כשצוות Sky News הגיע למחנה אל הול בצפון סוריה, הם נתקלו בילד בן עשר. המילים הראשונות שלו אליהם היו ציטוט מהקוראן, בו הפצרה לחזור בך מחטאייך כדי לקבל את מחילת האל. מיד לאחר מכן אמר להם בקרירות: "אנחנו הולכים להרוג אתכם. נשחט אתכם".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הוא היה מוקף בעשות ילדים וילדות נוספים. המבוגרים היחידים במחנה, מלבד השומרים, הן מבוגרות: נשות דאע"ש לבושות שחורים. חרף חיסול אל בגדדי והעובדה שכל הגברים שהיו חברים בח'ליפות ושרדו את מתקפות הקואליציה כבר יושבים בכלא, הן לא מיואשות כלל – ואם רק יוכלו, יבנו אותה מחדש. סך הכל נמצאים במחנה כ-70 אלף בני אדם, ובשלב זה לא ממש ברור מה יעלה בגורלם.

מחנה שבויים של דאע"ש בסוריה (צילום: skynews)
"נהרוג אתכם. נשחט אתכם" | צילום: skynews

העיתונאים שנכנסים למחנה נדרשים להגיע לבושים בציוד מגן, והם מלווים במאבטחים חמושים. לפני הכניסה נאמר להם שמקרי דקירה במחנה נפוצים מאוד, ואף היו מספר רציחות. כשבצוות מנסים לדבר עם תושבות המחנה, הדבר מתברר כמאתגר במיוחד. "אני ממש לא רוצה לדבר איתכם, סליחה", השיבה להם אישה חבושה בניקאב, במבטא אוסטרלי מובהק.

לצדה ישב ילד בלונדיני, שהזדהה כיוּסף, בן שש – מפינלנד. ואכן, במחנה ישנם כ-10,000 תושבים שאינם עירקיים או סוריים. הם הגיעו במקור ממקומות כמו רוסיה, בוסניה, צרפת, אוזבקיסטן ואפילו סין. רוב המדינות הללו מסרבות לקבל חזרה אזרחים שערקו לדאע"ש, אפילו אם הם מביעים חרטה. 

מחנה שבויים של דאע"ש בסוריה (צילום: skynews)
ילדים שלא מכירים מציאות אחרת | צילום: skynews

הנשים במחנה עוטות כיסויים מלאים, ומייצגות לדבריהן את האיסלם הטהור. "ודאי שאני עדיין מאמינה באידאולוגיה של דאע"ש – למה שנשתנה?", אומרת אישה אחת לצוות העיתונאים. "מתייחסים אלינו כמו לחיות, כמו לכלבים". כשהיא נשאלת לגבי היחס שדאע"ש עצמה העניקה לאחרים, היה לה הסבר פשוט: "ככה נכתב בקוראן".

הן אינן מודאגות מחיסולו של אל בגדדי. "באיסלם יש חיים לאחר המוות, הוא יחזור", מסבירה אישה אחרת, שחושפת כי הגיעה לסוריה מצרפת בעקבות האמונה באל בגדדי. "בעזרת האל, המדינה האיסלמית עוד תשוב".

אישה במחנה אל חול בסוריה דאעש (צילום: סקיי ניוז)
"למה שנשתנה?" | צילום: סקיי ניוז

אין בתי ספר במחנה; שירותי הבריאות הנתינים הם הבסיסיים ביותר; וארגוני רווחה מתקשים לפעול בו, בשל בעיות הביטחון. לדברי רשויות המחנה, ישנה הקצנה מתמדת במחנה, שסוחפת עוד ועוד מהתושבים בו. למעשה, הם טוענים, כבר מדובר במיני-ח'ליפות.