N12
פרסומת

מנהיג דאע"ש: "הארגון חזק, הגבירו את הפעילות"

בהקלטה חדשה שהופצה על ידי ארגון המדינה האסאלמית, נשמע אבו בכר אל-בגדאדי פונה בקולו ללוחמי ותומכי דאע"ש וקורא להם לצאת ולפעול. לדבריו, "מעמדו של הארגון חזק ופעולות מטעמו מתרחשות מדי יום בשלל חזיתות"

ירון שניידר
החדשות12
פורסם:
אבו בכר אל בגדאדי, מנהיג דאע"ש
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק

ארבעה וחצי חודשים אחרי שהופיע בסרטון וידאו שהופץ על ידי ארגון המדינה האסלאמית, היום (שני) נחשפה הקלטה חדשה של מייסד ומנהיג דאע"ש אבו בכר אל-בגדאדי, שבה הוא קורא בקולו ללוחמי ותומכי הארגון "לצאת ולפעול".

ההקלטה החדשה של אל-בגדאדי מלאה בתוכן בעל אופי דתי. כמו כן, היא מכילה מסרים אודות מה שהוא עצמו מכנה "מלחמת ההתשה השנייה", בעודו מתכוון ל-152 המתקפות שבוצעו על ידי הארגון בחודש אוגוסט האחרון ב-10 מחוזות שונים – דבר שמוכיח כי אכן מדובר בהקלטה מהתקופה האחרונה.

במסגרת נאומו, קורא אל-בגדאדי ללוחמי הארגון "להגביר את מאמציהם", הן במישור התקשורתי והן במישורים הביטחוני והצבאי וכן קורא לפעילים חדשים "להצטרף לשורות הארגון". מנהיג דאע"ש הדגיש כי מעמדו של הארגון ממשיך להיות "חזק ויציב" וכי "פעולות יומיומיות מטעמו מתרחשות בשלל חזיתות".