לפעמים מה שיש בקנקן, או בכוס כן מעיד דבר או שניים על מי ששותה ממנו. הסיבה לכך לא ידועה, אך כבר הרבה שנים ששתיית סודה משוייכת לסוג של בגרות גילאית. אם תראו שני אנשים בפגישה שותים סודה, סביר להניח שהם חצו את שנות החמישים שלהם. סודה היא למעשה פתרון לא רע שמשלב שתיית מים עם העניין של המשקה המוגז.

אז מה יש בסודה בעצם? "בין אם מדובר במכשיר הביתי או בבקבוקי הסודה שנמכרים בחנויות, בסודה יש מים עם פחמן דו חמצני בלחץ גבוה, כמובן שמדובר בסודה נקייה, ללא ממתיקים, תוספות של טעמים או צבעי מאכל", אומרת גיתית אורלין, דיאטנית קלינית בקופת חולים כללית, מחוז חיפה וגליל מערבי ומוסיפה כי בגוף שלנו, במהלך פירוק הפחמן הדו חמצני נוצרת חומצה קרבונית, שאינה משפיעה לרעה על חומציות הדם או הקיבה.  

  1. האם סודה יכולה להחליף כוס מים?

    ההמלצה הרווחת לגבי שתיית מים היא 8 כוסות ביום, לפחות. האם סודה יכולה להחליף כוס מים? "אם היו בודקים את הרגלי השתייה של מרבית האנשים היו וודאי מגלים שאנשים לא שותים מספיק. המדד הוא 30 מ"ל מים לכל 1 ק"ג. כך שאדם ממוצע צריך לשתות 1.5-2 ליטר מים ביום. חלק מזה מגיע מפירות, ירקות או נוזלים שיש במזון, וחלק ממים או מסודה", אומרת גיתית אורלין. "כשאני ממליצה למטופליי לשתות, אני ממליצה על מים או סודה, זה היינו הך, ההבדל הוא הטעם האישי, המשקה שעדיף הוא זה שיגרום לך לשתות יותר".

  2. במה סודה טובה יותר ממים?

    שתייה מספקת מונעת התייבשות ומזרזת את חילוף החומרים, אך יתרון נוסף שיש לסודה על פני מים היא שהגזים שיש בה נותנים תחושה של שובע ומלאות לחלק מהאנשים. כאשר שותים כוס מי סודה לפני הארוחה, זה יעודד את תחושת השובע ונאכל פחות בארוחה, יתרון שיכול לסייע לחלק מהאנשים שמנסים לשמור על המשקל.
  3. סובלים מבחילות או צרבת? נסו לשתות סודה

    זה קורה לנו בתקופות שונות בחיים, בתחילת ההיריון נסבול מבחילות, בסופו לרוב בצרבת, ולא מעט אנשים מכלל האוכלוסייה יסבלו גם מריפלוקס. מסתבר שסודה יכולה לעזור. "סודה יכולה לעזור לאנשים שסובלים מבחילות, כמו לדוגמא הריוניות, ולכן כדאי לנסות לשתות כאשר מרגישים בחילה. קבוצה אחרת ששתיית מי סודה יכולה לסייע לה היא אנשים שסובלים מריפלוקס וצרבות, אין לזה כלל אצבע ואין לכך גיבוי מחקרי, לחלק מהאנשים זה עלול להגביר את הריפולוקס ויש כאלה ששתיית סודה תרגיע, משום שזה עניין אישי, כדאי לנסות".
  4. לא גורמת לבריחת סידן ולא הורסת את השיניים

    מסתבר שיש לא מעט מיתוסים על סודה. אחד מהם הוא ששתיית סודה יכולה לגרום לבריחת סידן, ואחר שהיא עלולה לפגוע בשיניים. "לא מעט מחקרים מבלבלים בין סודה – מים עם פחמן דו חמצני לבין סודה שמתייחסת לכלל המשקאות המוגזים, כולל קולה וקינלי ושאר משקאות מוגזים בטעמים. במשקה קולה יש חומצה זרחתית שאכן יכולה לגרום לבריחת סידן, ושאר המשקאות המוגזים שיש בהם סוכר אכן יכולים לפגוע בשיניים, בעיקר כאשר צורכים אותם לעיתים קרובות, אך סודה רגילה, ללא תוספות לא אמורה להשפיע על בריחת סידן, וגם לא לפגוע בבריאות השיניים", אומרת גיתית אורלין.

  5. שימו לב לאותיות הקטנות

    כדי להימנע מההשלכות השליליות שיש למשקאות מוגזים וממותקים על הבריאות, טרם רכישת משקה הסודה, מומלץ לקרוא את רשימת הרכיבים ולראות שהמשקה לא מכיל סוכר, חומרי טעם וריח, רכז פרי או פרוקטוז, וכמובן לשים לב לכמויות הנתרן שיש במשקה. סודה רגילה מכילה תוספת של סודה לשתייה, בכמות סבירה של נתרן (כמות נתרן תקינה היא עד 300 מיליגרם למאה מיליליטר).