אחרי יותר מ-400 הרוגים במחאות: ראש ממשלת עירק התפטר
על רקע המחאות החריפות בעירק נגד האבטלה והמצב הכלכלי הקשה, הכריז היום ראש ממשלת עירק, עאדל עבד אל-מהדי, על התפטרותו מהממשלה. הכרזתו מגיעה בעקבות המהומות במדינה שגובות הרוגים רבים וכן בעקבות לחץ מגורמי דת שקראו לשינוי בהנהגת המדינה, במרכזם איש הדת המוסלמי עלי סיסתאני

ראש ממשלת עירק, עאדל עבד אל-מהדי, הודיע היום (שישי) על התפטרותו מהממשלה. בהצהרה שמסר מלשכתו, הוא הכריז כי יציג את התפטרותו לפרלמנט ויאפשר להקים ממשלה חדשה במהרה.
התפטרותו מגיעה על רקע המהומות האלימות בעירק שנמשכות במדינה כבר מעל חודשיים, וגובות מספר גבוה של הרוגים, כ-400 איש ואף יותר, וכן מאות רבות של פצועים.
התפטרותו כאמור מגיעה בהמשך להפגנות שסוערות במדינה כבר כמה חודשים, ובנוסף כתגובה לקריאות לשינוי של ההנהגה והממשל בעירק מצד גורמים דתיים, ביניהם המוסלמי השיעי הבכיר עלי סיסתאני.

ראש הממשלה עאדל עבדול אל-מהדי דחה עד כה את קריאותיהם של המפגינים להתפטרותו ובימים האחרונים קיים פגישות עם פוליטיקאים בכירים, עירקים ואירנים, בהם מפקד כוח קודס ממשמרות המהפכה האירניים.
