ראש ממשלת אתיופיה אבי אחמד הוכרז הבוקר (שישי) כזוכה בפרס נובל לשלום‎ לשנת 2019. אחמד נבחר מתוך 301 מועמדים, בהם 223 אנשים ו-78 ארגונים, שעמדו לבחירת חברי הוועדה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחמד, שפעל לקידום הסכם השלום בין אתיופיה לאריתריאה השכנה הביא לסיום המלחמה בין המדינות. מעל 80 אלף איש נהרגו במהלך 20 שנות המלחמה, לצד אלפי פליטים שנמלטו מאריתריאה לאירופה ולישראל מחשש לחייהם.

סוכנות ההימורים המובילה בלונדון, טענה ליחס של 8/13 להימור על גרטה ו- 96% מהמהמרים, חשבו שפעילת האקלים הצעירה היא זו שתזכה בפרס. שמות המועמדים חסויים למשך 50 שנים, ונשמרים בסוד בין חברי הוועדה. הפרס, ששוויו כ-900 אלף דולר יחולק ב-10 בדצמבר בטקס באוסלו, בירת נורבגיה.
 
78 ארגונים, ביניהם "עיתונאים ללא גבולות" שנלחמים על חופש העיתונות והארגון לזכויות אדם של האו"ם מוזכרים גם הם ברשימות, למרות שהם לא מושכים הימורים רבים. בשנה שעברה נדיה מוראד הייזידית מעיראק ששרדה את התופת של דאע"ש והרופא דניס מוקווייג' זכו בפרס הנובל "על מאמציהם לסיום אלימות מינית במהלך עימותים מזויינים".

בתחילת חודש ספטמבר הגיע אחמד לביקור רשמי במדינת ישראל. זאת הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שראש ממשלת איתיופיה נפגש עם ראש ממשלת ישראל בביקור רשמי בארץ. בפגישתו עם ראש הממשלה נתניהו התייחסו השניים לשיתופי הפעולה העתידים בין המדינות, בתחומים: טכנולוגיה, אבטחה, מים ועוד.

בתחילת המפגש אמר נתניהו: "זה היסטורי, מאז מלכת שבא לא ביקר ראש ממשלת אתיופיה בישראל. נשתף פעולה ויחד נתגבר על האתגרים".  ראש ממשלת אתיופיה אמר: "הקשר שלנו הוא היסטורי וחזק". בנוסף, אבי אחמד עלי התייחס למקרה המצער של מותו של סלומון טקה ואמר: "מדובר במקרה טראגי".

ראש ממשלת אתיופיה בישראל (צילום: רויטרס, רויטרס_)
אחמד ונתניהו בישראל לפני כחודש | צילום: רויטרס, רויטרס_

"חבר שלי אבי אני שמח לקבל אותך", אמר נתניהו. "זה מיוחד לפגוש אותך פה ניהלנו הרבה שיחות בטלפון וזה הזמן שנדבר על הרבה דברים. אני רוצה דבר ראשון להודות לך ולממשלה שלך על הסיוע במציאת גופתה של הסטודנטית שנהרגה באתיופיה. גם על הסיוע מאירוע התרסקות המטוס".

אבי אחמד הודה לנתניהו על כל הברכות וסיפר עד כמה זה מיוחד מבחינתו להגיע למדינת ישראל. "מאוד מיוחד להיות פה באדמה הזאת, מדינה עם היסטוריה ארוכה ומשמעותית", אמר. "אתיופיה חולקת עם ישראל הרבה דברים משותפים. גם אבות אבותינו היו בעלי ברית".