ילדה בריטית בת 6 התכוונה לכתוב לחברותיה ברכה לכבוד חג המולד. היא רכשה בחנות מקומית כרטיס ועליו ציורים של חתולים לבושים בבגדי חג, ומצאה בו מסר מצמרר - קריאה לעזרה מאסירים שכלואים בסין ומועסקים בעבודות כפייה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

פלורנס ווידיקומבה, שמתגוררת יחד עם משפחתה במחוז טוטינג שבלונדון, סיפרה כי היא התיישבה על יד השולחן בכדי להתחיל לכתוב את הברכות, כשהבינה שבתוך הכרטיס כבר נכתב משהו. "כשפתחתי את המכתב - צחקתי. חשבתי שזו מתיחה", סיפרה.

בכרטיס הברכה נכתב: "אנחנו אסירים זרים בכלא שנחאי קוויגפו בסין. אנחנו עובדים בעבודות כפייה. אנא, עזרו לנו, ספרו לארגוני זכויות האדם". במכתב הוזכר גם שמו של פיטר האמפרי, עיתונאי בריטי שהיה בעבר במחנות הכפייה בסין.

פלורנס העבירה את המכתב להוריה, שפנו מיד לעיתונות וגם לעיתונאי האמפרי. "חשבנו שאם מישהו כה נואש לכתוב את הדברים הללו, עלינו להתייחס לכך ברצינות", סיפר האב, בן. "כשאיתרתי את העיתונאי פיטר וקידמתי את הסיפור ברשת - זה הפך להיות מצמרר".

כרטיס ברכה עם חתולים של חברת טסקו  (צילום: SKY NEWS)
כרטיסי הברכה של חברת "טסקו" שנארזו בכלא הסיני | צילום: SKY NEWS

האמפרי אמר כי ההודעה של בן ווידיקומבה החזירה אותו ל"תקופה כואבת שנמשכה שנתיים" כשהוא ואשתו נכלאו בגין הפרת חוקי הפרטיות בסין בשנת 2014. האמפרי, כתב ב"סנדיי טיימס", אמר שהוא לא יודע מי כתב את ההודעה אך הדגיש: "ללא ספק הכרנו אותו בכלא".

"אסירים נאלצים לבצע משימות הרכבה ידניות או אריזות ידניות", סיפר האמפרי. "כולל אריזת כרטיסי חג המולד לחברת 'טסקו'". העיתונאי הוסיף כי הכלא נמצא במרחק של 80 ק"מ ממפעל הדפוס "ז'י-ג'יאנג יונגאנג" שבו מיוצרים הכרטיסים הללו.

בן ווידיקומבה, אביה של פלורנס: "זה הפך להיות מצמרר" (צילום: SKY NEWS)
בן ווידיקומבה, אביה של פלורנס: "זה הפך להיות מצמרר" | צילום: SKY NEWS

בתגובה למקרה שהתפרסם ברחבי בריטניה, חברת "טסקו" הפסיקה מיד את העבודות במפעל שבו יוצרו כרטיסי הברכה. החברה הודיעה שהחלה לחקור כיצד הכרטיסים שלה עוברים דרך מפעלים שמעסיקים עובדי כפיה.

דובר החברה מסר: "לעולם לא נאפשר עבודה בכלא בשרשרת האספקה שלנו. היינו המומים מההאשמות הללו והפסקנו מיד את הייצור במפעל בו מיוצרים הכרטיסים האלה".