אלפי אזרחים ומאות ראשי ערים ורשויות באיטליה יצאו למפגן תמיכה עצום בניצולת השואה ליליאנה סגרא ששרדה את אושוויץ – והפכה בחודש שעבר מוקד למאות איומים אנטישמיים בשל פעולותיה נגד גזענות ושנאה. האיומים הרבים הובילו להחלטה להצמיד לה אבטחה משטרתית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ליליאנה סגרא בת ה-89 היא סנאטורית בפרלמנט האיטלקי. בגיל 13 נשלחה למחנה ההשמדה אושוויץ, ובשנות חייה הפכה לקול בולט נגד שנאה וגזענות. לאחרונה הובילה את הקמתה של ועדה פרלמנטרית נגד שנאה, גזענות ואנטישמיות – שמוכרת באיטליה כ"ועדת סגרא".

ברקע הדברים הללו הפכה סגרא בתקופה האחרונה יעד למאות מתקפות ברשתות החברתיות על בסיס יומיומי. ביוזמת ראש עיריית מילאנו התקיים השבוע מפגן התמיכה ברחובות מילאנו. אלפים ליוו את סגרא ברחובות העיר דרך גלריה ויטוריו עמנואל המוכרת ולעבר הכיכר המרכזי – פיאצה סקאלה.

כ-600 ראשי ערים ורשויות ואלפי אזרחים הריעו לסגרא מצדי הדרך, קראו "ליליאנה" ושרו את הפזמון האנטי-פשיסטי "בלה צ'או", שמקורו בפרטיזנים האיטלקים.

"ידעתי שנאה בחיי. ידעתי מה זה להפוך לדחויה בחברה שאליה חשבתי שאני שייכת", אמרה סגרא לקהל התומכים. "שמעתי את ביטויי השנאה, ואז גם ראיתי במו עיניי את תוצאותיה של התכנית האכזרית שנבעה מתוך השנאה".

"יש כאן מנגינה נהדרת", המשיכה סגרא. "כולנו כאן כדי לדבר על אהבה ולא על שנאה. בואו נשאיר את השנאה לאותם אנשים אנונימיים מאחורי המסכים".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

L’odio non ha futuro.

A post shared by Giulia (@hrhgiulia) on

סגרא היא "סנאטורית לכל החיים" בפרלמנט האיטלקי. מדובר במינוי ייחודי בפרלמנטים מסוימים בעולם, שמשמעותו כהונה כחבר פרלמנט ללא הגבלת זמן וללא מחויבות להשתייכות מפלגתית כלשהי. באיטליה יכולים לכהן רק חמישה סנאטורים כאלו בו זמנית – והחל בשנה שעברה סגרא היא אחת מהם.

ההחלטה להצמיד לה אבטחה – עליה דווח בחודש שעבר – באה לאחר שהופצו נגדה כרזות על ידי מפלגת ימין קיצונית. בתוך כך, ארגונים יהודיים באיטליה מדווחים על עלייה משמעותית במתקפות ואיומים אנטישמיים במדינה, בייחוד ברשת.