נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, צייץ אמש כי קיבל אישור לכך שסין מזיזה כוחות לעבר גבולהּ המשותף עם הונג קונג. "כולם צריכים להית רגועים ובטוחים!". כתב. דקות קודם לכן התרעם בציוץ: "רבים מאשימים אותי, בארה"ב, בבעיות בהונג קונג. אני לא יכול לתאר לעצמי למה?". במקביל, התחדשו העימותים האלימים בין המפגינים לכוחות המשטר.

בתוך כך, שתי בקשות של חיל הים האמריקני לעגינת ספינות בהונג קונג, בשבועות הקרובים נדחו בידי הממשלה הסינית. "לחיל הים האמריקני יש היסטוריה ארוכה של עגינה מוצלחת בהונג קונג, ואנחנו מצפים שהדבר יימשך", אמר סגן דובר החיל. "למידע נוסף לגבי הדחייה, כדאי לפנות לממשל הסיני".

ביום שני הגדירה ממשלת סין את המחאות האלימות שפרצו בהונג קונג "פעולות של טרור", ונראה שהצדדים במסלול התנגשות חזיתית. במקביל, כל הטיסות להונג קונג וממנה בוטלו בשל שביתת הענק באוטונומיה. "האזור נמצא בצומת קריטי, האלימות בעיר חייבת להפסיק", אמר יאנג גואנג, דובר המשרד הסיני לענייני הונג קונג ומקאו.

ההצהרה הסינית פורסמה אחרי עשרה שבועות של מחאות בלתי פוסקות נגד הממשל, שנערכות כמעט מדי יום באופן שקט ולא אלים. לעיתים הן הופכות אלימות ומלוות בהיתקלות עם כוחות המשטרה וירי של רימוני גז לעבר המפגינים והכאתם עם אלות, לצד מאות שכבר נעצרו.

ההפגנות והמשבר הפוליטי מציב בפני בייג'ין מבחן ואתגר ראשוני ולא פשוט: המחאות החלו לפני יותר מחודשיים אחרי ניסיון של קארי לאם, מנהיגת האוטונומיה שנאמנה לבייג'ין, להעביר חוק שיאפשר הסגרת חשודים מהונג קונג לידי בייג'ין.

לאחר שפרצו ההפגנות, נאלצה המושלת לאם לחזור בה מהצעת החוק ואמרה שהצעת החוק מוקפאת. אבל המפגינים לא השתכנעו וגל המחאות שמוגדר "פרו-דמוקרטי" רק מתגבר בכל שבוע.. מעניינת במיוחד תהיה תגובתו של נשיא סין שי ג'ינפינג, שעלה לשלטון ב-2012 ולא נתקל במחאות דומות מבחינת סדר הגודל והאלימות בתקופת כהונתו, הפגנות שמושכות את תשומת הלב העולמית לסוגיית האוטונומיה והריבונות באי.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום