ביליון צפיות בשנה אחת, מיליוני משתמשים חדשים ואלפי טיקטוקרים שכובשים את הרשת ומפרסמים טרנדים בלתי נשכחים. גם בשנת 2021 הטיקטוק היווה חלק בלתי נפרד מחיינו, לטוב ולמוטב. בין ריקודים, קסמים ומתיחות, לפעמים הטיקטוקרים הלכו רחוק מידי ופלשו גם לתחומים שאין להם את הידע המקצועי להתעסק בהם.

עקבנו, תייגנו ואגרנו מקבץ טרנדים מפוקפקים ובעייתיים שצברו ויראליות בשנה החולפת ברשת הטיקטוק, בתקווה שבשנה הבאה הרשתות החברתיות כולן יהוו מקום בטוח ומוגן לכולם. הכי חשוב לזכור, אם אתם סובלים מהבעיות הבאות, תתייעצו אך ורק עם איש מקצוע מוסמך. 

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

  1. הירדמות תוך שניות שיכולה להוביל למוות
    בנדריל היא תרופה הנקראת גם דיפנהידדראמין המשמשת בעיקר נגד אלרגיות אך גם לטיפול בנדודי שינה, סימפטומים של הצטננות ובחילות. עד כאן, תרופה תמימה אבל בטיקטוק היא הפכה לאתגר קצת יותר מטריד. גולשים רבים שיתפו בשנה האחרונה סרטון תחת ההאשטאג Benadryl#, שבו הם לוקחים מספר טיפות של בנדריל ולאחר זמן קצר הם פשוט נרדמים אוטומטית ללא כל מאמץ.
    @dezzy8k Benadryl hit hard #trending #viral #foryoupage #foryou #fy #fypシ #fypage #homepage #explore #fypppppppppppppp ♬ original sound - Chungus Snaps

    זה אף פעם לא רעיון טוב לקחת כמויות גדולות של תרופה ללא כל מרשם, ובנדריל איננה שונה מהשאר. בנטילה נכונה, התרופה מטפלת באלרגיות עונתיות ומפחיתה גירוד, אבל בכמויות גדולות היא עלולה לגרום לתופעות לוואי מפחידות, לגרום לנזק מוחי או אפילו למוות.

    הורים: אם הילד\ה מבקש\ת עזרה בהירדמות – תפסו מהר את הספר הקרוב והקריאו להם סיפור עד שהם יצללו ברכות לחלומות ורודים.

    אתגר הבלאקאאוט: מקרה מוות חמישי של ילדה בת 10 בשנה האחרונה
    4 טרנדים בריאותיים בטיקטוק ששווה לעקוב אחריהם

  2. שחרור מהיר מידי של אף סתום

    מרגישים את החורף חזק ומתקשים לנשום מהנחיריים? לפי טיקטוקרים רבים, השום יכול להציל אתכם. סרטונים ויראליים שזכו לתגובות קיצוניות מראים את דחיסת שיניי השום לתוך הנחיריים במטרה לנקות את הגודש באף ולשחרור מהיר שגורם לריר לזרום בחופשיות. אזהרת צפייה:
    @rozalinekatherine i’m shook lol #tiktoktaughtme #thankyoutiktok #tiktokhacks ♬ Coffee Music - Cafe Music BGM channel

    @lollich.talia stuff some garlic up your nose #garlicbreadgoblin ♬ original sound - Talia Lollich

    מעבר למראות הקשים ואף המעט דוחים שיכולים לעורר בחילה בקרב מי שלא תכנן לצפות בהפרשות של בן אדם אחר -  חיקוי הסרטונים האלה מסוכן מכמה כיוונים. זה נכון ששום גולמי יכול לגרות את העור אבל הוא עלול לגרום לגודש עוד יותר חמור בהמשך, עקב גירוי יתר של הנחיריים. השום מכיל שמנים טבעיים שעלולים לגרות את העור סביב האף. בנוסף, הכנסת שן השום לנחיר עלול להוביל ל"חסימת אף", אירוע שיכול להסתיים בנסיעה לחדר מיון.

    מצוננים? הדרכים היעילות ביותר להתמודד עם גודש באף

  3. שימוש לא נכון באבקת חלבון לפני אימון
    טרנד בשם "dry scooping" צבר מיליוני לייקים בשנה האחרונה והוא מציג מתאמנים שבולעים כף יבשה של אבקת חלבון לפני האימון מבלי לדלל אותה במים, במטרה למקסם את ההשפעה שלה על הגוף ולגרום לדם לזרום מהר יותר.
    @dudewhoseric Normal dry scooping <<<<<<<< this #fyp #gym #zyzz #sikkvnt ♬ original sound - P A R S A N A N I

    רופאים הזהירו מפני הפרקטיקה וטענו שלקיחת אבקת החלבון ללא מים נחשבת מסוכנת - ואפילו הרסנית. מחקרים מראים כי מגמה זו עלולה להוביל למצוקה נשימתית ובמקרה הגרוע - למוות. מחקר חדש שיצא השנה טוען כי שימוש לא נכון בתוספי תזונה לפני האימון, המיועדים רק למבוגרים, יכול לגרום ל"מצוקה נשימתית או קרדיווסקולרית או מוות".

