ניוז פלאש: גם למתחרי הנינג'ה הכי חזקים ומחויבים למטרה יש בקרים שפשוט לא בא להם ללכת לאימון. נשמע משוגע, הא? אבל מסתבר שהם לא עשויים רק משריר מכף רגל עד צוואר. גם להם לפעמים יש מועקה ועומס וגם הם יעדיפו רביצה על פני סקוואט. ההבדל היחיד שהם יעשו את זה הרבה פחות מאתנו, בטטות הכורסא.

הכירו את תם שקד, 29, מהנדסת והאישה הראשונה שאי פעם העפילה לגמר נינג'ה ישראל. כשהיא לא מתאמנת, היא לומדת ושכהיא לא עושה את שני אלו, היא גם יודעת לבהות ולעשות בינג' חברים. הנה כמה טיפים מעולים שקיבלנו ממנה לימים האלו שאנחנו חסרי כל חשק לזוז. 

כמה אימונים את עושה בשבוע?
"לפני תחרות הנינג'ה התאמנתי בצורה מאוד אינטנסיבית: ביום ראשון הייתי עושה אימון פונקציונאלי ואימון כוח, בשני אימוני תנועה, בשלישי פונקציונאלי ומשקולות, ברביעי מסלולים, חמישי מנוחה ובשישי מסלולים ושבת אימוני כוח וחידודים. כל אימון היה בין שעתיים וחצי לשלוש וחצי שעות, וזה לווה עם תוכנית תזונה ושינה כי הגוף שלי לא היה מצליח להתאושש מספיק גם עם עבודה במשרה מלאה כמהנדסת חשמל וגם עם אימונים עד 12-1 בלילה. אבל אחרי התוכנית, אני מתאמנת בעצימות יותר נמוכה ומשאירה לי יום יומיים מנוחה". 

איך את מביאה את עצמך לאימון כשממש לא מתחשק לך?
"אני אישית לא מאמינה במוטיבציה, אלא במשמעת עצמית. וגם המשמעת הזו לא תמיד עוזרת לי כשאני ממש רוצה ללכת הביתה או להישאר מול הטלוויזיה. במקרים כאלו, אני פשוט מחלקת את המשימה לצעדים קטנים. לפעמים יש הרגשה של לחץ להגיע לאימון כי את מרגישה לא בכושר/שאין לך כוח/ חשש מהאימון, ופירוק לצעדים קטנים עוזר".

פרטי, נמקי, הדגימי
"הטיפ הראשון הוא להתלבש בבגדי הספורט. בשלב השני, להתחיל לארגן את מה שצריך לאימון (מגבת, אוזניות, בגד להחלפה או מה שזה לא יהיה) והצעד האחרון הוא פשוט לצאת מהבית. זו הכוונה בפירוק לצעדים קטנים עד שמגיעים לאימון. ברגע שהגענו למקום, כבר נכנסים לשוונג אם נרצה או לא ובסוף מרגישים את התחושה המדהימה של אחרי אימון. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JACK KUBA (@jackkuba)

 

"טיפ נוסף שמאוד עוזר לי הוא ליצור מחויבות ולקבוע עם חבר.ה ללכת לאימון. להתקשר אליהם לפני שמתארגנים, ואז מתמלאים מוטיבציה או מחויבות לאחר". 

איך שומרים על מוטיבציה לאורך זמן?
"כשאני מרגישה שאני תקועה ולא מתקדמת, אני אוהבת להסתכל בסרטונים ישנים שלי מתקופות של הצלחה, ולהזכיר לעצמי שגם להצלחה הזו היו הרבה קשיים. לקראת התחרות למשל, כשהייתי מאוד בפחד ובלחץ, הסתכלתי על המקצה שלי מהעונה הקודמת ואמרתי לעצמי: 'הנה תראי, זו את ואת מרוכזת ואת תצליחי'. אני ממליצה גם למצוא סרט ספורט שנותן מוטיבציה, לי הייתה מסורת בהתעמלות לראות את stick it  לפני כל תחרות , אם זה הסדרה על מייקל גורדון ועוד".

