שרה עידאן, מלכת היופי של עירק לשעבר, לא יכולה לחזור למדינתה מאז שפרסמה תמונה עם "מיס ישראל" לפני כשנתיים. מאז היא הפכה לפעילה בעד ישראל ומרצה בעד דו קיום, וביום רביעי אף הגיעה לאו"ם כדי להשיק קמפיין שנועד לעודד הכרה בפליטים היהודים ממדינות ערב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאז המקרה שהביא להגלייתה ממולדתה, מתגוררת עידאן בארה"ב. "אסור לי לחזור לעירק", סיפרה לחדשות 12. "חברי פרלמנט בעירק כבר הצביעו בעד שלית האזרחות העירקית שלי, אם אחזור לשם שלומי לא מובטח". במקום מושבה החדש הפכה עידאן לפעילת זכויות אדם, תומכת נלהבת של ישראל, הגיעה לאירוע בארץ ואפילו הקימה ארגון שפועל לדו-קיום והפצת הפנים האמיתיות של ישראל בעולם.

"אני חושבת שאם הייתי רואה יותר ערבים ומוסלמים שעושים זאת, זו לא הייתה בעיה", הסבירה מלכת היופי לשעבר. "אני מרגישה שאני מיעוט, וכשאני רואה את ההשפעה שיש לי על חלק מהאנשים - ובמיוחד כשאני רואה יהודים ועד כמה הם שמחים שאדם שאינו יהודי אלא מוסלמי דואג להם ורוצה לעשות איתם שלום - אני מקווה שיהיו נוספים".

מלכת היופי של עירק (צילום: החדשות12)
שרה עידאן באו"ם | צילום: החדשות12

פעילותה של עידאן גורמת ללא מעט אנשים להשמיע טענות כלפיה, ההאשמות נעות בין היותה סוכנת ישראלית ופועלת בשירות המדינה, מה שהיא כמובן מכחישה, ועד לאיומים של ממש. "קיבלתי איומים מחמאס ומדאע"ש ומכל מיני אנשים", סיפרה. "רבים מהמסרים האלה מטרידים מאוד, עד שהייתי צריכה לפנות לרשויות בארה"ב".

כעת היא מתגייסת עם ארגון "ג'ימנה" לטובת העברת החלטה שתכיר בפליטים היהודיים ממדינות ערב. אתמול היא הגיעה לאירוע שנערך באו"ם בארגון המשלחת הישראלית לנסות ולגייס תמיכה למהלך. על הקשר שלה לנושא הפליטים היהודים מארצות ערב הסבירה "אני קשורה לכך כי אני מעירק, ויש 135 אלף יהודים עירקים שגורשו".

לבסוף הסבירה: "הייתי מגינה על כל אדם שאני חושבת שנגרם לו עוול והוא זקוק לעזרה. זה לא נוגע רק לישראל אלא לאנושיות ולעזרה לבני אדם אחרים".

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, התייחס ליוזמה להכרה ביהודים יוצאי מדינות ערב כפליטים: "אנחנו מציגים רק את העובדות. לא קובעים פה דעה, לא מאשימים אף אחד. מציגים את העובדה שהם גרו בקהילות האלו, הם עזבו בעל כורחם וצריך להכיר בעובדה הזאת. אנחנו נפעל עם הידידים שלנו ואני מאמין שנוכל לגבש לזה רוב".