זיהום האוויר בניו דלהי, בירת הודו, הגיע הלילה (בין ראשון לשני) לרמה הגבוהה ביותר עד כה השנה, כתוצאה משריפת גידולים על ידי חקלאים. מצב חירום בריאותי הוכרז בעיר לאחר שמדד זיהום האוויר בניו דלהי הגיע לרמה של יותר מ-900, כאשר רמה 500 מגדירה את המצב כ"חמור פלוס". החזאים מזהירים: "עומדים בפני מצב מסוכן ביותר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הערפיח הכבד שירד על ניו דלהי גרם לראות קשה מאוד, עד שטיסות עם כ-40 מיליון נוסעים הוסטו משדה התעופה בכדי למנוע תאונות. בנוסף לכך, הכבישים בבירה התרוקנו ממכוניות מפני שאנשים בחרו להסתגר בבתיהם במקום לחשוף עצמם לגזים המזיקים באטמוספירה.

רמת זיהום בניו דלהי חצתה את רף ה-900, כשכל רמה מעל 400 במדד זה מציבה בני אדם עם בעיות נשימה בסיכון לחלות, והזיהום עלול להשפיע קשות גם על בעלי ריאות בריאות. לשם השוואה, זיהום האוויר בלונדון עמד הלילה על רמה 50, הנחשבת למתונה.

זיהום אוויר חמור בניו דלהי  (צילום: SKY NEWS)
"מצב מסוכן ביותר": זיהום האוויר בניו דלהי | צילום: SKY NEWS

ראש העיר, ארבינד קיג'ריוואל, כתב בציוץ בטוויטר כי הזיהום הגיע לרמות "בלתי נסבלות" בצפון הודו, וכי הממשלה נוקטת בצעדים בכדי לנסות לסייע. קיג'ריוואל הוסיף: התושבים בדלהי סובלים, אך לא באשמתם.

גורמים ממדינות שכנות קראו לממשלה לנקוט פעולה קשה יותר נגד חקלאים ששורפים את גידוליהם. הבערה של השאריות לאחר הבציר היא נוהג שנועד לפינוי האדמה, אך הוא שהביא להחמרת זיהום האוויר בניו דלהי.

לפי מערכת איכות האוויר, התחזית ומחקר מזג האוויר בהודו (SAFAR), תועדו יותר מ-3,000 מקרים של שרפת גידולים מסביב לניו דלהי - מה שיצר כ-44% מזיהום האוויר.

זיהום האוויר בניו דלהי  (צילום: SKY NEWS)
רמת זיהום האוויר חצתה את רף ה-900, ניו דלהי | צילום: SKY NEWS

מ-SAFAR נמסר כי הימים הקרובים יישארו זהים, וחזאי מקומי, מאהש פאלוואט, אמר: "מהירות הרוח הולכת ועולה. זה יכול לקחת 24 עד 48 שעות עד שזיהום יקטן לרמה של 500 בערך". 

ביום שישי האחרון נסגרו בניו דלהי בתי הספר והופסקה כל פעילות הבנייה כחלק מההכרזה על מצב חירום לבריאות הציבור. בנוסף לכך, החל ממחר תוגבל תנועת כלי הרכב הפרטיים בעיר. פלאוואט הזהיר כי הצעדים אינם מספיקים: "ההגבלות הזמניות על כלי רכב פרטיים ישפיעו באופן זניח, בזמן שאנו עומדים בפני מצב מסוכן ביותר".