אז איפה אתם הייתם כשמכירת הכרטיסים לסיבוב הופעות של טיילור סוויפט נפתחה?
הביקוש לכרטיסים להופעות בחוץ לארץ שובר שיאים, ולמרות שחלקן יתקיימו רק בעוד שנה, במקרים רבים, מרבית הכרטיסים כבר SOLD OUT. התופעה הזו מגיעה גם לרשתות החברתיות, ומובילה ישראלים רבים לתור אחר הכרטיסים המבוקשים, גם בעלויות גבוהות מאוד מיד שניה או שלישית.

התיירים הישראלים מתחלקים לשניים, אלו הרוכשים כרטיסים כבדרך אגב, על מנת לגוון את הטיול ולהוסיף את הדובדבן שבקצפת לטיול; ואחרים שקודם כל רוכשים את הכרטיסים להופעות, לא משנה איפה, ורק לאחר מכן "תופרים" טיול סביב היעד. הקבוצה השנייה היא גם זו שמוכנה ומוציאה סכומי כסף לא מבוטלים. אז בין אם זה לקולדפליי באתונה או בווינה, טיילור סוויפט באמסטרדם/לונדון או ביונסה בכל מקום על הפלנטה, הקהל הישראלי פשוט צמא להופעות בחו"ל.

עם הביקוש, עולה גם תופעת הכרטיסים המזויפים

אולם, לצד הביקוש הרב והמהירות שבה הופכת ההופעה לסולד אאוט - הרשת מתמלאת באנשים שמוכרים און ליין וכך גם עולה התופעה המכוערת של כרטיסים מזויפים. הרשת מוצפת בשלל סיפורים על אנשים שרכשו כרטיסים מספסרים ולמעשה "נעקצו" על ידי עלומי שם עליהם סמכו שיגשימו עבורם את החלום לא פוסקים, וקבוצות הפייסבוק עמוסות בלקוחות חסרי אונים שמבקשים לברר מה עושים. מדהים לגלות שבשנת 2023, על אף המודעות לנושא, עדיין מדובר בתופעה רחבה שקורית.  

"אין ספק שהופעה של האמן האהוב עלינו בחו"ל, צפייה במשחק כדורגל או תחרות אחרת הן חוויות מרגשות" אומרת רויטל בן נתן, מנכ"לית אופקים תיירות ונסיעות לחו"ל. "עם זאת, תהליך רכישת הכרטיסים צריך להיעשות בזהירות. תופעת הכרטיסים המזויפים מעוררת דאגה אמיתית אצל רבים ממש עד לרגע שבו הם נכנסים פיזית לאולם או לאצטדיון בו מתקיימת ההופעה". 

הנה כמה טיפים כיצד להימנע מרכישת כרטיסים מזויפים להופעות של אמנים בחו"ל ומשחקי כדורגל:

רויטל בן נתן (צילום: אלעד אקרמן)
רויטל בן נתן | צילום: אלעד אקרמן


1. בדקו את עצמכם: האם זה טוב מדי בכדי להיות אמיתי?
לפעמים נוצרות לכם הזדמנויות לשים ידיים על כרטיסים שהם פשוט טובים מכדי להיות אמיתיים. כאלה שמוצעים במחיר נמוך משמעותית מהערך המקורי והנקוב של הכרטיס - כנראה שמדובר בזיוף. אם אתם בדין ודברים עם המוכר, נסו לדלות ממנו פרטים למה הוא מוכר אותם בעלות כל כך זולה, במיוחד אם הביקוש גבוה.

2. עשו מחקר מקדים על האתר/אדם
לפני שאתם רוכשים מומלץ לבצע מחקר מעמיק על המוכר על מנת לוודא אמינות. קראו ביקורות מקוונות ובדקו האם נכתבו עליו תלונות בעבר. ברוב המקרים, מדובר בדפוס פעולה קבוע של נוכלים, כאשר על אתרים מפוקפקים כנראה תמצאו לא מעט מידע מקדים ברשת ומהם לא כדאי לכם לרכוש.  

 3. עקבו אחרי פתיחת ההגרלה ומכירת כרטיסים רשמית
האתר הרשמי של האמן או הלהקה לעד יהיה ההימור הבטוח. דאגו לעשות בדיקות מוקדמות ובדקו מתי המכירה צפויה להתחיל. מי שמציע לכם כרטיסים עוד לפני תחילת המכירה הרשמית או המכירה המוקדמת, כנראה שמוכר לכם כרטיסים מזויפים. על מנת להספיק לרכוש כרטיסים, תצטרכו לפעמים להתעורר באמצע הלילה משום שהמכירה תהיה לעיתים לא לפי שעון ישראל.  

4. בקשו מהמוכר הוכחה לאותנטיות
במידה וקניתם כרטיסים דרך אדם פרטי, לגיטימי ואף רצוי מהצד שלכם יהיה לבקש כמה שיותר פרטים אישיים על המוכר ותהליך הרכישה שלו. לוודא שמדובר בבן אדם אמיתי, בקשו קבלה או הוכחה אחרת לכך שהכרטיס אותו הוא מציע לכם הוא אמיתי. חשוב לדעת שרבים מהנוכלים מפעילים משתמשים מזויפים ברשתות החברתיות, לכן חקרו את החשבון ובדקו התאמה. 

5. רכישת כרטיסים ממוכרי צד שלישי מהימנים
ישנם אתרים שונים כגון Ticketmaster  למשל שהם ידועים כאתרים מוכרים ואמינים שמקבלים גם לעיתים מראש כרטיסים להפקה. בדקו אילו אתרים הם האמינים ביותר על ידיי התייעצות ושיטוט ברשת.

6. רכשו מסוכן של חברת תיירות מוכרת
חברות תיירות בעלות מוניטין רב של שנים היא אחת הדרכים הבטוחות לרכוש כרטיסים, שכן הסוכנים עובדים בוודאות עם גופים רשמיים. דרך סוכנות תיירות, ניתן יהיה גם לרכוש כרטיסים ביחד עם חבילת הטיול הכוללת ובכך לסגור גם כבר טיסה ומלון..

7. בדוק היטב את פרטי הכרטיס
רבים מהכרטיסים המזויפים יכילו שגיאות כתיב, תאריכים שגויים או שגיאות אחרות. אם אתם רואים משהו שנראה חשוד, פשוט אל תקנו את הכרטיס.  

8. תבטחו בתחושות הבטן שלכם
ככל הנראה הטיפ החשוב ביותר, אמנם לא מדובר במדע מדויק, אבל בהמון מקרים תחושת בטן רעה יכולה להזהיר אתכם מעקיצה. אם אתם חושדים במשהו, אל תפחדו להתרחק מהעסקה.