בעקבות תקופת יובש קיצונית: לפחות 55 פילים משמורות הטבע בזימבבואה מתו מרעב והתייבשות במהלך החודשיים האחרונים. דובר הפארקים הלאומיים במדינה מזהיר: "מדובר בבעיה אמיתית, כל החיות מושפעות מהמצב החמור הזה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

השנה הנוכחית נחשבת ליבשה ביותר ביחס לשנים הקודמות במדינה שנמצאת בדרום יבשת אפריקה. כתוצאה מכך, הכלכלה של זימבבואה קורסת ויחד איתה קורסים גם ענפים רבים, ובראשם ענף החקלאות. התושבים, שמתקשים יותר ויותר לספק לעצמם ולבני משפחתם מזון – מודאגים למדי באשר לעתיד ילדיהם.

היובש הקיצוני מקשה גם על בעלי החיים ומאלץ אותם לנדוד בחיפוש אחר מקורות חדשים של מים ומזון. אלא שהשינוי במסלולי הנדידה של החיות ושל הפילים בפרט –  יוצר בעיה נוספת וחמורה במיוחד: בעלי חיים אלו פולשים יותר ויותר לאזורים המאוכלסים, דבר שגובה לעיתים קרובות קורבנות משני הצדדים. כך, 20 בני אדם נהרגו רק במהלך השנה החולפת כתוצאה מהיתקלות בלתי צפויה עם בעלי החיים.

לדברי עובדי הפארקים הלאומיים במדינה, כמות הצמחייה ומקורות המים הטבעיים במקומות אלה – אינם מספיקים כלל. כך, לדוגמא, בפארק הוואנגה חיים כיום 53 אלף פילים, אבל יש בו מספיק מזון ומים רק עבור 15 אלף מהם. "הבעיה החמורה ביותר שלנו היא מחסור באזורי מחיה אפשריים עבור הפילים", מסביר דובר הפארקים טינאשה פאראוו. "זאת, אחרי שהצלחנו לבלום את תופעת הציד שהרגה מאות פילים בשנים האחרונות".

על פי עיתון הגרדיאן הבריטי, זימבבואה היא אחת המדינות עם אוכלוסיית הפילים הגדולה ביותר בכל יבשת אפריקה שנכון לעכשיו עדיין אוסרת על ציד. שכנתה הקרובה בוטסואנה שמתאפיינת גם היא באוכלוסיית פילים גדולה למדי, פתחה, לעומת זאת, את עונת הציד מחדש – וזאת במטרה לדלל באופן מכוון את אוכלוסיית הפילים שמתחילה להתחרות על שטחי המחייה עם בני האדם.

בארגונים הסביבתיים מצביעים על תופעת היובש הקיצוני באפריקה כגילוי נוסף של ההתחממות הגלובלית, אשר נחשבת לבעיה החמורה ביותר של האנושות כולה. לדברי יונתן אייקנבאום מארגון גרינפיס ישראל "זו רק טעימה קטנה מהמשמעות האמיתית של בצורות הולכות ומחריפות בעידן של שינויי האקלים".