנת המיליון|צילום: פלאש/90

3 בספטמבר 2011
אוהל אחד שוקם ב-14 ביולי בשדרות רוטשילד בתל אביב על ידי בחורה אחת - דפני ליף - הצית קיץ של מחאות ענק כנגד יוקר המחייה בכל רחבי ישראל. רגע השיא הגיע בסדרת הפגנות ברחבי המדינה שכונו בידי המארגנים "צעדת המיליון". 400,000 בני אדם יצאו באותו הערב לרחובות בכל רחבי הארץ, כשההפגנה המרכזית התקיימה בכיכר המדינה בתל אביב אפילו בהשתתפות אייל גולן. בעקבות הלחץ הציבורי, הקים ראש הממשלה נתניהו ועדה לגיבוש המלצות לטיפול בבעיות החברתיות. מחירי הקוטג' ירדו באותה תקופה, כל השאר - פחות.

החייל החטוף גלעד שליט חוזר לישראל (צילום: לע
גלעד שליט חוזר|צילום: לע"מ

18 באוקטובר 2011
אחרי 1,942 ימים בשבי חמאס, ירד גלעד שליט מבטן המסוק שהוביל אותו מרצועת עזה לשטח ישראל וזכה לחבק את הוריו ואת ראש הממשלה. שליט, לוחם בחיל השריון, נחטף לרצועת עזה ביוני 2006 בעת שהיה בפעילות מבצעית באזור כרם שלום. שניים מאנשי צוותו של שליט, סגן חנן ברק ז"ל וסמ"ר פבל סלוצקר ז"ל, נהרגו במתקפה. תמורת שחרורו של שליט, יצאו לחופשי למעלה מאלף מחבלים פלסטיניים בעסקה שנותרה עד היום שנויה במחלוקת.

קצב בעליון (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
הנשיא לשעבר קצב בבית המשפט|צילום: נתי שוחט, פלאש/90

10 בנובמבר 2011
נשיא המדינה לשעבר משה קצב, ערער על ההרשעה החמורה נגדו בעבירות אונס, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי משפט, ומגיע לדיון המכריע בבית המשפט העליון. חודש לאחר מכן, לאחר שהערעור נדחה, הוא מתחיל לרצות עונש של שבע שנות מאסר באגף התורני של כלא מעשיהו. ב-21 בדצמבר 2016 הוא שוחרר לאחר ניכוי שליש, והותיר את מוסד הנשיאות עם צלקת שתישאר עוד שנים.

קים ג'ונג איל הולך לעולמו, קים ג'ונג און ממונה במק (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
צפון קוריאניות מתאבלות על לכתו של המנהיג|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

17 בדצמבר 2011
קים ג'ונג איל, המנהיג העליון של קוריאה הצפונית מ-1994, הלך לעולמו במהלך נסיעה ברכבת. אביו, קים איל-סונג, ייסד את האומה הצפון קוריאנית וזכה למעמד של אל. מותו הותיר את נתיניו שבורים ובוכיים. הבן, קים ג'ונג איל, המשיך בפולחן האישיות באומה המבודדת באגרוף ברזל אכזרי – בדיוק כמו אביו לפניו ובנו - קים ג'ונג און, עומד מאז בראש שלטון צבעוני ושנוי במחלוקת.

ירי כנופיות במקסיקו (צילום: Leovigildo Gonzalez, reuters)
ירי כנופיות במקסיקו|צילום: Leovigildo Gonzalez, reuters

19 בינואר 2012
סוחר סמים מקומי נמצא ירוי למוות ברכבו במקסיקו. חבר הקרטל וכמה מחבריו בכנופיית הפשע נורו על ידי המשטרה בעת שניסו להבריח סמים לארצות הברית. עשרות אלפים נהרגו עד היום במלחמות קרטלי הסמים המקסיקניים שהשתלטו על נתיב ההברחות אחרי דעיכת הקרטלים של קולומביה.

אדל זוכה ב 6 פרסי גראמי (צילום: reuters)
אדל זוכה בשישה פרסי גראמי|צילום: reuters

12 בפברואר 2012
אחרי היעדרות ממושכת מהבמות בעקבות פוליפ במיתרי הקול, אדל מגיעה לטקס הגראמי כמנצחת וגרפה שישה פסלונים בכל הפרסים הכי חשובים בטקס המוזיקלי, בהם אלבום השנה, הקלטת השנה, שיר השנה, קליפ השנה ואלבום הפופ של השנה. על הבמה היא בחרה להודות דווקא לרופאיה שהחזירו את הקול המרהיב שלה אל הבמות. 

המשבר הפיננסי בבלגיה (צילום: Virginia Mayo, AP)
המשבר הפיננסי בבלגיה|צילום: Virginia Mayo, AP

12 במרץ 2012
ראש ממשלת לוקסמבורג ז'אן קלוד יונקר, שניהל את הדיונים על מתן סיוע למדינות האיחוד האירופי שסובלות ממשבר כלכלי, תועד כשהוא מניח את ידיו כחונק את שר הכלכלה הספרדי יאן קס דה ג'אגר במהלך פגישה של שרי אוצר מרחבי אירופה בבריסל. המעשה אמנם נעשה בבדיחות הדעת, אך עורר דיונים וביקורת על כוונת האיחוד לסייע למדינות עם גירעון עצום.

גברים מיישרים בחבל משאית שהתהפכה בפקיסטן (צילום: Mian Kursheed, reuters)
גברים מיישרים משאית שהתהפכה בפקיסטן|צילום: Mian Kursheed, reuters

13 באפריל 2012
הנהג הפקיסטני הזה משתמש בחבלים, בשרירים ובחברים בניסיון למנוע את התהפכות המשאית שלו שנשאה תברואה רבה מדי. האירוע התרחש מיד אחרי העמסת הסחורה ביישוב חקלאי בצפון מערב המדינה. 

תקיפת הומואים בקייב, אוקראינה (צילום: Anatolii Stepanov, reuters)
תקיפת הומואים באוקראינה|צילום: Anatolii Stepanov, reuters

19 במאי 2012
רדיפת הומואים באוקראינה היא כמעט דבר שבשגרה. במאי 2012 פעילי ימין קיצוני במדינה תקפו את ראש פורום הגאווה המקומי, סוויטוסלב שרמט, בתום פגישה של מארגני מצעד הגאווה בבירה קייב. כשהתוקפים ראו את צלם סוכנות הידיעות רויטרס במקום, הם ברחו בלי לתת את הדין על מעשיהם. מצעד הגאווה באותה השנה בוטל בסופו של דבר בשל איומים.

מובארק על מיטת חוליו – בכלא (צילום: AP)
מובארק עומד למשפט במיטת חוליו|צילום: AP

2 ביוני 2012
כשהוא מושפל, עלוב, על מיטת בית חולים הובל נשיא מצרים המודח חוסני מובראק, אל אולם בית המשפט בקהיר. מובראק נשלח למאסר עולם אחרי שהואשם שנתן את ההוראה להרוג מפגינים במהומות "האביב הערבי" במדינה, במהלכן הופל שלטונו אחרי כמעט שלושה עשורים. מובראק שוחרר לבסוף מבית החולים הצבאי בו הוחזק בשנת 2017.

אולימפיאדת לונדון 2012  (צילום: REUTERS/Eddie Keogh)
אולימפיאדת לונדון 2012|צילום: REUTERS/Eddie Keogh

28 ביולי 2012
בתום ארבע שנים של ציפייה, נפתחו המשחקים האולימפיים שהתקיימו בלונדון בפעם השלישית בהיסטוריה עם טקס מרהיב שעירב את כל גיבורי הממלכה. אבל חוץ מהספייס גירלז היו גם שיאים בתחרות. הג'מייקני יוסיין בולט נרשם כאתלט הראשון בהיסטוריה של המשחקים האולימפיים שזכה בשלוש מדליות זהב בריצות 100, 200 ושליחים בשתי אולימפיאדות ברציפות. בתמונה שצולמה במהלך התחרויות, ב-11 באוגוסט, הוא מצולם עם מו פארח הבריטי כשהם חוגגים שניהם קבלת מדליות זהב - בולט בשליחים ופראח ב-5,000 מטר. 

לוחמים סורים  (צילום: reuters)
המלחמה בסוריה|צילום: reuters

14 באוגוסט 2012
צלף מכוחות המורדים הסורים תועד כשהוא יורה מחלון בית משפחה בעיר חלב על חיילי צבא סוריה, בעיצומה של מתקפה רחבה על העיר המאוכלסת ביותר בסוריה. במהלך הלחימה בחלב כבשו המורדים יותר מ-60 אחוזים משטח העיר מידיו של אסד.

שוטר מדמה תלייה ביוון (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
שוטר יווני במהלך המחאה הכלכלית באתונה|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

5 בספטמבר 2012
ההפגנות ביוון ממשיכות שנה נוספת. בתמונה צולם שוטר יווני כשהוא מדמה התאבדות מול בית הפרלמנט בבירה אתונה, במהלך הפגנת שוטרים, כבאים ואנשי משמר החופים במדינה. אלפי המוחים זעמו על הקיצוצים הכואבים, אותם הובילה הממשלה עוד בשנה הקודמת, בתיאום עם האיחוד האירופי, שהשפיעו על חייהם של כלל אזרחי יוון.

