לאחר שקרא להליך שנפתח נגדו בקונגרס "ציד מכשפות", אתר "אקסיוס" דיווח הלילה (בין ראשון לשני) כי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הביע חשש מכך שההדחה תשאיר כתם על מורשתו. עם זאת, טראמפ מאמין שהמהלך שפתחו הדמוקרטים נגדו יכול לעזור לו להיבחר מחדש, ויועציו מעריכים: בית הנבחרים יצביע בעד ההדחה, אך הסנאט לא יאשר זאת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי הדיווח, טראמפ שוחח עם חברי המפלגה הרפובליקנית ביום שישי האחרון ואמר כי הדחה כזו היא "דבר רע שיש לך ברזומה, אתה לא רוצה את זה". אך מקורביו טוענים כי החשש הגדול של טרמאפ הוא שייכתב בספרי ההיסטוריה כי הוא נשיא שבחרו להדיחו, ושמורשתו תיפגע.

יועציו של הנשיא האמריקני, הן בתוך הבית הלבן והן מחוצה לו, הציגו את התרחיש שלדעתם סביר שיקרה: שבית הנבחרים יצביע בעד הדחתו. עם זאת, הם הוסיפו שהם מאמינים שהסיכויים לכך שהסנאט יאשר זאת - נמוכים מאוד. 

דונלד טראמפ וולדימיר זלנסקי נשיא אוקראינה (צילום: רויטרס)
טראמפ ונשיא אוקראינה, ארכיון | צילום: רויטרס

גורם ששוחח עם טראמפ בשבועיים האחרונים אמר שהנשיא חושב שהוא יכול לעצור את יו"ר בית הנבחרים הדמוקרטית, ננסי פלוסי, מלהשיג את הקולות הדרושים להדחתו. אך גורם אחר ששוחח עמו לפני מספר ימים אמר כי הנשיא "לא היה בהכחשה" והבין שככל הנראה הוא יודח.

עוד דווח כי בקמפיין הבחירות המחודש של טראמפ לנשיאות הושקעו כ-10 מיליון דולרים בפרסום המכוון נגד יריבו הפוליטי, ג'ו ביידן, ונגד הדמוקרטים התומכים בהדחתו.

"מקווה שהנאום לא יתרחש". פלוסי (צילום: איי פי)
"פעולות הנשיא מהוות בגידה בשבועת התפקיד" | צילום: איי פי

הליך ההדחה נפתח בעקבות פרשת "אוקראינה-גייט", כאשר איש מודיעין חשף כי טראמפ שוחח עם נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, והפעיל עליו לחץ בכדי שיחקור את ביידן ובנו. פלוסי הכריזה על פתיחת ההליך ואמרה: "פעולות הנשיא מהוות בגידה בשבועת התפקיד".

איש מודיעין נוסף מסר עדות במסגרת הפרשה, הפעם ממקור ראשון, ועורר סערה בארה"ב. עורך דינו של טראמפ, רודי ג'וליאני, התייחס לחקירה כ"מונעת מאינטרסים פוליטיים" והביע זעם על התקשורת האמריקנית.

דונלד טראמפ וראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון (צילום: reuters)
טראמפ ביקש סיוע מראש ממשלת אוסטרליה | צילום: reuters

זו לא הפעם הראשונה שטראמפ מנסה להציג כי מקור החקירות נגדו – הוא מניעים פוליטיים. לפני כשבוע פורסם שהנשיא האמריקני נפגש עם מספר בכירים ברחבי העולם, בהם ראשי ממשלות אוסטרליה ובריטניה, בכדי לבקש סיוע בהכפשת החקירות בנושא ההתערבות הרוסית בבחירות 2016.

באותו היום דווח ב"וושינגטון פוסט" כי גם שר המשפטים, וויליאם באר, נפגש עם בכירים במספר גופי ביון ברחבי העולם, בהם ארגונים אוסטרלים, בריטים ואיטלקים, וביקש סיוע דומה. ככל הנראה הוא קיווה להציג את החוקר המיוחד, רוברט מולר, כמי שפעל ממניעים מושחתים ומתוך נאמנות למפלגה הדמוקרטית.