N12
פרסומת

דיווח: מטוס קרב תקף בסיס צבאי של מיליציות שיעיות בעירק ‎‏

בסיס צבאי של מיליציות שיעיות הותקף על ידי כלי טיס בעיר אל-אנבאר שבמערב עירק, כך דווח בערוץ הטלוויזיה "אל מיאדין". בנוסף דווח גם על רחפן שחצה לשטח ישראל, אך בצה"ל מכחישים

ראנם אבראהים
החדשות12
פורסם:
תקיפה בסוריה, ארכיון
דיווח על תקיפת בסיס של מיליציות שיעיות בעירק | צילום: חדשות
הקישור הועתק

מטוס קרב תקף היום (ראשון) בעיר אל-אנבאר שבמערב עירק, אזור בו קיים מחנה צבאי ששייך למיליציות השיעיות, כך דווח בערוץ הטלוויזיה "אל מיאדין". בנוסף דווח על רחפן שחצה לשטח ישראל, אך בצה"ל מכחישים וטוענים: הדבר אינו נכון. לא ידוע על הרוגים בתקרית.

לפני מספר ימים דיווחה רשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית על כי כלי טיס לא מאוישים שתקפו עמדות של מיליציות שיעיות פרו-אירניות באזור העיר אל-בוכמאל שנמצאת בגבול בין סוריה לעירק. לפי הדיווח, בתקיפה נהרגו 5 לוחמים בשורות המיליציה האפגנית "פאטימיון" ו-9 נוספים נפצעו.

תקיפה דומה התרחשה יומיים קודם לכן, כשדווח על עמדות של משמרות המהפכה שהותקפו אווירית באותו האזור בגבול בין סוריה לעירק, וכי התקיפה כוונה נגד חמושים הנתמכים על ידי אירן. ערוץ טלוויזיה עירקי ייחס את הפעולה לישראל, אך לא היה לכך אימות מגורמים זרים נוספים או מגורם ישראלי.

לפני כשבועיים כלי טיס לא מזוהים תקפו באזור אל-בוכמאל יעדים של מיליציות פרו-אירניות, בהן גם אנשי חיזבאללה. ארגוני זכויות האדם בסוריה דיווחו כי נהרגו 18 בני אדם בקרב אנשי המיליציות. מהדיווחים במדינה עלה כי מטרת התקיפה הייתה ככל הנראה מחסנים ובהם אמצעי לחימה, ונמסר כי חלק מהמחסנים הללו הושמדו כליל.

בחודשיים האחרונים לא מעט הפצצות מסתוריות אירעו על ציר זה. על פי הדיווחים, בתקופה האחרונה הגבירו המיליציות האירניות את נוכחותן בגבול, במיוחד בעיר אל-בוכמאל.