השאלה איך כל אדם רוצה להזדקן היא שאלה אישית ואינדבידואלית. ישנם את אלו שמקדשים את סימני החיים, נהנים מהשיער המאפיר ומקבלים את מה שהשנים מביאות איתן מבלי לעשות דבר בנושא לצד אלו שמסרבים לקבל את המציאות כפי שהיא ומוכנים לעשות לא מעט כדי לשמר את המראה הצעיר או להשיג אחד כזה. וכמו תמיד יש את אנשי האמצע. אין כאן שאלה של מה טוב או נכון יותר זו בעיקר שאלה אישית כאשר כל אדם מנווט את דרכו במסע החיים. 

אבל עם מספרים אין מה להתווכח. וכנראה שגם עם הזמרת המשובחת סיה.  כך למשל ניתוח מתיחת פנים או הרמת פנים ממשיך לשמור על פופולריות כבר עשרות שנים, ובעזרת כניסה של טכנולוגיות וטכניקות חדשות ("מיני פייסליפט", "מיקרו פייסליפט" ועוד) הדרישה אליו רק גוברת ועולה. בעוד התאמת שיטת הניתוח, החומרים והתוצאות הצפויות נעשית באופן אינדיבידואלי בין המטופל לרופא המנתח, פנינו לד"ר ניר אייל, מומחה לכירורגיה פלסטית אסתטית מטעם כללית אסתטיקה, עם כמה מהשאלות הבולטות. 

  1. כמה זמן מחזיק ניתוח מתיחת פנים?

    שוק הרפואה האסתטית מציע מגוון עצום של טיפולי פנים (כמו בוטולונים טוקסים, הזרקות חומרי מילוי, טיפולים לעיצוב הסנטר, השפתיים וכן לחלק העליון יותר של הפנים (עיניים, גבות ומצח). היתרון של ניתוח מתיחת פנים על פני כל אלה הוא טווח הזמו הארוך יותר שבו ניתן ליהנות מהתוצאות. ברוב המקרים מדובר בתקופת זמן של בין 5 ל-10 שנים.
  2. מה יסייע להצלחת הניתוח?

    כדי לוודא שתוצאות הניתוח יישמרו לאורך זמן נדרשים – ידיים מיומנות של מנתח ושיתוף הפעולה של המטופל/ת גם לאחר ההתאוששות מהניתוח. הגורמים העיקריים שיסייעו ליהנות מהתוצאות הם:
    - שמירה על אורח חיים בריא (שינה, פעילות גופנית, תזונה נכונה וכו')
    - הימנעות מעישון
    - הידרציה – שתייה מרובה
    - חשיפה מבוקרת לשמש (כדי לשמור על עור הפנים)
    לצד כל אלו יש לקחת בחשבון גם מרכיבים תורשתיים (גנטיים), על אלה כדאי להתייעץ עם הרופא כבר בשלב הייעוץ המקדים.
  3. באיזה גיל נכון לעשות את הניתוח?

    כאן אין תשובה אחת. הגיל (כמספר) לא מהווה פקטור משמעותי, אלא תהליך ההזדקנות כפי שהוא מתבטא אצל כל מטופל ומטופלת באופן אישי. יש כאלה שניתוח יסייע להם בשנות החמישים והשישים לחיים וכאלה שיוכלו לבצע אותו עוד לפני גיל 40. 

     

     

     

  4. מתי אוכל לחזור לעבודה?

    כשם שהגיל הנכון לביצוע הניתוח הוא אינדיבידואלי, כך נכון הדבר גם לגבי ההתאוששות וההחלמה והחזרה לעבודה. הממוצע הכללי הוא תוך 10-7 ימים (תלוי כמובן בסוג העיסוק שלכם).
  5. מה צפוי בימי ההחלמה הראשונים?

