אם נרצה או לא, מגמות וטרנדים בעולמות האופנה והביוטי מצליחים להשפיע על כולנו, בצורה כזו או אחרת. מגמות אלו יכולות להיות מושפעות ממגוון גורמים, מתרבות ופוליטיקה ועד תנועות חברתיות. מצד אחד, אנחנו לגמרי בעד טרנדים שבסך הכול יוצרים עוד עניין בחיינו ולרוב אינם מזיקים (מלבד מכנסי סקיני, כן?), אולם כשמדובר בטרנדים של בריאות, חשוב להפעיל שיקול דעת לפני שמנסים כל דבר ויראלי שנראה "מגניב" או מבטיח פתרונות פלא, בחסות הטרנד החם.

ד"ר אריאל סביון, רופא שיניים והמנהל הרפואי של סביון מדיקל סנטר בראשל"צ, מתייחס לכמה מהטרנדים שכולנו מכירים וכיצד הם משפיעים על בריאות השיניים שלנו.
 
טרנד הלימון
 
הטרנד של צריכת לימון יומית (בשתייה או באכילה) נפוץ במדינות רבות בעולם, שכן הלימון נחשב טוב למערכת העיכול, להפחתת המשקל ואף לבריאות מערכת כלי הדם והלב זאת לאור אפקט "פתיחת הסתימות" של הלימון החומצי. 

החסרונות: היחלשות השיניים. החומציות הגבוהה של הלימון מזיקה לשיניים ועלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לאמייל, השכבה החיצונית של השן, ואף להמס אותו ובכך להאיץ עששת ולגרום לשברים רבים בשיניים.
הפתרון: לשתות את הלימון בקשית כדי למנוע מגע ישיר עם השיניים, לבצע שטיפות מי פה עם pH בסיסי כגון מי מלח או סודה לשתייה כדי לנטרל את החומציות בחלל הפה ולהחזיר את האיזון הנדרש. 

 

טרנד מברשת השיניים החשמלית

"מברשת שיניים חשמלית נחשבת פתרון יעיל ומהיר לצחצוח שיניים, ובאמת איכות הצחצוח לרוב גבוהה יותר מצחצוח ידני הדורש מיומנות רבה יותר. עם זאת, יעילותה בולטת בעיקר בקרב אוכלוסיות המתקשות בפעולת הצחצוח הידנית כמו ילדים צעירים או מבוגרים", אומר ד"ר סביון.
החסרונות: מברשות שיניים חשמליות רבות הן אגרסיביות יותר ממברשות רגילות ועלולות לגרום לנסיגת חניכיים, להחמיר נסיגה קיימת ולגרום לשחיקת זגוגית השן בשימוש ארוך טווח ובעיקר אצל אנשים בעלי חניכיים דקות ועדינות.
הפתרון: מברשת בעלת חיישן לחץ המווסת את הכוח המופעל על השיניים והחניכיים הכוללת מספר מהירויות וראש צחצוח לשיניים רגישות. מומלץ מאד להתייעץ עם רופא השיניים לגבי סוג המברשת המתאים על מנת למנוע תופעות לוואי בלתי הפיכות.  

 

טרנד משקאות הדיאט

לא מעט דברים שניתן לומר על ה"דיאט" במשקאות, אבל אלו אמורים כביכול לשמור לנו על הדיאטה ולכאורה גם על השיניים. האומנם?
החסרונות: משקאות דייאט וגם סודה הם בעלי pH חומצי כמעט כמו משקאות ממותקים וגורמים לאותם הנזקים כגון עששת, התפוררות חומצית של הזגוגית והכתמת השיניים. 
הפתרון: להגביל צריכה של משקאות מהסוג הזה, ואם כבר - הקפידו לצרוך אותם בקשית. ניתן לשקול נטרול חומציות הפה באמצעות שטיפות מי מלח או סודה לשתייה. 

 

טרנד הכורכום

לאור הסגולות הבריאותיות המוכחות שהצטברו אנשים רבים צורכים כורכום על בסיסי יום-יומי. 
החסרונות: הצבע הכתום העז של הכורכום נוטה להידבק לשיניים ולהכתים אותן, ולמעשה גם את השחזורים שיש לנו בחלל הפה כמו סתימות לבנות וכתרים שאינם כתרי חרסינה, ומשום כך עלול להיפגע המראה האסתטי של הפה. 
הפתרון: מומלץ להשתמש במשחות שיניים מסירות כתמים (כגון משחות להלבנה מספר פעמים בשבוע) או במתז מים לניקוי פני שטח השן ולהסרת כתמים. 

 

טרנד משחות ההלבנה

עם המודעות לאסתטיקה דנטלית. עולה השימוש במשחות שיניים מלבינות.
החסרונות: משחות להלבנה יעילות בעיקר להסרת כתמים חיצוניים מהשיניים (כמו קפאין וכתמי עישון) והן בעלות מקדם שחיקה גבוה שעלול לגרום לשחיקת הזגוגית של השן ואף להביא להתפוררות השיניים בטווח הארוך.
הפתרון: הגבלת השימוש במשחות להלבנה לפעם עד פעמיים בשבוע בלבד. במקרים של נסיגות חניכיים ושיניים רגישות אסור להשתמש במשחות להלבנה אלא רצוי להשתמש במשחות לשיניים רגישות בעלות מקדם שחיקה נמוך. עוד מומלץ להשתמש שימוש קבוע במתז מים אשר עוזר בהסרת כתמים ללא האפקט האגרסיבי של השחיקה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ד"ר אריאל סביון (@dr.savion)