N12
פרסומת

אירן פרסמה הקלטה מההשתלטות על המכלית: "אל תסכנו את חייכם"

משמרות המהפכה פרסמו תיעוד של רשת הקשר דקות לפני ההשתלטות על הספינה הבריטית באזור מיצרי הורמוז. "אל תתערבו בעניינים האלה", הזהירו הכוחות את הבריטים שענו: "אנחנו במים בינלאומיים"

גאנם אבראהים
גאנם אבראהים
החדשות12
פורסם:
מפקד זרוע האוויר והחלל במשמרות המהפכה ליד טיל השיו
הפשיטה של האירנים על המיכלית הבריטית | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

שבוע אחרי ההשתלטות על המיכלית הבריטית שהגבירה את המתיחות בין טהרן למדינות המערב, משמרות המהפכה הפיצו היום (שני) תמונות שלטענתם מוכיחות שהזהירו את צוות הספינה הבריטית לפני שהשתלטו עליה באיזור מיצרי הורמוז. "אל תסכנו את חייכם", נשמעים כוחות הצי האירני מזהירים את הספינה הבריטית.

"אתם נדרשים שלא להתערב בסוגיות אלה", אמרו באנגלית הכוחות האירנים. בהקלטה נשמע קול במבטא אנגלי שמשיב לדרישות: "זו ספינה F236, אנחנו באזור מים בינלאומיים ומעבירים סחורה".

ב-18 ביולי הודיעו משמרות המהפכה האירניות כי עצרו מכלית נפט ששטה במפרץ הפרסי כשעליה כמיליון ליטר נפט ו-12 חברי צוות.

על פי הדיווח באותו היום, חיל הים האירני הגיע לסייע למכלית הזרה, לאחר שנשלחו ממנה אותות מצוקה. "אירן הגיעה לגרור את כלי השיט לאחר ששלח אותות מצוקה, ולאחר מכן עצרו אותו עם צו מבית המשפט, משום שנמצא עליו נפט מוברח", טענו.