חו"ל. המקום בו פורצים גבולות, תרתי משמע. יוצאים מגבולות מהארץ ומהמציאות המוכרת לטובת משהו חדש, עם ניחוח בינ"ל. בדרך לשם, רבים מאתנו לא רק ממירים את מטבע החוץ, אלא גם את ההרגלים מהבית, במיוחד אלה שקשורים לתזונה שלנו. כמובן שאחת הדרכים לחקור וליהנות מיעד חדש היא באמצעות הקולינריה אולם מומלץ שלא להתפזר. בסופו של דבר, אכילה לא נכונה ולא מאוזנת - גם גורמת לנו להרגיש לא בנוח, אולי קצת נפיחות, כבדות ותחושת עייפות. ונאמר זאת כך: כל מה שאוכלים בחו"ל - לא באמת נשאר רק בחו"ל. 

פנינו לנטלי זרגריאן, דיאאנית קלינית ומייסדת "אכילה אינטילגנטית" שתרמה לנו כמה מטעויות התזונה שרבים מאתנו עושים וכדאי שנהרהר בהן לפני הנסיעה הבאה. 

1. הטעות: אתם במרדף קולינרי שלא נגמר.
רוצים להספיק הכול ולטעום מהכול ולבקר בכל המקומות הכי מדוברים.
תחשבו על זה רגע: קודם תבינו שאין סוף לשפע הטעמים והמזונות שיש בעולם וגם אם ממש נתאמץ - הרי שלא נספיק לאכול ולטעום מהכול. ובעצם מה נרוויח אם ננסה הכול? עוד טעם חדש? ומה נפסיד? שובע נעים, הקשבה לגוף שלנו? "שלא תטעו, אני לא בעד להיות בתפריט אדוק בזמן חופשה. להיפך, בחופש כמו בחופש, צריך ליהנות ובהחלט לטעום אבל כמו שאני תמיד אומרת ללקוחות שלי: לפחות 80 אחוז מהזמן, אני שואפת לאכול כי אני רעבה ולא כי "זה חד פעמי; זה חו"ל; אני לא אהיה כאן שוב; אין גבולות בחופשה", אומרת זרגריאן. 
התיקון: תנעצו לכם בלו"ז מספר המלצות שמבחינתכם הן חובה ונסו לשלב רק אותן בלו"ז הטיול.

2. הטעות: אתם חושבים שהחופשה שלכם = אוכל
תחשבו על זה רגע: טסתם כדי לשבור שגרה ולבלות זמן איכות מחוץ לבית עם היקרים לכם. יש לכולנו נטייה לתת משקל מאוד גדול לאוכל בטיול: כמה, איפה, איך נאכל. אנחנו אוהבים חופשה כי היא מטשטשת לנו גבולות, וביניהם גם את גבולות תזונה. אבל אם נחשוב על זה רגע, בחופשה אנחנו נהנים מלהיות ביחד, מלהתלבש יפה ולצאת ולהסתובב ולחקור את הרחובות ואת היעד החדש, כמה מהנה זה לשבת לדרינק בשעות שאנחנו לרוב עמוק מול המחשב. ומסתם להעביר את הזמן בלי לחץ ודדליינים. אוכל, מן הסתם, הוא ללא ספק חלק מהחוויה אבל הוא לא ה-חוויה המרכזית. נתקו את הפוקוס ממנו.
התיקון: חוק "ארוחה אחת מאוזנת ביום" אומר שאני משתדל.ת שלפחות ארוחת אחת ביום תהיה מאוזנת פחות או יותר. כלומר - כריך טוב, צלחת עם חלבונים, ירקות ולחם וכדומה. אתם יכולים גם להתארגן על מצרכים בסופר עבור חלק מהארוחות כך שלא כל ארוחה תהיה במסעדה. גם במסעדה ניתן בהחלט לבחור החלטות מושכלות ומאוזנות. 