    מומחים מזהירים: אתגר הטיקטוק 'dry scooping' עלול להיות מסכן חיים

  4. מי חמצן לתוך האוזן
    השעווה שיש לכולנו באוזניים מעוררת תמיד סקרנות על תפקידה ואיך כדאי לנקות אותה. תשובתם של הטיקטוקרים בעניין היא ששפיכת מי חמצן לתוך תעלת האוזן יכולה לפתור את הצטברות השעווה הצהובה באוזניים – ואנחנו כאן בשביל לשאול, אבל האם זה בטוח?

    @mattspaine #hydrogenperoxide ♬ original sound - MattSpaine

    @tonyyounmd #stitch with @sparaticpost FACT or CAP: Hydrogen peroxide to clean your ears? #learnontiktok #tiktokpartner #peroxide #earwax #earwaxremoval ♬ original sound - Anthony Youn, MD

    מומחים טוענים כי מי חמצן יכולים לעזור בפירוק שעוות אוזניים, אבל מי חמצן בצורתם הטהורה עלולים לגרות ולהזיק לתעלת האוזן. יתרה מכך, מסתבר שרוב האנשים לא צריכים לנקות את האוזניים, מכיוון שהשעווה עוזרת להגן על עור התוף - ובדרך כלל נושרת מעצמה. אם אתם חשים בקושי בשמיעה אולי יש לכם פקק שעווה שחוסם את תעלת האוזן. במידה וזה המצב, כדאי לפנות לרופא לקבלת סיוע.

  5. כמה קלוריות אני צריכה לאכול היום?

    סרטוני אוכל שבהם טיקטוקרים משתפים את כל מה שהם אוכלים במהלך יום שלם - על פניו, נשמע טרנד סביר לחלוטין, אבל צפייה בתוכן כזה עלולה גם להיות מסוכנת, במיוחד עבור ילדות וילדים. רבים מהסרטונים שזוכים לפופולריות רבה תחת ההאשטאג #WhatIEatInADay, מקדמים תפריטים יומיים שאינם מתאימים לצרכים התזונתיים ולכמות הקלוריות הנדרשת של רוב האנשים. אחד מהסרטונים הכי נצפים בטרנד עם 1.9 מיליון צפיות, מציג תפריט יומי של דוגמנית קטנת מידות שלא מייצגת כמעט אף בחורה ובחור:

    @lealukek

    What i ate today ❤️

    ♬ Beggin' - Måneskin

    הסכנה העיקרית בסרטונים מהסוג הזה שהם עלולים לקדם הפרעת אכילה או לעורר אותה אצל כאלה שחוו אותה בעבר. השוואה של הרגלי התזונה מסוכנת, אשלייתית ועלולה לגרום למחשבות שליליות לגבי דימוי גוף ורצון לאכול פחות ממה שהגוף צריך. חשוב לזכור ולהזכיר לעצמנו שהצרכים הקלוריים היומיומיים של כל גוף שונים ומשתנים לפי גיל, מין, רמת פעילות וגורמים נוספים.

    מעירים לילד על המשקל? היכונו לתוצאה ההפוכה

  6. מלפפון או אבטיח?

    @benandyochay חחחחח חכו לסוף וכתבו לנו איזה ירקות אתם/ן הכי אוהבים/ות? #בןויוחאי #benandyochay #foryou #פוריו ♬ צליל מקורי - בן ויוחאי

    נסיים בטרנד מתוק שרץ בטיקטוק כמתיחה שובבית אך לא בריאה במיוחד. נקודת המוצא הלא ברורה של הטרנד הפופולרי היא, שאם נפזר הרבה סוכר על מלפפון הטעם שלו יהיה זהה לאבטיח. בחלק מהסרטונים אפשר לראות חברים שמותחים אחד את השני ומגישים את המלפפון המתוק לחבר שעוצם את העיניים וחושב לתומו שהוא נוגס באבטיח, המציאות כנראה יותר מאכזבת.

    במקום להוסיף כמויות אדירות של סוכר רצוי לצרוך את הסוכר מפירות באופן טבעי  ולהנות מכל הערכים הבריאותיים שיש להם להציע לנו.