הוריקן סנדי בניו יורק (צילום: Iwan Baan, AP)
הוריקן סנדי מכבה את האור בחצי התחתון של מנהטן|צילום: Iwan Baan, AP

22 באוקטובר 2012
מיליוני אמריקנים שמתגוררים בחוף המזרחי של ארצות הברית הוזהרו מראש, אך סופת ההוריקן סנדי הכתה בהם בכל כוחה עם רוחות חזקות וגשמים עזים. סנדי התפתחה בים הקריבי, פגעה בחופי ג'מייקה, התקדמה לקובה והגיעה עד לחופי מזרח קנדה. בכל מקום שעברה, הותירה אחריה הסופה נתיב של הרס ושיטפון. 253 אנשים נהרגו בהוריקן ו-30 אלף איבדו את ביתם. בתמונה שעיטרה את שער מגזין ניו יורקר אפשר לראות את החלוקה שליוותה את מנהטן במשך כשבוע - העיר התחתית באפלה וזו העליונה והעשירה יותר - באור. 

ישראל במבצע עמוד ענן (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
ישראל במבצע עמוד ענן|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

14 בנובמבר 2012
כשישראל באמצע מערכת בחירות, מבצע "עמוד ענן" יצא לדרך עם חיסולו של רמטכ"ל חמאס אחמד ג'עברי ותקיפות של אלפי יעדי טרור ברצועת עזה. חמאס ירה מהרצועה 1,500 רקטות לעבר יישובי הדרום ולראשונה גם לעבר ראשון לציון, ירושלים ותל אביב וזרעו בהלה רבה בעורף. 421 מתוכן יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל שהוכיחה בסבב לראשונה שהיא יכולה לשמור עלינו מפני המתקפות.

פיגוע ירי בבית הספר היסודי סאנדי הוק בקונטיקט (צילום: Christine and Steve Tan, AP)
פיגוע ירי בבית הספר יסודי בארה"ב|צילום: Christine and Steve Tan, AP

14 בדצמבר 2012
אדם לאנזה, אזרח אמריקני בן 20, רצח את אמו ויצא חמוש בשני אקדחים ורובה לרחובות הכפר ניוטאון שבמדינת קונטיקט. הוא נסע לבית הספר שבו לימדה אמו, פתח באש ורצח 26 בני אדם, בהם 20 ילדים בגילאים חמש עד שבע שנותרו הלומים. כשסיים את מעשי הזוועה, התאבד לאנזה בירייה. הטבח נחשב לאחד ממסעות הירי הקטלניים ביותר שבוצעו במוסדות חינוכיים בארצות הברית.

בחירות לכנסת ה-19 (צילום: Baz Ratner, reuters)
הבחירות לכנסת ה-19|צילום: Baz Ratner, reuters

22 בינואר 2013
אזרחי ישראל הלכו לקלפיות לבחור את נציגיהם לכנסת ה-19. יש עתיד בראשות יאיר לפיד והבית היהודי בראשות נפתלי בנט, שתי מפלגות שפנו לקהל הצעיר עם פנים חדשות, זכו בתואר "הפתעת הבחירות" לאחר שרשמו הישגים משמעותיים. הליכוד, שרצה ברשימה משותפת עם ישראל ביתנו, נחלשה. קדימה, שהייתה הסיעה הגדולה ביותר בכנסת ה-18, כמעט ונעלמה לחלוטין. בנימין נתניהו נבחר שוב לראשות הממשלה.

ג'ניפר לורנס נופלת באוסקר (צילום: Mario Anzuoni, reuters)
ג'ניפר לורנס נופלת באוסקר|צילום: Mario Anzuoni, reuters

25 בפברואר 2013
רגע לפני שעלתה לבמה כדי לקבל את האוסקר, השחקנית האמריקנית ג'ניפר לורנס השתטחה על המדרגות לעיני מיליוני צופים ברחבי העולם. אחרי שהתאוששה ועלתה לקבל את הפרס, זכתה לורנס למחיאות כפיים סוערות מהקהל ונאום הזכייה שלה הפך לנאום התנצלות: "אתם סתם מריעים לי כי אתם מרגישים רע שנפלתי, זה מביך".

אובמה בישראל (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
אובמה בישראל|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

20 במרץ 2013
ברק אובמה נחת לביקור ראשון בישראל כמנהיג האומה האמריקנית. נשיא ארה"ב אמנם נפגש עם בכירי ממשל, אך הצהיר כי החלק המשמעותי ביותר בביקורו היה הנאום שנשא בפני סטודנטים ישראלים בבנייני האומה בירושלים. אובמה, שקיבל במהלך הביקור את עיטור הנשיא משמעון פרס, חזר לישראל שלוש שנים מאוחר יותר כדי ללוות את פרס בדרכו האחרונה.

ג'וחר צארנייב ואחיו במרתון בוסטון רגע לפני הפיגוע (צילום: AP Photo/Bob Leonard)
הפיגוע במרתון בוסטון|צילום: AP Photo/Bob Leonard

15 באפריל 2013
מטען חבלה שהוטמן בתוך סיר לחץ התפוצץ במפתיע על קו הסיום של מרתון בוסטון ושני פיצוצים נוספים הרעידו את כיכר קופלי שבמרכז העיר. הפיגוע הנורא זעזע את ארה"ב לאחר שנודע כי שלושה בני אדם, בהם ילד בן 8, נהרגו ו-264 אנשים נפצעו. מאחורי הפיגוע עמדו טמרלן ודז'וחר צרנייב, שני אחים צ'צ'נים שהיגרו לארה"ב והושפעו מתעמולה איסלאמית קיצונית, בתמונה שפורסמה קצת אחרי האירוע, הם נראים עומדים וצופים במרתון. דז'וחר שני משמאל וטמרלן לצידו עם הכובע השחור. 

הפגנות בתקסים שבטורקיה (צילום: Osman Orsal, reuters)
הפגנות בכיכר תקסים, איסטנבול|צילום: Osman Orsal, reuters

28 במאי 2013
גל מחאות פרץ בבירת טורקיה איסטנבול בעקבות כוונת הממשל להרוס חלק מפארק טקסים גזי שבמרכז העיר. בתחילה הובילו את המחאה בעיקר פעילים למען הסביבה, אך בהמשך ההפגנות התרחבו גם לערים נוספות ומאות אלפים מחו נגד ראש הממשלה ארדואן ומשטרו האלים – זאת עקב האלימות הקשה שהופנתה כלפי המפגינים. בתמונה שהפכה לסמל המחאה נראית בחורה צעירה עם שמלה אדומה כאילו הולכת ליום בילוי רגיל בפארק, אך נתקלת באלימות השוטרים. השמלה האדומה הופיעה בהמשך בכרזות רבות שתיארו את האירועים.

סופרמון (צילום: Yannis Behrakis, reuters)
הסופרמון|צילום: Yannis Behrakis, reuters

23 ביוני 2013
תופעת ה"סופר-מון" הנדירה כבשה את שמי הלילה כאשר הירח הגיע לנקודה על מסלולו שבה הוא הכי קרוב לכדור הארץ. המראה המרשים ביותר התרחש כשעה לאחר השקיעה, אז נראה הירח גדול ב-14% ביחס לירח המלא שנמצא בנקודה הרחוקה ביותר מכדור הארץ. צלמים מכל רחבי העולם, מקצוענים וחובבנים כאחד, חגגו את המופע המרהיב. כאן אנחנו רואים אותו ממש מעל מקדש פוסידון באתונה.

הולדת הנסיך ג'ורג' מקיימברידג', השלישי בסדר הירושה (צילום: Cathal McNaughton, reuters)
הנסיך ג'ורג' מצטרף למשפחת המלוכה|צילום: Cathal McNaughton, reuters

22 ביולי 2013
הרגע לו המתינה ממלכה שלמה הגיע סוף סוף: קייט מידלטון, הדוכסית מקיימברידג' ואשתו של הנסיך וויליאם, ילדה בשעה טובה את בנה הבכור. השם שנבחר לנסיך הקטן, השלישי בתור לרשת את הכתר, הוא ג'ורג' אלכסנדר לואי מקיימברידג'. אחריו נולדו לזוג הנסיכה שארלוט והנסיך לואי ועוד המון תמונות מתוקות. מידלטון רגשה אמהות רבות ברחבי העולם כשבחרה לצאת עם שמלה שלא מסתירה את הבטן שלאחר הלידה ובכך נתנה תשובה לכל הכוכבות שעושות הכל כדי לצאת בסקיני מבית החולים.

הפגנות חרדים בבית שמש  (צילום: Nir Elias, reuters)
הפגנות החרדים בבית שמש|צילום: Nir Elias, reuters

13 באוגוסט 2013
עשרות רבות של חרדים, שזעמו על עבודות הבנייה שהחלו במתחם גלובנציץ בבית שמש, ניסו למנוע את העבודה במקום בטענה שמצויים באתר קברים עתיקים. עשרות מפגינים נעצרו בעיר כשבמקביל עימותים התפתחו גם בשכונת מאה שערים בירושלים - במהלכם המפגינים התפרעו ושרפו פחי אשפה.

