N12
פרסומת

68 אלף דולר, לא כולל שירות: הבירה היקרה ביותר בעולם

עיתונאי אוסטרלי יצא לבלות בבר בבריטניה אך הוא לא ציפה שהערב יסתיים עם חיוב של כמעט 100 אלף דולר אוסטרלי. הוא יצא לשתות בלי משקפיים, חתם על הקבלה בלי להסתכל ובינתיים - חשבון הבנק שלו התרוקן כמעט לגמרי - בגלל כוס אחת של בירה

סוכנויות הידיעות
גלובס
פורסם: | עודכן:
הבירה היקרה של עיתונאי אוסטרלי בבריטניה
הבירה היקרה בעולם | צילום: Peter Lalor, טוויטר
הקישור הועתק

פיטר לאלור, עיתונאי אוסטרלי ועורך חדשות בעיתון מקומי, נשלח לעיר מנצ'סטר שבבריטניה כדי לסקר את טורניר הקריקט בעיר, אך הוא לא ציפה שהבילוי בבר שאליו יצא בשבוע שעבר יהפוך לבילוי היקר ביותר אי פעם בחייו. הוא חויב בכמעט 100 אלף דולר אוסטרלי - עבור כוס בירה אחת והוא עדיין ממתין להחזר: "בינתיים יש חור ענקי בחשבון שלי".

בערב יום ראשון האחרון, יצא לאלור לבר של בית המלון שבו שהה בעת ביקורו בבריטניה והזמין כוס בירה מסוג IPA. אבל כשהוא קיבל את החשבון הוא עשה טעות שעלתה לו ביוקר - הוא נתן למלצרית את כרטיס האשראי מבלי להסתכל על הסכום שהופיע על החשבון. 

לאלור הסביר את התנהגותו בכך שהוא היה בלי משקפי הקריאה שלו ולכן נמנע מלקרוא את החשבון. אך לאחר שהכרטיס גוהץ והוחזר לידיו, הוא עשה טעות נוספת - הוא חתם על הקבלה בלי לבדוק את הסכום, שעמד על כמעט 100 אלף דולר אוסטרלי (יותר מ-68 אלף דולר אמריקני). 

לאחר מכן הוא סיפר כי משהו גרם לו לשאול את המלצרית כמה עלתה לו השתייה. "היא בדקה, כיסתה את פיה, התחילה לצחקק וסירבה לומר לי", הוא טען. "היא טענה כי יש טעות ושהיא תתקן אותה - אני התעקשתי, היא המשיכה לצחקק ודרשתי שזה יתוקן תכף ומיד". 

"היא רצה לקרוא למנהלת, שלקחה את העניין הרבה יותר ברצינות, וניסתה לארגן עבורי החזר כספי", סיפר לאלור. "היא אמרה שמישהו יהיה איתי בקשר - שלושה ימים עברו ואני עדיין מחכה". אבל הסיפור לא הסתיים כאן - לאלור המשיך בענייניו עד שאשתו טלפנה אליו בבהלה, אחרי שגילתה כי חשבון הבנק שלהם חויב בסכום המופרז, בנוסף לעמלה של יותר מ-1,700 דולר (אמריקני). 

פרסומת

לאלור סיפר כי הוא עדיין ממתין להחזר ולטענתו יעברו 10 ימי עסקים עד שהבנק יוכל להחזיר לו את הסכום שנגבה ממנו. "בינתיים יש חור ענקי בחשבון שלי", הוא אמר. מטעם בית המלון נמסר לרשת BBC הבריטית כי המקרה נמצא בחקירה והנהלת המלון מצרה על עוגמת הנפש שנגרמה לבני הזוג.

הכתבה המקורית פורסמה בגלובס