אחת ולתמיד: מהו הזמן הנכון לאכול ארוחת צוהריים?
כולם מדברים על ארוחת הבוקר, אבל היי – לא שכחתם מישהי? ארוחת הצהריים היא הפסקה נחוצה לחלץ עצמות ולשנות אווירה. כעת השאלה היא רק מתי? המחקרים מנסים לעזור

כשחושבים על זה, ארוחת צהריים היא קצת כמו ילד הסנדביץ' במשפחה: לא בעלת ציפיות גבוהות מדי כמו ארוחת הבוקר ולא קלילה ומגניבה כמו ארוחת הערב. היא תקועה איפשהוא באמצע היום, אבל!! לא יכולנו באמת להתקיים בלעדיה משום שהיא מהווה הפסקה נחוצה במהלך היום. היא מעניקה לנו את האפשרות להחיות את עצמנו ולהרים לנו את רמות האנרגיה ועל הדרך גם משנה לנו קצת תפאורה, זאת בהנחה שאתם לא מאלה שנשארים לאכול מול המחשב (אנחנו מאוד מקווים לפחות!).
ארוחת צהריים זו הזדמנות לקום מהמטלות, לצאת עם קולגות מחוץ למשרד או לקום מחדר העבודה בבית לטובת הסלון למשל – כל אחד והבחירות שלו. השאלה הנכונה היא מתי הזמן הטוב ביותר לאכול אותה?
ומה לגבי השעה? ובכן, זה כבר תלוי במידה רבה בשעה שאכלתם את ארוחת הבוקר שלכם. כלל האצבע בגדול הוא: כשאתם רעבים. "למרבה המזל, בשביל זה נועדו חטיפים. הרפואה הצפון -מערבית ממליצה לשלב חלבון ופחמימות על מנת להפיג את הרעב עד לשעת ארוחת הצהריים. נשנושים מומלצים הם למשל גבינת קוטג' וגמבה או תפוח, או לחילופין ירקות ומעליהם חומוס כדי לשמור על השובע, אך לא עד כדי כך שתרגישו כבדות ועייפות", ממליצה גרין.