מתקפת הטרור בקניון בניירובי- קניה (צילום: Siegfried Modola, reuters)
מתקפת הטרור בקניון בניירובי|צילום: Siegfried Modola, reuters

21 בספטמבר 2013
מחבלים המזוהים עם אל-קאעידה השתלטו בשעת צהריים על קניון "ווסטגייט" בניירובי, בירת קניה, הרגו עשרות בני אדם ופצעו מאות שבילו בקניון. המחבלים הפרידו בין מוסלמים לבני ערובה שאינם מוסלמים ושהו בקניון במשך שלושה ימים – עד שכוחות הביטחון ביצעו השתלטות על המבנה.

ערפיח כבד תקף את חראבין, סין (צילום: reuters)
ערפיח משתק את חרבין, סין|צילום: reuters

21 באוקטובר 2013
שוטר תנועה מנסה לכוון את המכוניות מבעד לערפיח הכבד שתקף את חרבין, סין. הערפיח הכבד שיתק את 11 מיליון התושבים שגרים בעיר הסואנת והוא נגרם מזיהום אוויר קיצוני במדינה. 

אריק אינשטיין נפטר (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
נפרדים מאריק איינשטיין|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

26 בנובמבר 2013
 "אריק איינשטיין הגיע אלינו מביתו ונפטר בבית החולים. הוא כבר הגיע במצב קשה מדי. אין מי שישיר לנו יותר“, כך הכריז פרופ' גבי ברבש מנכ"ל בית החולים איכילוב בתל אביב, על מותו של אגדת התרבות הישראלית - אריק אינשטיין בגיל 74. למחרת מותו, אלפים הגיעו להיפרד מאיינשטיין שארונו הוצב בכיכר רבין בתל אביב, בהם גם חברו הקרוב, הזמר שלום חנוך שאף שר באירוע. 

ברק אובמה, ראש ממשלת בריטניה וראש ממשלת דנמרק בסלפ
הסלפי שהרגיז את מישל אובמה

11 בדצמבר 2013
מנהיגי כל העולם התאספו בדרום אפריקה כדי לחלוק כבוד אחרון לנלסון מנדלה שהלך לעולמו שבוע קודם לכן. אולם התמונה הזכורה ביותר מהאירוע הייתה פחות עצובה - כשנשיא ארצות הברית ברק אובמה, ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון וראש ממשלת דנמרק הלה תורנינג-שמידט צילמו עצמם בטלפון הנייד, במחוות "סלפי" שעצבנה מאוד את מישל אובמה והפכה לוויראלית.

אמנדה נוקס מתראיינת (צילום: רויטרס)
אמנדה נוקס מתייצבת מול המצלמות לראיון בלתי נשכח|צילום: רויטרס

31 בינואר 2014
אמנדה נוקס שכונתה "הרוצחת הסקסית" התייצבה לראיון ראשון בתכנית "גוד מורנינג אמריקה" פחות מיממה לאחר שנידונה ל-28.5 שנות מאסר בגין רצח הסטודנטית הבריטית מרדית קרצ'ר שהיתה שותפתה לדירה באיטליה. "לפעמים דברים ממש נוראיים קורים לך ועליך לעמוד ולהגן על עצמך" היא אמרה למנחה רובין רוברטס, כשקולה נשבר כמה וכמה פעמים לאורך הראיון. ב-2015 היא ובן זוגה, שהואשם יחד איתה, זוכו סופית בבית המשפט באיטליה ושוחררו מהכלא. 

פתיחת משחקי החורף האולימפיים בסוצ'י (צילום: David Gray, reuters)
פתיחת משחקי החורף האולימפיים בסוצ'י|צילום: David Gray, reuters

6 בפברואר 2014
אולימפיאדת החורף בסוצ'י שברוסיה נפתחה בטקס רשמי שהתקיים באצטדיון "פישט" בעיר סוצ'י שברוסיה. כ-2,800 ספורטאים מרחבי העולם לקחו חלק באולימפיאדה היקרה בהיסטוריה – אותה אירחה רוסיה לראשונה מאז המשחקים שאירח המשטר הסובייטי ב-1980. לא מעט תקלות ליוו את האירוע הזה - וכך תאורת הטבעות קצת התפקששה לה בטקס הפתיחה. 

העלמות המטוס המלזי 370 (צילום: Rob Griffith, ap)
העלמות המטוס המלזי|צילום: Rob Griffith, ap

8 במרץ 2014
זו נחשבת לתעלומת התעופה הגדולה בהיסטוריה: מטוס של חברת "מלזיה איירליינס" עשה את דרכו מקואלה לומפור שבמלזיה לבייג'ינג בירת סין – אך מעולם לא הגיע ליעדו. למעלה משנה איש לא ידע מה עלה בגורל 239 האנשים שהיו על המטוס, עד שביולי 2015 נמצאו שרידים ראשונים שנסחפו לחופי האי ראוניון שבאוקיינוס ההודי. עדיין לא ברור מה גרם להתרסקות או היכן בדיוק התרסק המטוס ועשרות תיאוריות קונספירציה כבר נפוצו בעניין.

חטיפת הנערות על ידי בוקו חראם בניגריה (צילום: Afolabi Sotunde, reuters)
חטיפת הנערות על ידי בוקו חראם בניגריה|צילום: Afolabi Sotunde, reuters

14 באפריל 2014
חטיפה המונית הסעירה את ניגריה כאשר חמושים של ארגון בוקו חראם חטפו 276 תלמידות מבית הספר בעיירה צ'יבוק שבצפון-מזרח המדינה. בחודשים שאחרי החטיפה הצליח הצבא הניגרי לחלץ חלק מהם, אך רובן הוחזקו בשבי וחוו התעללויות, המרות דת וזוועות נוספות. העולם כולו התגייס למען הבנות בקמפיין הרשת #BringBackOurGirls ורק בינואר 2018 הושלם חילוצן של כל הבנות, למעט שש מהן שמתו בשבי.

צעירה במקהלת Sinfonia por el
הצעירה במקהלה לא עומדת בהתרגשות|צילום: Enrique Castro-Mendivil, reuters

13 במאי 2014
כשפרויקט "ילדים שרים" אירח את מקהלת הנוער "Sinfonia por el Peru", אחת מבנות המקהלה לא עמדה בהתרגשות לקראת הופעת הטנור חואן דייגו פלורז בתיאטרון הלאומי, ומה שיצא מפיה – אלו לא צלילים.

תחילת עידן דאעש (צילום: Stringer, reuters)
תחילת עידן דאע"ש|צילום: Stringer, reuters

30 ביוני 2014
ב-4 ביוני ארגון דאע"ש בסיוע גורמים סונים בעירק כבש שטחים נרחבים בצפון המדינה. הארגון הצליח לכבוש את מוסול והחל לרדוף אחרי היזידים והכורדים. בתמונה נראים חיילי הארגון חוגגים בתהלוכה צבאית את הניצחון על א-רקה בצפון סוריה. מאז אותה שנה ארגון דאע"ש הטיל אימה על המזרח התיכון ומדינות המערב, שניסו להילחם בו. 

מבצע צוק איתן
מבצע צוק איתן מתחיל

8 ביולי 2014
המתיחות מול רצועת עזה ויהודה ושומרון מגיעה לנקודת תסיסה שמחייבת תגובה. לאחר שלושה שבועות של חיפושים במסגרת מבצע "שובו אחים", נמצאות גופות שלושת הנערים הנעדרים שנחטפו ביהודה ושומרון, במקביל נרצח הנער הפלסטיני ממזרח ירושלים מוחמד אבו-חדיר על ידי קבוצת יהודים וירי הרקטות מעזה לעבר שטח ישראל לא פוסק. ישראל מחליטה לצאת למבצע "צוק איתן". המערכה הצבאית הנרחבת ביותר מאז מלחמת לבנון השנייה. בתחילה התמקד המבצע בתקיפות אוויריות בלבד, אך ב-17 ביולי נכנסו כוחות קרקעיים לרצועה. במהלך המבצע נקלעו חיילים רבים לקרבות קשים ברצועה, טילים נורו לעבר חלקים נרחבים בדרום ומרכז הארץ, ומאות פלסטינים המבצע הסתיים לאחר 50 ימי לחימה, שבמהלכם נהרגו 68 חיילים ושישה אזרחים. בצד הפלסטיני נהרגו מעל לאלף פעילי טרור ומעל לאלף אזרחים. 

העיתונאי האמריקני ג'יימס פולי
סרטון ההוצאה להורג של העיתונאי האמריקאי

20 באוגוסט 2014
ארגון דאע"ש משחרר לרשת את אחד הסרטונים הכי אלימים שראינו כאן. בסרטון רואים לוחם של הארגון עורף את ראשו של העיתונאי האמריקני ג'יימס פולי שנעדר בסוריה שנתיים לפני הרצח. הסרטון, תחת הכותרת "מסר לאמריקה", פורסם ברשתות החברתיות, זעזע את העולם, והוכיח שמדובר בארגון רצחני חסר מעצורים. 