 

 3. הטעות: חייבים תמיד לסיים בקינוח כי אנחנו בחו"ל
תחשבו על זה רגע: באמת חייבים? בדיוק כמו שביומיום שלכם אתם לא חייבים קינוח אחרי בוקר, צהריים וערב - גם באיטליה/ספרד/יוון זה לא מחייב. אפשר בהחלט להתפנק על קינוח אבלך לא לסיים כל ארוחת באחד.
התיקון: "פרגנו לעצמכם.ן בכיף אבל תאמצו את שיטת ה-'SHARING IS CARING' - פשוט תחלקו. תשאלו את עצמכם.ן בסוף הארוחה, האם אתם באמת רוצים קינוח או מתלהבים כי עוד לא טעמתם את הצ'ורוס במילוי שוקולד שכולם מדברים עליו?  

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Natalie Zargarian‎‏ (@‏‎its.natalie.zar‎‏)‎‏

 

4. הטעות: חיים את הרגע ולא נערכים מראש
תחשבו על זה רגע: "אני בעד שתטיילו ובמקרה תגיעו לדוכן מזון מגניב אבל זה תלוי המון במזל. אתם עלולים למצוא את עצמכם מסתובבים שעות ולא אוכלים דבר ואז מתנפלים על המקום הראשון שמצאתם, שסיכוי גבוה שהוא כלל לא יהיה טעים או מזין. זה לא כיף וזה גם בוודאות לא כלכלי בעליל.
התיקון: "תדאגו תמיד שיהיה לכם בתיק מזונות S.O.S. כמו: אגוזים, חטיפי חלבון, כריכים מוכנים, פירות, קרקרים ויוגורט. אתם לא חייבים לאכול אותם אבל שיהיה עליכם למקרה שתמצאו את עצמכם רעבים באמצע שומקום.

5. הטעות:  לא שותים מספיק מים
תחשבו על זה רגע:
 אתם רחוק מהשגרה שלכם, מבקבוק המים שצמוד לכם למחשב, אתם מוסחים בכל רגע נתון עם שפע של אטרקציות ובקבוק מים עולה 5 יורו אז אתם מעדיפים לחכות לקפה.
התיקון: נסיעה בסביבות לא מוכרות, במיוחד באקלים חם, עלולה להוביל להתייבשות. הקפידו לשמור על לחות על ידי שתיית מים מרובה לאורך היום. פשוט קפצו לסופר ותתארגנו על בקבוקי מים מוזלים יותר שיהיו עליכם. 

6. הטעות: אתם שוכחים שתפוח זה גם סבבה
תחשבו על זה רגע: 
האם יש רגע מאושר יותר מלטעום חטיפים מקומיים? להיות בנסיעה ארוכה ולשבת על שקית צ'יפס מלוחה שמטנפת את הידיים ואת הבגדים? במסגרת "בחו"ל מותר הכול", אנחנו שוכחים שלמעשה גם פירות מותר ולא חייבים 'לפרק' חטיפים בכל רגע. 
התיקון:  כשאתם קופצים לסופר לקנות מים, סדרו לכם גם כמה פירות שיעשו לכם שמח ותוכלו לשלוף אותם מדי פעם.  

 

 

 

7. הטעות: שותים המון אלכוהול
תחשבו על זה רגע: בחו"ל, נראה לעתים שכל שעה היא זמן טוב לדרינק. היי, זה לא שיש לכם דדליינים, לקוחות, איסופי ילדים ובמקרים רבים - אתם כלל לא נוהגים בחו"ל, אז למה לא בעצם? ובכן, חופשות כרוכות לרוב במפגשים חברתיים והנאה ממשקאות אלכוהוליים אבל צריכת אלכוהול מופרזת לא רק מוסיפה קלוריות ריקות אלא גם עלולה לפגוע בכושר השיפוט ולהוביל לבחירות לקויות במזון.
התיקון: תיהנו מהחופש אבל מננו את הכמויות.