N12
פרסומת

מול המצלמות: יזידית התעמתה עם פעיל דאע"ש שאנס אותה באכזריות בגיל 14

בתיעוד לא פשוט מהתקשורת הערבית, התעמתה צעירה יזידית עם מי שאנס אותה כשהייתה ילדה לאחר ההשתלטות של דאע"ש על עירה סינג'אר. בדמעות ובגוף רועד הטיחה בו הצעירה האשמות קשות כשהוא משפיל את ראשו מבושה

החדשות 12
פורסם:
אישה יזידית מתעמתת עם לוחם דאע"ש שאנס אותה
אישה יזידית מתעמתת עם לוחם דאע"ש שאנס אותה
הקישור הועתק

אשווק האג'י, יזידית שנחטפה בסינג'אר ב-2014, הייתה רק בת 14 שנלקחה על ידי אנשי דאע"ש ונאנסה על ידם בברוטליות שהותירה בה צלקות גם אחרי שיצאה לחופשי. היום (שבת) כלי תקשורת הפגיש לראשונה בינה לבין הגבר שאנס אותה.

בתיעוד לא פשוט של האירוע הטראומטי, הטיחה בו אשווק האשמות קשות בדמעות ובגוף רועד ואמרה לו כי חייה נהרסו בגללו וכי היא הייתה יכולה להיות הבת שלו. הגבר שמולה השפיל את ראשו מבושה ולא הביט בה.

נזכיר כי באוגוסט 2014, במסגרת התקדמות כוחות של דאע"ש בצפון עירק, כבשו כוחות הארגון את העיר סינג'אר מידי הכורדים. כ-213 אלף פליטים כורדים, מהם כ-40 אלף יזידים, נסו על נפשם לכיוון טורקיה. חלק מהפליטים היזידים הוגלו על ידי פעילי דאע"ש להרים סמוכים, חלקם נאלצו להתאסלם וחלקם הוצא להורג. מאות נשים נלקחו בשבי ונאנסו על ידי שוביהן.