N12
פרסומת

אחרי הוריקן דוריאן: 2,500 נעדרים באיי בהאמה

ממדי האסון שהותירה הסופה הטרופית מתבררים מיום ליום, ובינתיים הרשויות בבהאמה ממשיכות במאמצים לאתר את הנעדרים ואת הקורבנות. ההערכה היא כי מניין ההרוגים צפוי לעלות משמעותית בשל מספר הנעדרים הגבוה. "אף אחד מתושבי בהאמה ראה משהו כזה אי פעם בחייו", אמר ראש הממשלה של מדינת האיים

החדשות12
פורסם:
הוריקן דוריאן
50 בני אדם נהרגו באסון וההערכה שהמספר יעלה
הקישור הועתק

הרשויות באיי בהאמה הודיעו הלילה (בין רביעי לחמישי) כי 2,500 בני אדם מוגדרים נעדרים בעקבות נזקי סופת ההוריקן "דוריאן" שהכתה באזור בשבוע שעבר. מניין ההרוגים הרשמי במדינה עומד כרגע על 50 בני אדם, אך עקב מספר הנעדרים הגבוה החשש הוא כי מספר ההרוגים צפוי לעלות משמעותית בימים הקרובים.

עם זאת, הודגש כי רשימת הנעדרים עדיין לא הוצלבה עם עשרות אלפי האנשים שנמצאים במקלטים ובמרכזי סיוע שבמדינה, או כאלה שפונו מהאזור אחרי שנותרו ללא קורת גג. 

"אנחנו לא יכולים לומר דבר שיקל על הכאב והאובדן"

"אף אחד מתושבי בהאמה ראה משהו כזה אי פעם בימי חייו", אמר ראש הממשלה הוברט מיניס בנאום לאומה שנשא בטלוויזיה. "אבל כמה שהוריקן דוריאן היה נורא ואכזרי - האומץ והחוסן של בני העם הבהאמי חזק יותר".   

"רבים מיואשים", הוסיף ראש הממשלה בכאב. "תוהים אם יקיריהם עדיין בחיים. אני יודע שאנחנו לא יכולים לומר דבר שיקל על הכאב והאובדן. ליבנו יוצא אל המשפחות של כל אדם שמת – הבה נתפלל למענם בשעת האבל הזו".

הוריקן "דוריאן" פגע באיי בהאמה כשהיה בדרגה חמש עם רוחות בעוצמה של כ-300 קמ"ש, וגרם להרס נרחב - בעיקר באיים שבצפון המדינה. אלפי בתים נחרבו והצפות ענק אילצו אלפי בני אדם לנטוש את בתיהם.