צרפת: יותר מ-100 מצבות הושחתו בבית קברות יהודי
כתובות נאצה וצלבי קרס רוססו על 107 קברים בבית עלמין בכפר סמוך לשטרסבורג. מדובר באירוע אנטישמי שלישי שמתרחש באזור במהלך השנה האחרונה. הרשויות פתחו בחקירה ונציג המחוז הביע זעזוע: "אנו מגנים בחריפות את המעשים הנוראים הללו"

ונדליזם חמור בבית עלמין יהודי בצרפת: יותר ממאה קברים הושחתו אמש (שלישי) בבית קברות בכפר סמוך לשטרסבורג כשעל המצבות רוססו צלבי קרס וכתובות נאצה. הרשויות המקומיות פתחו בחקירה ומסרו כי מדובר במקרה שלישי במהלך השנה האחרונה של השחתת קברים וריסוס כתובות נגד יהודים במחוז.
"אנו מגנים בחריפות את המעשים האנטישמיים הנוראים הללו", אמר נציג המחוז ז'אן-לוק מרקס לתקשורת המקומית. "אנו מביעים תמיכה בקהילה היהודית". בפברואר האחרון חוללו 96 קברים יהודיים בבית העלמין בעיירה אחרת במחוז ובדצמבר 2018 הייתה תקרית נוספת.

על רקע האנטישמיות הגוברת במדינה, הפרלמנט הצרפתי העביר אתמול החלטה המגדירה התנגדות לקיומה של מדינת ישראל כאנטישמיות, שהגיעה ממפלגת המרכז של הנשיא עמנואל מקרון. בהחלטה נקבע כי תמיכה בחורבן ישראל, או השוואה בין מעשי ישראל לגרמניה הנאצית ייחשבו כאנטישמיות.
שר הפנים הצרפתי כריסטופר קסטאנר התייחס בדבריו בפרלמנט לקברים היהודיים שהושחתו עוד באותו יום: "לשנאה אין מקום ברפוליקה, לאי סובלנות אין מקום בצרפת", והוסיף: "זהו גינוי חד משמעי של כל המילים, המעשים והתנועות האנטישמיות".