הילד הפלסטיני על ההריסות  בעזה (צילום: רויטרס)
ילד פלסטיני משחק על רקע ההריסות ברצועת עזה|צילום: רויטרס

18 בספטמבר 2014
יותר מ-300 אלף איש נאלצו לעזוב את בתיהם ברצועת עזה במבצע צוק איתן. בתום המבצע הם חזרו לבתים הרוסים בשל תקיפות חיל האוויר הרבות. בתמונה שצילם מוחמד סאלם רואים נהג אופנוע נוסע בין הבתים ההרוסים בבית חנון. 

התפרצות האבולה בעולם (צילום:  Susana Vera, reuters)
האבולה מתפרצת|צילום: Susana Vera, reuters

29 אוקטובר 2014
בשנת 2014 כל העולם פחד ממגפת האבולה ובשדות התעופה המועדים בדקו את כל היוצאים והנכנסים, כדי שלא תעבור ממדינה למדינה. המחלה התפרצה במערב אפריקה ועד אוקטובר אותה שנה כמעט 5,000 חולים מתו ביבשת. בספטמבר מתה אחות בספרד לאחר שנדבקה מכומר שבו טיפלה וזה היה מקרה המוות הראשון שהתרחש מחוץ לאפריקה. בתמונה של רויטרס צולמו שתי חליפות הגנה שנותרו להתייבש לאחר תרגיל טיפול באבולה של הצלב האדום במדריד. 

התמונה המסעירה של קים קרדשיאן על שער מגזין פייפר (צילום: Jean-Paul Goude, reuters)
קים קרדשיאן על שער מגזין פייפר|צילום: Jean-Paul Goude, reuters

1 בנובמבר 2014
לכבוד מהדורת החורף המיוחדת שלהם, החליטו ב"פייפר מגזין" לייצר גיליון מיוחד ש"ישבור את האינטרנט". אז איך שוברים את האינטרנט עם גיליון מודפס? המגזין גייס לתמונת השער את קים קרדשיאן, הכוכבת הבין-לאומית ואחת מאייקוני תרבות הפופ של המאה ה-21, שצייצה בטוויטר: "הם אומרים שאין לי כישרון. נסו אתם לייצב כוס שמפניה על הישבן".

המהומות בפרגוסון (צילום: Jim Young, reuters)
המהומות בפרגוסון|צילום: Jim Young, reuters

2 בדצמבר 2014
חודשים ארוכים בערה מדינת מיזורי בשל החלטת חבר המושבעים שלא להעמיד לדין את השוטר הלבן דארן ווילסון שירה למוות במייקל בראון, נער אפרו אמריקני בעיר פרגוסון ב-9 באוגוסט 2014. בעקבות האירוע פרצו הפרות סדר בפרגוסון שכללו הפגנות של קבוצות שחורים בטענה לחוסר צדק ואלימות כלפיהם מצד המשטרה והממסד. החלטת בית המשפט שהגיעה בהמשך, הציתה את המהומות במוקדים רבים נוספים ברחבי ארצות הברית, במהלכן חנויות ומרכולים נשרפו ועשרות ניידות משטרה הוצתו.

הפיגוע במשרדי המגזין שרלי הבדו (צילום:  Philippe Wojazer, reuters)
צעדת המונים בעקבות הפיגוע בשארלי הבאדו|צילום: Philippe Wojazer, reuters

7 בינואר 2015
שני מחבלים, האחים סעד ושריף קוואצ'י, נכנסו עם נשקים שלופים למשרדי השבועון הסאטירי "שארלי הבדו" בפריז ופתחו בירי לכל עבר. השניים, שהחליטו לנקום על פרסום קריקטורה של הנביא מוחמד, הרגו 12 אנשים ופצעו 11 נוספים. משם הם ברחו לסופרמרקט היהודי "היפר-כשר", החזיקו במשך יומיים ב-19 בני ערובה ורצחו ארבעה מהם. המחבלים חוסלו בתום חילופי אש עם המשטרה, כשמספר ימים לאחר מכן מיליונים צעדו בצרפת תחת הסיסמה "גם אני שארלי". בין הצועדים ניתן לראות גם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו שהצליח להגיע לשורה הראשונה יחד עם מנהיג הרשות הפלסטינית, אבו מאזן. 

מדונה נופלת בהופעה (צילום: Toby Melville, reuters)
מדונה מועדת בהופעה|צילום: Toby Melville, reuters

25 בפברואר 2015
מדונה, כוכבת העל בת ה-56, התרסקה בשידור חי על במת טקס פרסי BRIT בלונדון לאחר שאחד הרקדנים דרך בטעות על הגלימה שלה. הכוכבת לא התבלבלה, קמה תוך שניות על רגליה והמשיכה בשיר. "אם לא הייתי בכושר כל כך טוב, לא הייתי מצליחה לקום", אמרה בחיוך. 

בחירות בארץ, ביבי מנשק את שרה (צילום: AP / FLASH 90, פלאש 90)
בחירות 2015, בנימין ושרה נתניהו חוגגים|צילום: AP / FLASH 90, פלאש 90

17 במרץ 2015
בפעם השנייה בעשור הזה (ואנחנו מתחילים לספור, כי זה יקרה עוד ועוד) אזרחי ישראל הלכו לקלפיות באחוזים גבוהים במטרה לבחור את נציגיהם לכנסת ה-20. הפתעת הבחירות הייתה ללא ספק מפלגת הליכוד בהנהגת ראש הממשלה נתניהו – שרשם הישג של 30 מנדטים ונשק בנאום הניצחון לרעייתו שרה. נסיונה של רשימת המחנה הציוני, יריבתו העיקרית של נתניהו, לכבוש את השלטון נכשל והיא נאלצה להסתפק בהנהגת האופוזיציה.

גינת הפרחים הגדולה בפארק קיוקנהוף, הולנד
גינת הפרחים הגדולה בפארק קיוקנהוף, הולנד

15 באפריל 2015
אביב הגיע לפארק קיוקנהוף שבהולנד, המוכר כפארק אירופה. גני הפרחים שמעסיקים עשרות גננים מומחים משכו אליהם מאות אלפי תיירים שנהנו לטייל בין מיליוני הפרחים באין-סוף צבעים וגוונים.

הריסות ברעידת האדמה הגדולה בנפאל (צילום:  Ahmad Masood, reuters)
הריסות ברעידת האדמה הגדולה בנפאל|צילום: Ahmad Masood, reuters

2 במאי 2015
שבוע אחרי ש-9,000 אנשים נהרגו ברעידת האדמה שזעזעה את נפאל, מאות אלפים נותרו ללא קורת גג והחיפושים אחר חיים בין ההריסות והחורבות נמשכו ביתר שאת. משלחות מיותר מ-30 מדינות הגיעו לסייע לנפאלים באסון הטבע הקשה ביותר שפקד את האזור ב-80 השנים האחרונות.

נישואי זוגות חד מיניים אושרו בארה
ארה"ב מאשרת נישואים גאים

26 ביוני 2015
בפסיקה היסטורית הכיר בית המשפט העליון של ארה"ב בזכותם של זוגות חד-מיניים להינשא בכל 50 המדינות. השופט קנדי פסק כי הזכות להינשא מוגנת על ידי החוקה האמריקנית והדגיש: "ביצירת ברית ביניהם הופכים שני אנשים למשהו גדול יותר מכפי שהיו קודם. תקוותם היא שלא ידונו אותם לחיים של בדידות, הרחק מאחד המוסדות העתיקים ביותר של הציוויליזציה. הם מבקשים זכות לשוויון בעיני החוק. החוקה מעניקה להם זכות זו".

הבנק היווני סגור (צילום:  Yannis Behrakis, reuters)
המשבר הכלכלי ביוון הולך ומחמיר|צילום: Yannis Behrakis, reuters

10 ביולי 2015
המשבר הכלכלי ביוון עדיין נמשך ובלית ברירה, כשהוא עני וחסר אמצעים, התדפק קשיש יווני על דלתו הסגורה של הבנק המרכזי באתונה - שלא סיפק לאזרחים את דמי הפנסיה שמגיעים להם. במאמץ נואש למנוע קריסה כלכלית, חתמה ממשלת יוון על הסכם סיוע עם מדינות גוש האירו, במסגרתו התחייבה התחייבה לצמצם את הפנסיות ולהעלאות מיסים.

צלם מאבד שליטה ומתנגש לרגלי האצן יוסיין בולט (צילום: Chaina Stringer Network)
צלם מאבד שליטה ונתקע בבולט|צילום: Chaina Stringer Network

27 באוגוסט 2015
דקות לאחר שניצח במקצה 200 המטרים באליפות העולם באתלטיקה בבייג'ינג, סין, יצא יוסיין בולט, מגדולי האצנים בכל הזמנים, לסיבוב הניצחון שלו עם המדליה. אלא שהעניינים הסתבכו כשצלם על גלגלים שתיעד את בולט לאורך הריצה מעד לפתע, התנגש באלוף הטרי והפיל אותו אל הקרקע.

