מחאת האקלים מגיעה עד לשדה התעופה: פעיל סביבתי טיפס על מטוס בריטיש איירוויז שעמד לעזוב את שדה התעופה בלונדון לכיוון דבלין. בתיעוד נראה הפעיל ג'יימס בראון שוכב על המטוס במשך למעלה מ-20 דקות, בעוד עובדי השדה ואנשי האבטחה מנסים להוריד אותו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המחאה בשדה התעופה הלונדוני היא חלק מסדרת פעולות שעושות תנועות למען איכות הסביבה רחבי אירופה, כשבבריטניה לבדה נעצרו מאות מפגינים בימים האחרונים. הפעילים הגיעו לשדה התעופה בעקבות הכוונה של עיריית לונדון להרחיב את שטחו ותביא "למצב בלתי אפשרי", לדבריהם. במקביל, מאות פעילים למען הסביבה חסמו את הכניסה הראשית לשדה, בעוד אחרים עיכבו את הטיסה למשך שעתיים בעזרת סדרת "הרצאות" בנושא.

 Just about to take from London city airport. Our flight was infiltrated by a climate change protestor. #londoncityairport #ClimateChange pic.twitter.com/eWBeeUiGHM

אחד המפגינים עמד באמצע המטוס ומחה על ההרחבה הצפויה של שדה התעופה. צוות המטוס ביקש ממנו לחדול ולאפשר לטיסה לצאת לדרכה, וכשסירב נאלצו לפנות למשטרה וזאת הורידה אותו בכוח. "נותרו למין האנושי שני דורות אם נמשיך לפעול כפי שאנחנו פועלים כעת", אמר לפני שנעצר.

פעיל סביבה מורד מהמטוס

עיתונאי רשת BBC , ניקולאס וואט שהיה על הטיסה אמר: "האירוניה היא שבשל המחאה לא יכולנו להמריא ומה שקרה זה שנאלצנו להשתמש בדלק נוסף".

"אני כאן כדי לתמוך בשיבוש הטיסה וכל מה שצריך כדי להגן על העולם", אמרה לולה ניוטון, מפגינה סקוטית שנכחה במקום.

חסימות ומעצרים: מחאת פעילי הסביבה מתרחבת

ההפגנה בשדה התעופה היא חלק מסדרת מחאות בבירת אנגליה וברחבי בריטניה. פעילים למען הסביבה הפגינו מול בית הפרלמנט ובסמוך לנקודות מרכזיות ברחבי הממלכה. "למעלה מ-600 מפגינים נעצרו ברחבי לונדון ביומיים האחרונים", אמרה קריסדה דיק, ראש משטרת לונדון. "אין בעיה למחות באמצע כיכר טרפלגר או כיכרות אחרים אבל אם אתה פועל שלא כדין, נעצור אותך".

מחאת אקלים בלונדון (צילום: reuters)
מחאת אקלים בלונדון | צילום: reuters

ההפגנות בבריטניה הן חלק ממחאה גלובלית רחבה תחת השם "International Rebellion" – "מרד בינלאומי" - שצפויה להתרחש ב-60 ערים ברחבי העולם. "חרף תרבות הפחד שמופצת בידי הממשלה לקראת המרד, כמה אלפי אנשים חסמו אתרים, כבישים ואתרים ברחבי ווסטימנסטר", התגאו הארגונים המובילים. בהמשך צפויים חלק מהמוחים לפתוח בשביתת רעב, "במטרה להדגים כמה מערכת המזון שלנו שברירית, ולא תעמוד בפני הזעזועים שהיא סופגת מאירועי אקלים קיצוניים ברחבי העולם".

"אין לנו תוכנית ב'", הבהירו באחד הארגונים. "לממשלה אין אחת כזו. הדברים שאנו סומכים עליהם, שאנחנו אפילו לא יודעים שאנחנו סומכים עליהם, שבריריים להפליא. אקלים קיצוני יחשוף זאת בשבילנו, אלא אם כן הממשלה תעשה זאת קודם". למרות המעצרים, בארגון טוענים כי ישנם עדיין 11 אתרים שונים בלונדון שחסומים בידי המפגינים – והם צפויים להמשיך במחאה גם בימים הקרובים. עוד קראו לכמה שיותר אנשים להצטרף למחאה.

בארגון צופים שהמחאה תהיה בסופו של דבר גדולה פי חמישה מההפגנות שנערכו באפריל האחרון – במהלכן נעצרו כאלף מפגינים בשלל אתרים בבריטניה. לדבריהם, ימשיכו למחות עד שדרישותיהם ייענו: הכרזת מצב חירום אקלימי ואקולוגי; לבלום את אובדן המגוון הביולוגי; איפוס פליטות גזי החממה עד לשנת 2025; והקמת ועידה אזרחית, "שתוביל את המאבק לצדק אקלימי ואקולוגי".