1. מה קורה למסטיק בתוך הגוף?

    כשבולעים מסטיק, הגוף לא יכול לעכל אותו או לפרק אותו. אבל זה לא אומר שהוא נשאר אצלנו בבטן לנצח. כמו רוב האוכל שאנחנו אוכלים, המסטיק יעבור במערכת העיכול והוא ייצא בצואה תוך יום עד 3 ימים. אם אתם לועסים כרונים, אל תבלעו באופן תדיר! בליעת יותר מדי מסטיק בזמן קצר עלולה להוביל לחסימה במעיים.

  2. ממה מסטיק עשוי בכלל?

    היצרנים לא ממהרים לגלות את הסוד הגדול, אבל בגדול אנחנו יודעים שהמרכיבים העיקריים הם שרף/מוצרי פלסטיק מבוססי נפט שמחזיק אותו יחד, וחומרים משמרים שמאריכים את חיי המדף שלו. בנוסף, מרככים, ממתיקים וחומרי טעם שנותנים לכל מסטיק את פרופיל הטעם האישי שלו או את היכולת המוזרה שלו לאבד את טעמו לאחר 5 דקות.

  3. האם מסטיק נחשב אוכל בכלל?

    מסטיק הוא אחד המזונות הבודדים שמקובל ללעוס ולירוק מבלי להיות מוקצה חברתית. מה שגורם לנו לתהות: האם זה אוכל בכלל? מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מגדיר מסטיק כ"מסה לא מסיסה ללעיסה" - סוג של מזון עם כתב ויתור. מסטיק נחשב ל"מזון בעל ערך תזונתי מינימלי "לצד מי סודה, סוכריות קשות וג'לי.
  4. איך נדע מתי בליעת מסטיק מסוכנת?

    הסיבה הגדולה ביותר לדאגה בעת בליעת מסטיק היא כאמור חסימת מעיים. זה יכול לנבוע מבליעת כמות גדולה של מסטיק או מעיכול מסטיק יחד עם חומרים אחרים שהגוף לא יכול לעבד. כמה סימנים מחשידים: כאבי בטן, עצירות, הקאות מדי פעם. במקרה כזה, ייתכן שיהיה צורך בניתוח חירום כדי להסיר אותה. ובקצרה: אל תבלעו מסטיק.
  5. בסינגפור אסור ללעוס מסטיקים

    בסינגפור תיקנסו ב-100$ אם תלעסו במקום ציבורי. מטרת החקיקה היא הניסיון להילחם בבעיית הזוהמה לאחר שבעבר רבים מהתושבים הדביקו את שיירי המסטיק הלעוס מתחת לכיסאות ולשולחנות.
  6. הצדדים האפלים של לעיסת מסטיק

    שימו לב לזה: כאבי לסת ואוזניים, הידרדרות של מחלת מפרקים, קליקים בפרקי הלסת, עלול לגרום לקושי בפתיחה ובסגירה של הפה. מפחיד מספיק? אז זו לא הייתה הכוונה. חשוב להבין כי לכל המצבים הללו יש טיפול שמרני או ניתוחי תלוי בחומרת המצב וחשוב מאוד לאבחן את המקרה לגופו ולהתאים לכל מטופל את הטיפול התפור למידותיו. ואולי הדבר החשוב ביותר הוא שכל דבר במידה. שימוש מוגזם בכל הרגל ייקח אותנו לצד האפל. תלעסו בכיף, לא באובססיה. 

  7. מסטיק גורם לקמטים?

    לדברי מומחים בתחום, לעיסה, בדומה לעישון סיגריות, מביאה לשתי תוצאות: הפעולה החוזרת של הזזת הלסת גורמת לקפלים וסדקים סביב הפה בשל שימוש יתר בשרירים. כשאדם לועס מסטיק, הוא מתיש את השריר ועלול אף לפגוע ברקמה שמתחת לעור, מה שפוגע באופן ישיר באלסטיות ובגמישות של העור. חשוב להבהיר כי האשם העיקרי ביצירת הקמטים היא החזרה על הפעולה. אנחנו לא מדברים כאן על הלועס החד פעמי, כי אם הסדרתי. הדבר השני שמתרחש הוא שגם אם הזרקת לעצמך סיליקון, למשל, הלעיסה עלולה להביא לפעולה הפיכה ולעקור את הפילרים התת עורים שהוחדרו לגופך, מוקדם מן הצפוי. המממ, אוקיי.

* ייעוץ רפואי לאינפוגרפיקה: ד"ר ירון בורנשטיין, המנהל הרפואי של מכבידנט