גופת איילן כורדי בן השלוש בחופי טורקיה לאחר שמשפחתו ברחה מסוריה (צילום: NILUFER DEMIR, ap)
גופת הילד הפליט הסורי שזעזעה את העולם|צילום: NILUFER DEMIR, ap

3 בספטמבר 2015
תמונה אחת, שבה נראית גופת הילד הסורי בן השלוש איילן כורדי לאחר שנפלטה מהים מול חופי טורקיה, הפכה לסמל מלחמת האזרחים בסוריה ומשבר המהגרים באירופה. כורדי, אחיו ואמו ברחו מהמלחמה במדינה, וקיוו להגיע ליוון ומשם לצפון אירופה העשירה – אך סירתם התהפכה והם מתו. תמונת הגופה הקטנה טלטלה את העולם והובילה לדיונים בין-לאומיים.

הפגנות הפלסטינים (צילום: Ammar Awad, reuters)
הפגנות פלסטינים|צילום: Ammar Awad, reuters

2 באוקטובר 2015
מהומות פרצו במזרח ירושלים בעקבות החלטת המשטרה לאסור כניסת גברים בני פחות מ-40 להר הבית אחרי סדרת תקריות אלימות ופיגועי סכינאות. ההתפרעויות, שהחלו חודש קודם לכן והביאו לפרוץ גל הטרור שהמשיך גם בשנת 2016, התפשטו למקומות אחרים במזרח ירושלים ולמספר ערים פלסטיניות ביהודה ושומרון.

פיגועי הטרור הגדולים בפריז (צילום: Christian Hartmann, reuters)
פיגועי הטרור הגדולים של פריז|צילום: Christian Hartmann, reuters

13 בנובמבר 2015
עשרה חודשים אחרי הפיגוע במערכת העיתון "שארלי הבאדו" סדרת פיגועי טרור מתואמים מזעזעת את בירת צרפת ופרווריה הצפוניים. שלושה מחבלים מתאבדים התפוצצו סמוך לאצטדיון סטד דה פראנס כשבמקביל מחבלים נוספים ירו והתפוצצו בכמה מסעדות ובתי קפה בעיר. מאוחר יותר, פתחו מחבלים חמושים באש במהלך מופע רוק במועדון הבטקלאן. כל המחבלים נורו או פוצצו את עצמם ו-130 בני אדם נהרגו במתקפת הטרור הנוראה – אותה הוביל דאע"ש.

מהומות בבירות (צילום: Hassan Ammar, ap)
מהומות בביירות|צילום: Hassan Ammar, ap

3 בדצמבר 2015
סדרת מחאות ענק בלבנון גררה עימותים אלימים עם כוחות המשטרה במה שזכה לכינוי "מהומות הזבל". המהומות, שנמשכו כחצי שנה, החלו אחרי שאתר הפסולת המרכזי בביירות נסגר. הממשלה הלבנונית החלשה לא הצליחה להקים מערכת חלופית לפינוי אשפה בשל שיתוק עבודת הפרלמנט, והררי הזבל שנערמו ברחובות הבירה הלבנונית זיהמו את האוויר והמים.

מעריציו של דיויד בואי מתאבלים על מותו בבריקסטון (צילום: Stefan Wermuth, reuters)
מעריציו של דיויד בואי מתאבלים על מותו בבריקסטון|צילום: Stefan Wermuth, reuters

10 בינואר 2016
מיליוני מעריצים ועולם המוזיקה כולו נדהמו עם פרסום ההודעה: בתום מאבק בן שנה וחצי בסרטן הכבד, הזמר והיוצר הבריטי דיוויד בואי הלך לעולמו כשהוא בן 69. בואי, אחד האמנים המשפיעים והאהובים ביותר משנות ה-60 ועד היום, הוציא במהלך הקריירה המפוארת שלו עשרות להיטים ואלבומים - האחרון שבהם, "Blackstar", יצא יומיים לפני מותו.

אהוד אולמרט נכנס לכלא  (צילום: ליאור מזרחי, פלאש/90 )
אהוד אולמרט בבית המשפט|צילום: ליאור מזרחי, פלאש/90

10 בפברואר 2016
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הגיע לבית המשפט בירושלים אחרי שהורשע בעבירות של מרמה, הפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. על אולמרט נגזרו שנה ושבעה חודשי מאסר, והוא הפך לראש הממשלה הראשון שהורשע בפלילים מאז קום המדינה. שבוע לאחר מכן יצא אולמרט מביתו בפעם האחרונה כאדם חופשי ונסע לכלא מעשיהו, שם החל לרצות את תקופת מאסרו.

מתקפת הטרור בנמל התעופה של בריסל   (צילום: twitter)
מתקפת הטרור בנמל התעופה של בריסל|צילום: twitter

22 במרץ 2016
שלושה פיגועי התאבדות בשני אתרים הרעידו את בריסל, במה שנחשבת למתקפת הטרור הקשה ביותר שידעה בלגיה. הראשון היה בנמל התעופה של בריסל, בו אירעו שני פיגועי התאבדות. שעה וחצי לאחר מכן, פוצץ מחבל מטען נוסף בתחנת המטרו בעיר. בשני הפיגועים נרצחו 32 אנשים ונפצעו יותר מ-300 בני אדם. ארגון המדינה האיסלאמית נטל אחריות על האירועים.

מישל וברק אובמה מבקרים את בית המלוכה הבריטי (צילום: פטה סוזה, הבית הלבן)
מישל וברק אובמה מבקרים את משפחת המלוכה|צילום: פטה סוזה, הבית הלבן

23 באפריל 2016
הנשיא אמריקני ברק אובמה, שהגיע לבריטניה כדי להפציר בה לא לצאת מהאיחוד, זנח לערב אחד את ענייני השעה ובילה עם המלכה אליזבת לכבוד יום הולדתה. לאחר מכן סעד עם הנסיך וויליאם ורעייתו קייט בארמון. אפילו ג'ורג' בן ה-3 הורשה להישאר ער עבור הביקור הנשיאותי וקיבל את פני האורחים כשהוא לבוש בפיג'מה וחלוק.

שוטר מרביץ למפגין בקנייה (צילום: reuters)
שוטר מכה למפגין בקנייה|צילום: reuters

20 במאי 2016
סטודנטים בקניה פתחו במחאה על הכוונה להעלות את שכר הלימוד במדינה, השביתו את הקמפוסים וחסמו כבישים בבירה ניירובי. המשטרה גייסה כוחות והתייצבה בכניסה לשערי האוניברסיטה, שם התעמתה עם המפגינים. הכוחות פתחו בירי של רימוני גז, המפגינים ענו באבנים. עשרות נפצעו ופונו לבית החולים, ויותר ממאה סטודנטים נעצרו.

פיגוע בשרונה (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
פיגוע הטרור בשרונה|צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

8 ביוני 2016
ארבעה בני אדם נרצחו מירי שפתחו שני מחבלים פלסטינים לעבר מבלים במתחם שרונה מרקט בתל אביב. המחבלים נכנסו ל"מקס ברנר" כשהם לבושים בחליפות ועניבות, התיישבו, הזמינו מהתפריט ואז התרוממו ופתחו בירי לעבר יושבי המסעדה. המחבלים נסו מהזירה תוך שהם יורים לכל עבר. אחד מהם אף נכנס לדירה סמוכה, אליה הוכנס על ידי שוטר שהאמין שמדובר באזרח מבוהל שמחפש מחסה. השוטר הצטרף למרדף והבין לפי החליפה שמי שנמצא בדירתו הוא הוא המחבל. 

ארדואן מתראיין לכתבת סיאןאן טורקיה בטלפון - הפיכה
ארדואן מתראיין בטלפון הסלולרי וקורא לאזרחים - צאו לרחובות

15 ביולי 2016
בשעה 23:00 החלו גורמים בצבא הטורקי בניסיון הפיכה נגד הנשיא ארדואן. הדרמה הגיעה לשיאה כאשר הרודן הטורקי בישר לתומכיו ברשת CNN טורקיה היישר מהטלפון הנייד שלו, שהוא חי ונמצא בחופשה במרמריס. ההפיכה נכשלה תוך יום, כשנאמני ארדואן בשילוב לחץ עממי הביסו את מתנגדי המשטר. הנשיא הגביל את חירויות האזרח, צמצם את חופש העיתונות, וטיהר את הצבא ואת הרשות השופטת.

עומראן דקונש נפצע במהלך הקרבות בחאלב   (צילום: AP)
עומראן דקונש נפצע במהלך הקרבות בחאלב |צילום: AP

18 באוגוסט 2016
עומרן דקניש, הילד הסורי מחלב שחולץ מביתו שקרס בהפגזות בחלב, התווסף לשורה של ילדים אחרים שהפכו לרוע מזלם לסמל בנסיבות איומות. תמונתו של בן החמש, שתועד יושב המום ומכוסה באבק באמבולנס, גרמה לזעזוע ברחבי העולם. פעיל האופוזיציה הסורית, שצילם את הפעוט, סיפר שאחיו בן העשר מת באותה תקיפה אווירית שביצע צבא אסד.

