בעל הבית השתגע: לאחר שבוע חם מאוד, הטמפרטורות ימשיכו לעלות וגל החום יגיע לשיאו היום (ראשון) ומחר. הטמפרטורות צפויות להיות גבוהות בכל רחבי הארץ, ועומס החום יהיה כבד ברוב האזורים וקיצוני בבקעה ובערבה. לחום הכבד יתווספו כ-60% לחות באזורי החוף במהלך היום.

בשבועות האחרונים אנחנו מקבלים תזכורות בלתי פוסקות לאזהרות המומחים - העולם מתחמם ושינויי האקלים ניכרים בכל אחת מהיבשות. בימים האחרונים אלה היו השיטפונות בגרמניה ובבלגיה, ולפני כן טמפרטורות קיצוניות בארצות הברית, בכווית ובקנדה. עכשיו הגיע תורנו, אומנם לא גל חום שובר שיאים, אבל בהחלט עוד אחד לאוסף גלי החום שפוקדים את אזורנו.

הטמפרטורות החזויות להיום: בירושלים עד 34 מעלות, בתל אביב 30, בחיפה 29, בקצרין 38, בנהרייה 30, בצפת 32, בטבריה 40, בטייבה 34, באריאל 34, ברחובות 34, בבית שמש 34, בים המלח 42, בבאר שבע 38, במצפה רמון 33, ובאילת עד 43 מעלות.

 

גל החום הנוכחי יימשך עד יום רביעי, ומחר צפוי להיות היום החם ביותר בשבוע. תחול הקלה מסוימת בעומס החום ביום שלישי אבל עדיין יהיה חם מהרגיל. רק ביום רביעי נחזור לטמפרטורות ממוצעות לעונה, וגם ביום חמישי תורגש הקלה. לאחר מכן צפויה לחול התחממות נוספת.

כדור הארץ יחזור 200 שנים אחורה?, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
כדור הארץ מתחמם - ואנחנו האשמים | צילום: רויטרס, חדשות

גלי החום אינם רק מטרד מציק, הם גם מסכנים את בריאותנו. ד"ר ברוך זיו, חוקר אקלים באוניברסיטה הפתוחה, מסביר: "כשאתה נמצא תחת חום אתה מפעיל מנגנון הגנה, אתה מזיע, ואז אתה גם מאבד מים. אם אתה לא שותה מספיק יש סכנת התייבשות, גם אם אתה שותה מספיק יש סכנה שחום הגוף יעלה ואז אתה עלול להיפגע ממכת חום".

אבל יש דרכים לשמור על הגוף ולהתגונן מפני החום. הימנעות משהייה בחוץ בין השעות 17:00-13:00, השעות החמות ביותר, וצמצום פעילות ספורטיבית בשעות החמות תגן עלינו מפני סכנות החום. גם שהייה במזגן, שתיית מים, והגפת התריסים בבית עשויה לסייע מאוד בהתגוננות.

 

 

העתיד לא מבשר טובות: בשל משבר האקלים, הטמפרטורות ימשיכו לעלות בעשורים הקרובים ונחווה יותר ויותר אירועי קיצון בכל עונות השנה. האשמים בכך הם אנחנו, בני האדם, שנושאים באחריות לשינויי האקלים. "אנחנו מלכלכים את כדור הארץ ומשנים את האטמוספירה באופן שהורס את האקלים ומסכן את כולנו", אומר ד"ר זיו.  

את הנזקים של המאה האחרונה כבר לא נוכל לתקן, אבל אנחנו עדיין יכולים להאט את תהליך ההקצנה למען הדורות הבאים אם רק נהיה מודעים להשלכות של חיי היום-יום שלנו על העולם, ונהיה מוכנים להתאמץ מעט בשביל עתידנו.