ובכל זאת, יוצא לך גם לוותר לעצמך על אימונים?
"בהחלט וזה קורה כשאני מבינה שזה לא חוסר מוטיבציה לאימון אלא קצת מועקה נפשית, ואז אני משחררת. קורה לי לעתים שאני מרגישה שיש לי יותר מדי דברים על הראש ואני מרגישה שאני צריכה זמן לבד. מבחינתי גם לשבת ולבהות בטלוויזיה. אני מאמינה שבריאות נפשית חשובה בדיוק כמו בריאות פיזית. אם מישהו מרגיש שהכול נעשה קצת יותר מדי - נקו את הראש, תראו טלוויזיה, תקראו ספר, לכו לטייל. אחרי זה תחזרו לעצמכם, תתמלאו מוטיבציה לחזור חזרה לשגרה". 

מה הדבר הכי לא נכון לעשות לפני אימון?
"להחליט מראש איך האימון הולך להיות. היו לי אימונים שהייתי יושבת ואומרת לעצמי: "אני לא מרגישה טוב אני לא חזקה היום, האימון הולך להיות גרוע" והייתי מגיעה לאימון בלי רצון ומוטיבציה, והפלא ופלא, הוא באמת היה גרוע. בספורט יש רגעים שלא משנה איך עבר לכם היום או איך אתם מרגישים - אם תצליחו לנתק את כל זה ולזכור שאתם עושה את זה בגלל שאתם אוהבים את הספורט או כי חשוב לכם להזיז את עצמכם ולעשות משהו למענכם - אז הכול ישתחרר ותשכחו את כל הדברים הפחות טובים שעברתם במהלך היום והמטענים שהבאתם איתכם לאימון. גם אם רק לשעה. פשוט לבוא פתוחים ולא לקבוע מראש". 

אם היה רק אימון אחד בעולם שיכולת לבחור לבצע - מה הוא היה? 
"אני חושבת שאימון כוח ופונקציונאלי. אני אוהבת להגיע לקצה ולעשות אימון שמשלב דופק מאוד גבוהה, ובדופק הזה את צריכה לעשות תרגילי כוח. זה מאוד מזכיר לי את תחרות הנינג'ה שאת בהתרגשות ובלחץ, עם דופק בשמיים ואת פתאום צריכה להביא את כל הכוח שלך בתרגיל".

תם שקד במסלול הגמר, שלב 1 (צילום: עודד קרני)
האישה הראשונה שהעפילה לגמר הנינג'ה. תם שקד | צילום: עודד קרני

מה האימון שאת הכי ממליצה עליו לשיפור היכולות?
"סוג האימון מאוד תלוי במטרה. אני מאוד אוהבת אימוני כוח ודופק כי הם נותנים בסיס מדהים, במיוחד בנינג'ה. אני גם אוהבת תרגילי 'עבודה שחורה', שהם דווקא התרגילים שכולם פחות אוהבים לעשות, אבל בתור מישהי שלא היה לה בסיס והייתה צריכה לעשות אותם במשך חודשיים, הבנתי אחר כך איך הם אלה שגרמו לי דווקא להתקדם".

במה היית רוצה להתחזק ?
"בגמישות. עבדתי כל כך קשה בשנתיים האחרונות על חוזק ששכחתי את כל הגמישות שלי, ואני מרגישה את זה בפציעות וביום יום. פילאטיס מכשירים ויוגה היו פעם חלק בלתי נפרד מהאימונים שלי. אנשים צריכים להבין כמה גמישות משפרת עמידות בפני פציעות וטווח תנועה, ואני ממש רוצה לחזור לזה".