הלווית הנשיא שמעון פרס (צילום: זיו קורן)
נכדו של שמעון פרס על קברו|צילום: זיו קורן

30 בספטמבר 2016
שמעון פרס, הנשיא התשיעי ואחד המדינאים והפוליטיקאים הבולטים בתולדות המדינה, הובא למנוחות בחלקת גדולי האומה בהר הרצל שבירושלים בהשתתפות אלפי בני אדם, בהם בכירים ומנהיגים מרחבי העולם כמו אובמה, קלינטון ואבו מאזן. פרס, שנפטר בגיל 93, כיהן כמעט בכל התפקידים הבכירים בהנהגת המדינה - ובנוסף לנשיא וראש ממשלה שימש גם כשר ביטחון, שר חוץ ושר אוצר. חוץ מאיש ציבור, הוא היה גם איש משפחה למופת ותמונת נכדו על הקבר, נחרטה בזיכרון. 

הפגנות ביוהנסבורג  (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
הפגנות אלימות ביוהנסבורג |צילום: Christine and Steve Tan, reuters

4 אוקטובר 2016
החלטת הממשל בדרום אפריקה להעלות את שכר הלימוד בשמונה אחוזים עוררה זעם בקרב הסטודנטים ביוהנסבורג. ההפגנות בעיר התדרדרו במהרה לכאוס שנמשך שבוע ימים, במהלכו "נכבשה" האוניברסיטה. הקמפוס הושחת, סטודנטים ושוטרים נפצעו, וחצר האוניברסיטה הפכה לשדה קרב של ממש. המהומות התפשטו גם לאוניברסיטאות נוספות ברחבי המדינה.

דונלד טראמפ נבחר לנשיא ארצות הברית ה-45 (צילום: ap)
דונלד טראמפ נבחר לנשיא ארצות הברית ה-45|צילום: ap

8 בנובמבר 2016
אחרי מערכת בחירות יצרית וסוערת במיוחד, הטייקון וכוכב הטלוויזיה דונלד טראמפ נבחר לנשיאה ה-45 של ארצות הברית. טראמפ בן ה-70, שייצג את המפלגה הרפובליקנית, ניצח את הילארי קלינטון, מועמדת הדמוקרטים, בתום התמודדות קשה שהתנהלה לעיתים כמו תוכנית ריאליטי. הנשיא הנבחר הושבע לתפקיד ב-20 בינואר 2017.

גופתו של שגריר רוסיה בטורקיה (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
שגריר רוסיה בטורקיה נורה למוות באמצע המוזיאון|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

19 בדצמבר 2016
שגריר רוסיה בטורקיה אנדרי קרלוב נורה בגבו על ידי קצין משטרה טורקי בתום נאום שנשא במרכז לאומנות מודרנית באנקרה. המתנקש, מבלוט מרט אלטינטאש בן ה-22, צעק לאחר הירי בטורקית ובערבית: "אללה אכבר. אל תשכחו את חלב, אל תשכחו את סוריה". ההתנקשות שתועדה בווידאו הופצה מיד ברחבי העולם.

מיליוני נשים במחאה על מעשיו והתבטאויותיו של הנשיא  (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
מפגינות בדרך למחאת המיליונים נגד הנשיא טראמפ|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

21 בינואר 2017
יום לאחר השבעתו של דונלד טראמפ, שהבטיח להחזיר את אמריקה לגדולתה, יצאו מיליוני נשים מ-388 ערים ברחבי העולם להפגנות נגד נשיא ארצות הברית הנכנס. צעדות המחאה בארצות הברית הפכו למפגן המחאה הגדול ביותר שנראה בהיסטוריה האמריקנית. המחאה המרכזית התקיימה בוושינגטון הבירה, שם קראו המפגינים הזועמים: "זכויות נשים הן זכויות אדם". בתמונה נראות המפגינות הרבות עושות את דרכן ברכבת בוושינגטון.

ביונסה בהריון (צילום:  adomeitfilm, instagram)
ביונסה בהריון, פברואר 2017|צילום: adomeitfilm, instagram

5 בפברואר 2017
כשהיא עוטה רעלה שקופה וארוכה, אוחזת את בטנה ההריונית כשהיא מוקפת פרחים, ומביטה למצלמה במבט של אייקון נוצרי – בישרה ביונסה לעולם כי היא נושאת ברחמה תאומים. אלבום ההריון הצבעוני פורסם בחשבון האינסטגרם הרשמי של הכוכבת והפך את צאציה של הזמרת לתאומים המפורסמים בעולם. ב-18 ביוני הודיעו ביונסה וג'יי זי על לידה מוצלחת של השניים.

אב נמלט עם בנו בקרבות במוסול (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
אב נמלט עם בנו מהקרבות במוסול|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

4 במרץ 2017
כשהוא אחוז אימה ותופס בידיו את בתו, ניסה תושב מוסול שבעירק להימלט מהעיר שהפכה למוקד הקרבות העיקשים בין דאע"ש לכוחות הקואליציה. מוסול נכבשה על ידי כוחות דאעש ב-2014 ושוחררה על ידי צבא עירק, בגיבוי אמריקני וכורדי, רק ביולי 2017. חלקים רבים מהעיר נהרסו כליל במהלך הלחימה.

מהגרים מאפריקה מנסים להימלט לאירופה בספינות  (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
מהגרים מאפריקה מנסים להימלט לאירופה בספינות|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

14 באפריל 2017
מהגר מאפריקה תועד מנסה שלא לטבוע במימי הים התיכון, אחרי שהספינה שהייתה אמורה להוביל אותו לחיים חדשים באירופה, טבעה מול חופי לוב. בעשור האחרון מיליוני בני אדם נאלצו לעקור מבתיהם ולפי נתוני 2018 70.8 מיליון בני אדם הוגדרו כפליטים - מחציתם ילדים. בשנת 2017 כמאתיים בני אדם נהרגו כשניסו להימלט מחופי צפון אפריקה לחופי אירופה בסירות או בספינות רעועות שלא מתאימות למסע חוצה ימים.

מפגינים בוונצואלה משיבים אש במחאות המתפשטות במדינה (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
המפגינים בוונצואלה משיבים אש|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

29 במאי 2017
עשרות אלפי תושבים בוונצואלה יצאו לרחובות, התעמתו עם שוטרים וקראו לנשיא ניקולס מדורו להתפטר מתפקידו על רקע המשבר הכלכלי הכבד במדינה. בשנת 2017 לבדה נהרגו 5,287 מפגינים בוונצואלה ומאות אלפים עזבו את המדינה המתמוטטת לאחר שהגיעו לחרפת רעב.

ביל קוסבי בבית המשפט (צילום: Christine and Steve Tan, AP)
ביל קוסבי מגיע לבית המשפט|צילום: Christine and Steve Tan, AP

17 ביוני 2017
בבית המשפט בפנסילבניה החל משפטו של השחקן והקומיקאי ביל קוסבי שהועמד לדין על עבירות מין. יותר מ-50 נשים טענו שקוסבי תקף אותן מינית או אנס אותן במשך יותר מארבעה עשורים. קוסבי אמנם הכחיש בתוקף את הטענות, אך באפריל 2018 נמצא אשם בכל שלושת האישומים נגדו.

אלאור אזריה בבית המשפט (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
אלאור אזריה והוריו בבית המשפט הצבאי|צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

30 ביולי 2017
כשהוא מלווה בבני משפחתו, הגיע החייל אלאור אזריה לבית הדין הצבאי המיוחד לערעורים בקריה כדי לערער על ההחלטה להרשיע אותו בהריגה ובהתנהגות שאינה הולמת. אזריה נידון ל-18 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי והורדה לדרגת טוראי. לאחר תשעה חודשי מאסר הוא שוחרר לאחר שנוכה שליש ממאסרו. פרשת אזריה עוררה חילוקי דעות קשים בצה"ל, במערכת הפוליטית ובציבור הישראלי כולו.

פצועה מהדריסה בהפגנות|צילום: reuters

12 באוגוסט 2017
עשרות פעילי ימין קיצוני מחו על ההחלטה לפרק פסל של מנהיג קונפדרציית הדרום במלחמת האזרחים בעיר שרלוטסוויל שבווירג'יניה, כשכלי רכב פגע במפגינים שמחו נגד העצרת הגזענית. אשה נדרסה למוות ו-19 בני אדם נפצעו באירוע. הקבוצות הקיצוניות קראו במהלך המהומות "היהודים הורסים את העולם המערבי" ו-"יהודים לא יחליפו אותנו", ואף שיבחו את אדולף היטלר.

הוריקן אירמה (צילום: reuters)
הוריקן אירמה מותיר אחריו ספינות טרופות|צילום: reuters

1 בספטמבר 2017
"אירמה", סופת ההוריקן החזקה ביותר שתועדה אי פעם באוקיינוס האטלנטי, החלה לעשות את דרכה לאיים הקריביים ולארצות הברית. עשרות בני אדם נהרגו בהוריקן שנזקיו נאמדים ב-62 מיליארד דולרים. לאור הנזק שהסופה עשתה, הוחלט שלא ישתמשו יותר בשם "אירמה" לתיאור הוריקנים נוספים. בתמונה נראות ספינות טרופות שהעיפה הסופה.