    חשוב לציין כי לאחר הניתוח לא חשים לרוב בכאבים וזאת הודות למשככי הכאבים שמקבלים בהתאם להוראת המנתח. בימים הראשונים מטופלים מדווחים בעיקר על אי-נוחות בעיקר באזור הצוואר וקו הלסת זאת בעקבות הידוק שרירי הצוואר. בנוסף עלולה להיות ירידה בתחושה בעור הפנים הסמוך לאוזניים, בלחיים ובצוואר העליון החולפת כעבור ימים או שבועות בודדים.  זכרו כי הדבר הצפוי ביותר והדרמטי ביותר הוא שינוי במראה הפנים. השיפור שנראה בהתחלה הוא יחסית קטן והתוצאות המלאות של הניתוח נראות במלואן כשנה לאחר הניתוח. 
  6. האם ניתן להתאפר ולצבוע שיער לאחר הניתוח?

    כן. ניתן בהחלט להשתמש באיפור על עור הפנים תוך שבוע ימים מתום הניתוח, ואילו את השיער ניתן לצבוע כחודש אחרי הניתוח.
  7. מה הניתוחים הנלווים לניתוח מתיחת פנים?

    כפי שכבר ציינו, ניתן לבצע את הניתוח לבדו (בטכניקות שונות) וניתן לשלב טיפולים וניתוחים נוספים למתיחת הפנים על מנת לקבל תוצאה טובה ויסודית יותר. לדוגמה: ניתן לבצע פילינג מסביב לפה, הזרקות שומן וניתוח הרמת עפעפיים עליונים ותחתונים לפי הצורך. 

     

     

     

  8. לאילו אזורים נהוג להזריק שומן?

    בשנים האחרונות יותר ויותר ניתוחים למתיחת פנים משלבים הזרקת שומן עצמי לאזורים שונים בפנים, תוך ניצול העובדה כי מדובר בחומר טבעי שהגוף לא דוחה. הזרקות שומן נהוג לבצע לאזור מסביב לפה (בדגש על צדי הפה – ה"המריונטות") בלחיים ובגבות.
  9. האם ניתן לעבור ניתוח פעמיים?

    כן. יש מספר רב של נשים אשר מגיעות לניתוח נוסף במרוצת השנים ויש אפילו כאלה שמגיעות לעבור את ההליך בפעם השלישית.
  10. אצל מי כדאי מומלץ לעבור פרוצדורה שכזו?

    בניתוחים פלסטיים בכלל ובניתוחים בפנים בפרט אסור לקחת סיכונים. ניתוח מתיחת פנים יש לבצע רק אצל רופא מומחה בכירורגיה פלסטית, החבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואשר מבצע ניתוחים שכאלה בצורה שגרתית.
  11. מה הסטטיסטיקה לגבי גברים?

    גברים מהווים כ10% מאוכלוסיית המנותחים בישראל, בניתוחי פנים וצוואר. לעומת זאת, נשים מהוות כ90% מאוכלוסיית המנותחים בישראל, בניתוח פנים וצוואר.
  12. מי מתקמט מהר יותר?

    אין כאן תלות במגדר או מין מסוים, אלא תלות בגורמי חיים משתנים, כמו, גנטיקה, עישון, חשיפה, לשמש, השתתפות בפעילות גופנית, הידרציה (כמות שתיית מים פר נפש) וכולי.
  13. האם לרקע שממנו באנו יש השפעה על המידה בה נתקמט?

    אפשר להצביע על כך שבקרב עדות מסוימות המאופיינות בגווני עור כהים, ניתן לשים לב לתהליך הזדקנות איטי של העור. בגלל מספר סיבות:
    בשל צבע העור.  עור בצבע כהה יותר מכיל ״מלנוזומים״, אותם מלנוזומים מציעים ייצור של פיגמנט הקרוי ״מלנין״ שתפקידו של ה ״מלנין״ הוא להעניק הגנה מרבית מפני כוויות שמש ולמנוע התפתחות מואצת של תהליך הזדקנות העור. הספרות המחקרית מראה כי בעדות המאופיינים בגווני עור כהים יותר הריכוז של ״מלנין״ גבוה יותר משמעותית בהשוואה לסוגי עור בהירים יותר.
    שכבת העור. פיברולסט, הוא אחד המרכיבים המרכזיים בשכבת העור אשר אחראי על מבנה העור, למעשה זהו תא שמייצר את החומר שמחזיק ומרכיב את מבני הרקמות בגוף. לרוב, לאנשים עם גוון עור כהה יש יותר פיברולסט בעורם. דבר המייצר מבנה עור בריא ועבה יותר.