ממשלת הודו הודיעה היום (שני) כי תבטל את הסעיף בחוקה שמעניק לחבלים ג'אמו וקשמיר אוטונומיה מיוחדת. ביטול הסעיף צפוי לעורר מהומות בחבל הארץ, שהמחלוקת הטריטוריאלית לגביו גבתה עשרות אלפי קורבנות במשך שלושה עשורים. במקביל, הודו הטילה מעצר בית על מספר דמויות מרכזיות בממשלה העצמאית של קשמיר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שר הפנים ההודי, אמית שה, הציג את התכנית לשינוי החוקה לפרלמנט, בצל הביקורת החריפה של אנשי האופוזיציה. שר לשעבר בממשלה העצמאית בקשמיר, מחבובה מופתי, אמר כי הצעד הופך באופן מידי את הודו לכוח כובש באזור.

בימים האחרונים הודו אסרה עריכת מפגשים ציבוריים בקשמיר, הטילה עוצר על בתי החולים ועל בתי הספר והגבילה את רשתות התקשורת – האינטרנט והטלפון. במקביל גייסה והציבה עשרת אלפים חיילים הודים באזור וביקשה מתיירים ומעולי רגל שנמצאים בתחום לעזוב אותו.

קשמיר (צילום: Daniel Berehulak, GettyImages IL)
קשמיר. מאבקים טריטוריאליים ממושכים | צילום: Daniel Berehulak, GettyImages IL

בשל המצב הביטחוני הרגיש ואזהרת המסע של ממשלת הודו, המטה ללוחמה בטרור הדגיש אתמול בפני המטיילים הישראלים להימנע מביקור בחבל ולצאת ממנו אם הם שוהים באזור. המטה הזכיר כי קיימת אזהרת מסע קבועה למטיילים בנוגע לקשמיר, וכל כניסה לאזור מלווה באיום  קונקרטי גבוה מאוד.

רק אתמול אמר ראש ממשלת פקיסטן, אימראן קאהן, כי יש לנהוג בחכמה על מנת לפתור את הסכסוך. קאהן הוסיף כי "אנחנו צריכים לשבת ולדבר" כדי להגיע לסיום המשבר.

פקיסטן והודו נמצאות בסכסוך טריטוריאלי בנוגע לאזור, מאז ששתי המדינות הכריזו על עצמאותן ב-1947. שתי המדינות שולטות בפועל בחלקים ממנו אך כל אחת טוענת כי היא צריכה לשלוט בכולו. בצד ההודי מאז סוף שנות ה-80 פועלות קבוצות מוסלמיות לשחרור החבל.