עליית הניאו נאצים (צילום: Christine and Steve Tan, reuters)
ארגוני הניאו נאצים בארה"ב מתחזקים|צילום: Christine and Steve Tan, reuters

19 באוקטובר 2017
מנהיג האלט רייט בארה"ב ריצ'רד ספנסר הרצה באוניברסיטת פלורידה כשמחוץ לאולם התקיימה הפגנה נגדו. ספנסר ניסה לנאום בהפגנה, אך ההמונים סתמו את פיו וקראו "חיי שחורים חשובים". מחאות השחורים בארה"ב התרחבו ב-2017, עם בחירתו של טראמפ לנשיא ארה"ב והתחזקות תנועות האלט רייט במדינה. 

נשיא יוגוסלביה שותה רעל בזמן המשפט (צילום: אמאל אמריק, ap)
נשיא יוגוסלביה שותה רעל בזמן משפטו|צילום: אמאל אמריק, ap

29 בנובמבר 2017
שניות לאחר שהתבשר שבית המשפט בהאג דחה את ערעורו, שלף הגנרל הקרואטי סלובודן פרליאק בקבוק מכיסו, לגם את הנוזל השקוף שהיה בו וצעק: "אני לא פושע מלחמה". מותו של פרליאק, שהורשע ברדיפת מוסלמים בשנות התשעים, נקבע כעבור כמה שעות בבית החולים.

ארה
מהומות במזרח ירושלים בעקבות החלטת ארה"ב להעביר את השגרירות|צילום: ap

6 בדצמבר 2017
בנאום היסטורי בבית הלבן הכריז הנשיא דונלד טראמפ על הכרת ארצות הברית בירושלים כבירתה של ישראל והורה על העברת שגרירות ארצות הברית לעיר הקודש. ראש הממשלה נתניהו בירך על ההחלטה שנתנה את האות לפתיחת מהומות אלימות במזרח ירושלים. 

אלי רייזמן במשפט נגד לארי נסאר (צילום: reuters)
אלי רייזמן בבית המשפט|צילום: reuters

18 בינואר 2018
במשך דקות ארוכות הטיחה האלופה האולימפית אלי רייזמן את האישומים בפניו של לארי נאסר, רופא הנבחרת שפגע מינית בה ובעוד עשרות מתעמלות אחרות. רייזמן הביטה לנאסר בעיניים ואמרה: "אנחנו כאן ולא הולכות לשום מקום". 250 נשים העידו שהרופא פגע בהן מינית וב-2018 הוא נדון להעביר את שארית ימיו מאחורי סורג ובריח.

מעודדות צפון קוריאניות ממתינות  (צילום: רויטרס)
מעודדות ממתינות לטקס פתיחת אולימפיאדת החורף|צילום: רויטרס

9 בפברואר 2018
כשהן לובשות מעילים אדומים וחובשות כובעי צמר לבנים, המתינו עשרות מעודדות צפון קוריאניות לפתיחת אולימפיאדת החורף בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה. האולימפיאדה בפיונגצ'אנג הייתה הראשונה שבה התחרו יחד נבחרות הספורטאים של קוריאה הצפונית וקוריאה הדרומית.

גבר סעודי מבצע פעלולים  (צילום: Mohamed Alhwaity, reuters)
גבר סעודי מבצע פעלולים |צילום: Mohamed Alhwaity, reuters

11 במרץ 2018
הצילום של מוחמד אל הוואטי מרויטרס זכה בתואר אחת מתמונות השנה  של 2018. בתמונה נראה גבר המבצע פעלול הנקרא "sidewall skiing", כשאחד הצופים עושה סלפי כשברקע הפעלול. התמונה צולמה בטאבוק, ערב הסעודית. 

צוקרברג בקונגרס  (צילום: AP)
צוקרברג בקונגרס|צילום: AP

10 באפריל 2018
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג התייצב לעשר שעות שימוע בבית הנבחרים האמריקני בהן ענה על כל השאלות בנימוס ובסבלנות וגם עם קצת לחץ. צוקרברג זומן להעיד בעקבות שערוריית דליפת הפרטים על 87 מיליון משתמשי פייסבוק לחברת הייעוץ הפוליטי קיימברידג' אנליטקה. 

חתונתם המלכותית של הנסיך הארי ומייגן מרקל (צילום: WPA Pool, Getty images)
חתונתם המלכותית של הנסיך הבריטי הנסיך הארי מווילס ומייגן מרקל|צילום: WPA Pool, Getty images

19 במאי 2018
מיליארדי צופים בבית, אלפים ברחובות ומאות מוזמנים ליוו את הנסיך הארי ומייגן מרקל בטקס נישואיהם בטירת וינדזור. הארי, השישי בסדר הירושה לכתר הבריטי ומייגן, שחקנית אמריקנית, זכו בתואר "הדוכסים מסאסקס" מיד אחרי שהחליפו טבעות ברגע שכל העולם חיכה לו. 

פסגת ארצות הברית-קוריאה הצפונית  (צילום: reuters)
פסגת טראמפ - קים|צילום: reuters

12 ביוני 2018
מה שהחל באיומים צבאיים ובחילופי עלבונות אישיים בין דונלד טראמפ לקים ג'ונג און, הסתיים בפגישה ראשונה בין נשיא ארצות הברית מכהן לבין המנהיג העליון של קוריאה הצפונית אי פעם. השניים נפגשו בסינגפור במטרה להתניע את פירוז חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני ובסיום פגישתם אף חתמו על הצהרה להמשך המגעים בין שתי המדינות. בינתיים הם ממשיכים לאיים אחד על השני. 

צרפת מנצחת בגמר גביע העולם בכדורגל  (צילום: רויטרס_)
צרפת מנצחת בגמר גביע העולם בכדורגל |צילום: רויטרס_

16 ביולי 2018
בפעם השנייה בהיסטוריה, נבחרת צרפת ניצחה בגמר אליפות העולם בכדורגל שנערך באיצטדיון מוסקבה, לאחר שגברה על נבחרת קרואטיה. הנשיא פוטין, שעמד מתחת למטרייה, אירח את עמיתו הצרפתי מקרון – שחגג ניצחון בין הטיפות.

ילד מחזיק נשק בדרום סודן (צילום: Andreea Campeanu, reuters)
ילד מחזיק נשק בדרום סודן|צילום: Andreea Campeanu, reuters

7 באוגוסט 2018
ילד סודני וכבר חייל משוחרר. הוא מחזיק בנשק כשהוא משתתף בטקס השחרור של ילדים חיילים בבסיס בדרום סודן. בשנים האחרונות חוקרי האום מזהים עלייה דרמטית ומדאיגה בגיוס ילדים לגופי צבא כשבין השנים 2012-2017 זוהו 29 אלף מקרים של ילדים חיילים ב-17 מדינות. 

רעידת אדמה מכה באינדונזיה וגורמת לצונאמי  (צילום: Jorge Silva, reuters)
רעידת אדמה מכה באינדונזיה וגורמת לצונאמי |צילום: Jorge Silva, reuters

28 ספטמבר 2018
לפחות 7,000 בני אדם נהרגו ועוד עשרת אלפים נפצעו ברעידת האדמה ובצונאמי שהכו במחוז מרכז סולאווסי שבאינדונזיה. יישובים ומבנים רבים נהרסו באסון, בהם מסגד שנחרב ונשטף באי הרביעי בגודלו בדרום-מזרח אסיה.

גבר פלסטיני רב עם חייל ישראלי (צילום: Mohamad Torokman, reuters)
גבר פלסטיני מתעמת עם חייל ישראלי|צילום: Mohamad Torokman, reuters

15 באוקטובר 2018
גבר פלסטיני מתווכח עם חייל ישראלי במהלך עימותים בעקבות החלטת ישראל לסגור בית ספר פלסטיני בשכם בתמונה אחת חזקה שמשקפת את תמצית החיים שלנו כאן. 

אמא לתאומות בנות חמש מהונדורס מנסה לחצות את הגבול  (צילום: Kim Kyung Hoon, reuters)
אמא לתאומות בנות חמש מהונדורס מנסה לחצות את הגבול לארצות הברית |צילום: Kim Kyung Hoon, reuters

25 נובמבר 2018
מאריה מאזה, אם לתאומות בנות חמש מהונדורס, תועדה מנסה לחצות את הגבול ממקסיקו לארצות הברית, אך נתקלת בסיור של משמר הגבול האמריקני שירה גז מדמיע לעבר המהגרים. צלמי סוכנות הידיעות רויטרס תפסו אותה נמלטת עם בנותיה ברגע שהפך לאיקוני.