יש לך המלצה מה ללבוש לאימון כושר? או טוב יותר: מה לא ללבוש?
"בגדול ללבוש מה שנוח לכם ולא להכביד עם בדים קשה לזוז בהם. לשמחתי, יש חברות מדהימות ששמות דגש על תנועה וגמישות הבד אבל הכי חשוב זה ללבוש חיוך, ללבוש חוזק ולהתכונן להזיע".

היו תקופות בחייך שלא התאמנת בכלל?
"הייתי מתעמלת בנבחרת ישראל 19 שנה ברציפות. שהתגייסתי לצבא קיבלתי מכתב מיוחד מהרופא שאומר שאני חייבת לעשות פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע, כי אחרת כל הפציעות היו עולות לי וכל הגוף היה כואב. מבחינתי ספורט זה שחרור, זו התמכרות וזה יותר לנפש מאשר לגוף. כשאני מזיזה את הגוף, כשאני מתקדמת, כשאני מתחזקת, זה נותן לי הרבה חוזק נפשי. התקופה הכי גדולה שלא התאמנתי הייתה השבוע אחרי הגמר של עונה 5 שפשוט הייתה לי ירידת אדרנלין שהסתכמה בלראות את כל הסדרה 'חברים' מההתחלה". 

_OBJ

את נשקלת? זה חשוב לך?
"אני נשקלת אך ורק שאני אצל התזונאי. הבנתי במהלך השנים שהמשקל לא מייצג כלום. לדוגמא: בסוף עונה 4 הייתי 61.5 קילו, ובעונה 5 הייתי 66.5 קילו. אבל מה שקרה זה שהעליתי מסת שריר, נעשיתי חזקה, ונעשיתי חטובה הרבה יותר. 

חשוב ממש להבין ולתזכר שכשמתחילים להתאמן - עולים במשקל ולכן אני יותר מקשיבה להרגשה הפנימית שלי. האם אני מרגישה חלשה או חזקה? האם אני מכבדת את הגוף שלי ונותנת לו את כל התזונה שהוא צריך כדי להתמודד עם הדבר הזה שנקרא עבודה במשרה מלאה כמהנדסת חשמל + נינגה? המספר על המשקל לא אומר כלום". 

מה את חושבת על עצמך כשאת מביטה במראה? 
"אחרי 29 שנה של חיים עם חוסר ביטחון ושנאה עצמית אני יכולה להגיד שהיום אני אוהבת איך שאני נראית. הייתי נערה ספורטאית מאוד חריגה בנוף, גם מאוד גבוהה וגם נשאתי על עצמי שרירים מאוד נראים לעין, והתגובות תמיד היו שם. הבנים בשכבה היו משחקים איתי הורדות ידיים בהפסקה, אנשים היו שואלים אותי למה אני רוצה להיות חזקה. לא הייתי הולכת עם גופיות או שמלות כי רציתי להסתיר את הידיים. חצי שנה לפני תחרות הנינג'ה הייתי מתאמנת בקרוספיט וכל אימון, אמרתי שאני עושה הכול חוץ מפלג גוף עליון. 

אחת הסיבות העיקריות הייתה שהרגשתי תמיד שאין מספיק ייצוג לנשים ספורטאיות ועם שרירים ברשתות אופנה, ובתור נערה לא היה לי על מי להסתכל ולהגיד – היי, היא נראית כמוני. בכל העונה החמישית של נינג'ה, דיברתי וזעקתי שאני מחפשת חברה שתבוא ותעשה את הצעד הראשון ותשים ספורטאית בפרונט ולשמחתי נבחרתי לדגמן לג'ק קובה שראו ראיון אחד שלי והחליטו לעשות את הצעד המטורף הזה".  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JACK KUBA (@jackkuba)

 

איך זה הרגיש?
"פרצתי בבכי, דבר שאני לא נוהגת לעשות אבל זה היה מרגש כל כך.  הרגשתי שיש חברה שמאמינה במה שספורטאיות מייצגות, והן רוצות להראות שהן מיוצגות בכל אופנה, ולא רק באופנת ספורט".