היונק הגדול בעולם יכול להאט את לבו וכמעט להפסיקו: מדענים מאוניברסיטת סטנפורד שבארה"ב הצליחו לתעד בפעם הראשונה בהיסטוריה פעימות לב של לוויתן כחול, הנחשב ליונק הגדול בעולם. התוצאות שהפתיעו גם אותם הראו שברגע שהלוויתן צולל לחפש אחר אוכל, הוא מפסיק את פעימות לבו עד לקצב של 2 פעימות בדקה. הממצאים יכולים גם להסביר גם מדוע לא התפתחה החיה מעבר לגודלה הנוכחי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המדענים החליטו לנסות למדוד את קצב הלב של הלוויתן הגדול בעולם, באמצעות סנסורים אלקטרוניים, אותם הצמידו לסניפר השמאלי של היונק. "חיות אלה יכולות להיות רגישות לשינויים בסביבתן המשפיעים על אספקת האוכל שלהן", סיפר ג'רמי גולדבוגן, המשנה לפרופ' לביולוגיה בבית הספר למדעי הרוח בסטנפורד.

לפי הממצאים, הלב של הלוויתן הכחול עובד עד לקצה גבול היכולת שלו -  מה שיכול להסביר מדוע זן זה לא התפתח מעבר לגודלו הנוכחי, שמגיע לאורך של עד 30 מטר.

היונק הגדול בעולם - לווייתן כחול  (צילום: CNN)
היונק הגדול בעולם | צילום: CNN

קצב הלב הגבוה ביותר של הלוויתן הכחול – בין 25 ל-37 פעימות בדקה, מתרחש כאשר הוא עולה לפני הים, נושם ומגביר את רמות החמצן בלבו. "גם תיעוד ההתפתחות הפסיכולוגית של החיה, יכול לעזור לנו להבין מבחינה ביולוגית את הגבול של גודלן הפיזי", סיפר אחד מעורכי המחקר,  "לכן למחקרים הללו יש השלכות חשובות לשימור של זנים בסכנת הכחדה כמו לווייתנים כחולים".