זיהום וזבל בעולם (צילום: AP)
זיהום וזבל |צילום: AP

5 דצמבר 2018
אישה מנסה לאתר דברים שיכולים לשמש אותה מערימות אשפה, נראית דרך ענן אשפה מהביל וציפורי מרבו אפריקניות סובבות אותה ואוכלות מכל הבא ליד - במזבלה בניירובי, קניה. בעוד שהעולם נתקל שוב ושוב בהשלכות של ההתחממות הגלובלית, הוא ממשיך לייצר עוד ועוד אשפה שיכולה לדרדר את המצב. 

גל קור בארה
גל הקור בחוף המזרחי|צילום: Moe Doiron, reuters

22 בינואר 2019
ובהמשך ישיר לתמונה הקודמת, בינואר 2019 גל קור קיצוני תקף את המערב התיכון של ארצות הברית עד שמפלי הניאגרה קפאו לחלוטין. הטמפרטורות צנחו עד ל-34 מעלות צלזיוס מתחת לאפס, שהורגשו כמו 51 מעלות מתחת לאפס. 

בראדלי קופר וליידי גאגא באוסקר (צילום: Mike Blake, reuters)
בראדלי קופר וליידי גאגא באוסקר|צילום: Mike Blake, reuters

10 בפברואר 2019
ליידי גאגא ובראדלי קופר מבצעים את הלהיט שלהם "Shallow" מהסרט "כוכב נולד" בטקס האוסקר ונראים קרובים מאוד, אפילו מדי בשביל בת זוגו של בראדלי קופר אירינה שיק, שמאוד לא אהבה את מה שהיא ראתה. בהמשך השמועות שכבר נפוצו על רומן בין השניים הפכו ליותר ויותר מבוססות. עד היום אנחנו לא בדיוק יודעים מה היה שם. 

המחבל תיעד בלייב את הרצח שביצע (צילום: חדשות)
הטבח בניו זילנד, בשידור חי|צילום: חדשות

15 במרץ 2019
51 בני אדם נרצחו ועשרות נפצעו קשה בטבח בשני מסגדים בקרייסטצ'רץ' שבניו זילנד. הרוצח ברנטון טרנט תיעד את עצמו בסרטון לפני הירי ובמהלכו, והותיר אחריו מניפסט שבו הסביר כי יצא למסע ההרג במחאה נגד המהגרים. מסע הרצח הועבר ברשתות החברתיות ואלפים צפו בו בשידור חי.

החללית בראשית (צילום: Handout, reuters)
החללית בראשית בסלפי עם הירח|צילום: Handout, reuters

11 באפריל 2019
כמה דקות של מתח ואחריהן כמה שניות של דממה הובילו את החללית הישראלית הראשונה "בראשית" להתרסקות על הירח ואיתה גם התרסקות של חלום ישראלי. אבל בדרך לשם היא הצליחה לעשות סלפי מרגש עם הירח ועם דגל ישראל, ולפי פרסומים אפילו להשאיר דובוני ים בחלל. 

שריפה בקתדרלת נוטרדאם (צילום: POOL New, reuters)
השרפה בנוטרדאם - מבפנים|צילום: POOL New, reuters

15 במאי 2019
שרפת ענק שפרצה בקתדרלת נוטרדאם בת ה-850 הותירה תושבים ותיירים המומים. פנים הכנסייה ומרבית הגג עלו בלהבות וקירות עם יצירות אומנות עתיקות ספגו נזקים שאת חלקם אי אפשר לתקן. בחודש מאי זכו הצלמים להיכנס לתוך הכנסייה וגילו הרס רב. השיפוצים צפויים לקחת עוד זמן ורב ובשנת 2019 לראשונה מזה מאתיים שנה, לא התקיימה מיסת חג המולד בקתדרלה

אב ובתו שניסו להגר ממקסיקו נמצאו מתים (צילום: Stringer, reuters)
אב ובתו שניסו להגר ממקסיקו נמצאו מתים|צילום: Stringer, reuters

26 ביוני 2019
עוד חודש, עוד תמונת מהגרים שאי אפשר להוציא מהראש. אוסקר רמירז מאל סלבדור ניסה לעבור עם משפחתו את הריו גראנדה - הנהר שמפריד בין מקסיקו לארה"ב. באמצע בתו הפעוטה נסחפה בזרם - והוא עשה הכול כדי להציל אותה. גופות שניהם אותרו כשהן כרוכות זו בזו, במחזה מחריד שמעלה שוב את השאלה מי אחראי לגורל המהגרים הנמלטים מאלימות ועוני בארצם.

הפגנות האתיופים (צילום: Tomer Neuberg / Flash90, פלאש/90 )
הפגנות האתיופים|צילום: Tomer Neuberg / Flash90, פלאש/90

1 יולי 2019
יום אחרי שנורה למוות סלומון טקה על ידי שוטר שהיה בלבוש אזרחי בקריות, יצאו לרחובות בני העדה האתיופית וחסמו כבישים בעיקר בצפון הארץ במחאה על תופעת שיטור היתר כלפי בני העדה, לטענתם. שיאן של ההפגנות הגיע ב-2 ביולי, אז התארגנו אלפי בני העדה ותומכיהם לחסימות כבישים נרחבות בכל רחבי הארץ וגרמו לפקקי ענק. המפגינים הבעירו צמיגים ואף ניידת משטרה ומכונית נוסעת. ההפגנות זכו לתמיכה רבה בשלב ראשון, אך גם לביקורת רבה בעקבות האלימות לכאורה של המפגינים. למרות ההפגנות, האפלייה כלפי בני העדה האתיופית עדייין נמשכת. 

דונלד ומלניה טראמפ (צילום: רויטרס_)
המבט שטראמפ לא כל כך אהב|צילום: רויטרס_

25 באוגוסט 2019
רגע משעשע בין מלניה טראמפ וראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, בו היא מברכת אותו לשלום בפסגת מנהיגי מדינות ה-G7, נתפס במצלמה והפך ללהיט ויראלי. הסיבה: השניים נראו מפלרטטים, כשהנשיא טראמפ עמד ממש לידם עם פרצוף טרוד. דקות אחרי שצולמה, התמונה עברה כאש בשדה קוצים ברשתות החברתיות.

מהומות פוליטיות בהאיטי (צילום: Dieu Nalio Chery, AP)
מהומות פוליטיות בהאיטי|צילום: Dieu Nalio Chery, AP

23 ספטמבר 2019
הסנאטור ראלף פטייר, חבר מפלגת Tet Kale בהאיטי, מגיע עם רכבו סמוך לאזור הסנאט, שם נתקל בקבוצה של מפגינים מטעם האופוזיציה. אחרי התלהטות הרוחות באזור, החליט לפתע פטייר לשלוף את אקדחו האישי ופתח באש לעבר המפגינים. פטייר פצע שני אנשים, ביניהם הצלם של סוכנות הידיעות AP שגם צילם את התמונה. האירוע החריג התרחש רגע לפני מושב מיוחד של הפרלמנט במדינה שנקבע בעקבות המשבר הפוליטי החמור ברפובליקה. 

הפגנות בלבנון (צילום: Ali Hashisho, reuters)
המחאות בלבנון|צילום: Ali Hashisho, reuters

18 אוקטובר 2019
המפגינים בביירות עוצרים לסלפי באמצע המחאות. במהלך חודש אוקטובר התקיימו הפגנות בשורה של מדינות בעולם, הקרובה אלינו - היא לבנון, שם יצאו המונים לרחובות בגלל מס שהוחלט להטיל על שיחות הוואטסאפ שלהם. המס הזה הוא רק הקש ששבר את גב הלבנונים הצעירים שמאסו בתנאים בהם הם חיים. ההפגנות עדיין לא תמו, אבל ראש הממשלה אל-חרירי כבר הודיע על התפטרותו.

הצפות בוונציה (צילום: רויטרס)
ונציה תחת המים|צילום: רויטרס

14 בנובמבר 2019
מצב חירום הוכרז בוונציה בעקבות הגאות הגבוהה ביותר ב-50 השנים האחרונות שהגיעה לגובה של 187 סנטימטרים. 80 אחוזים משטחה של עיר התעלות האיטלקית הוצף לחלוטין, מרכז העיר נסגר למבקרים והנזק שנגרם למבנים עמד על מאות מיליוני יורו. התיירים הרבים במקום נאלצו לנוע ממקום למקום על גשרים זמניים, תוך שימוש בסירות – ואף שחייה בתוך המים.

הכנסת ריקה (צילום: Hadas Parush/Flash90, פלאש/90 )
כנסת שוממת כבר שנה|צילום: Hadas Parush/Flash90, פלאש/90

12 דצמבר 2019
בעשור האחרון הישראלים הלכו לקלפי ארבע פעמים, שתיים מהן רק בשנה האחרונה. באמצע דצמבר פוזרה הכנסת ה-22 אחרי ששוב כשלו מנהיגי המפלגות הגדולות בנימין נתניהו ובני גנץ להקים ממשלה. התמונה הזו צולמה רגע לפני שחברי הכנסת שוב התכנסו, אחרי חודשים של חוסר מעש ושיתוק, כדי לפזר את עצמם לקראת עוד מערכת בחירות - שלישית במספר ללא ממשלה. האם העשור הבא ייפתח עם ממשלה חדשה, או עם בשורה על מערכת בחירות רביעית? ימים יגידו.