כמה פעמים קרה לכם שישבתם מול המסך והתחשק לכם לנשנש משהו? זאת לא תחושת רעב אמיתית אלא כזאת שמערבת אכילה חברתית. אז במקום פיצוחים ועוגות, תוכלו לשמור על משקל וגם על הבריאות שלכם ועדיין ליהנות מערב ספורטיבי ומהנה.

נאצ׳וס מענני אורז

נאצ׳וס מענני אורז של מורן שטרום (צילום: שירן כהן שי )
נאצ׳וס מענני אורז של מורן שטרום | צילום: שירן כהן שי

איך אפשר להתחיל מתכון כזה? אולי מהעובדה שהנאצ׳וס הם רק 50 קלוריות? או מהעניין המטריף שהוא שנייה וחצי של התעסקות והכנה? שימו לב שדפי אורז הם חומר גלם מדהים שנעשה באופן מסורתי וניתן להכין ממנו מטעמים. עם השנים נוצרה התלהבות סביבו, מה שגרם ליצרנים, איך לא? להתחיל "להתעסק אתו" ולהוסיף לו חומרי גלם זולים (מיותר לציין שהם לא נותנים ערך מוסף לגוף).

אבל אל דאגה, הבנו את הבעיה, עכשיו בוא נניח לצידה את הפתרון. כל שצריך לעשות הוא להסתכל ברשימת רכיבים ולדאוג לקחת מהמדף רק את דפי האורז המכילים יותר מ50% אורז אמיתי ולא פחות. רכיבים כמו טפיוקה ועמילנים פחות איכותיים ולכן העדיפו שלא יהיו חלק משגרת הנשנוש שלכם

המתכון מתאים ל2 סועדים 

מרכיבים:

2 דפי אורז 

מטבל גוואקמולי:

1 אבוקדו בינוני בשל

1 ביצה קשה

1/2 פלפל צ׳ילי קצוץ

3/4 כפית פלפל שחור גרוס

3/4 כפית מלח

מטבל סלסה:

1 עגבנייה גדולה

1/2 פלפל צ׳ילי קצוץ

1/2 כפית רוטב בלסמי

1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

תשומת לבכם להוראות הסופר פשוטות שכן הדקויות פה יובילו להצלחה ענקית:

  1. חממו כפית שמן במחבת ובדקו שהשמן ממש חם, הרגע הזה חייב להיות מדויק.
  2. התחילו ״לקרוע״ את דפי האורז א–סימטרי והכניסו אותם למחבת, תוך שניות תראו איך נולד לכם נאצ׳וס מטורף שנמס בפה.

אופן הכנה למטבל גוואקמולי:

  1. מעכו את האבוקדו ותבלו במלח, פלפל שחור ופלפל צ׳ילי.
  2. גרדו את הביצה בפומפייה, ערבבו והוסיפו למטבל.

אופן הכנה למטבל סלסה:

  1. גרדו בפומפייה את העגבנייה.
  2. הוסיפו את המלח, הצ׳ילי והרוטב בלסמי. עתה ערבבו והגישו.

כדורי טחינה וצ'ייה מתוקים

כדורי טחינה וצ'ייה מתוקים של מורן שטרום  (צילום: שירן כהן שי )
כדורי טחינה וצ'ייה מתוקים של מורן שטרום | צילום: שירן כהן שי

המתכון מתאים ל-12 סועדים

מרכיבים:

1/2 2 כוסות פצפוצי אורז 

1/2 כוס טחינה

3/4 כוס דבש מלכות

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כוס זרעי צ'ייה

צלוחית עם פתית קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

  1. הכניסו למעבד מזון את כל המרכיבים וטחנו מעט עד לקבלת מרקם עיסתי, עם גושים.
  2. הכינו צלחת עם מים וטבלו את כפות הידיים מדי פעם, כך העבודה עם הכדורים תהיה נוחה.
  3. כדררו כדורים קטנים וצפו אותם בקוקוס.

פופקורן שכיף לנשנש

פופקורן של מורן שטרום  (צילום: שירן כהן שי )
פופקורן של מורן שטרום | צילום: שירן כהן שי

המתכון מתאים ל-2 סועדים

מרכיבים:

1 כוס גרעיני תירס (הפשוטים בשקית) בטמפרטורת החדר.

כף וחצי שמן חמניות.

מרכיבים לתערובת מתוקה:

1/2 כפית אבקת קקאו אורגנית

2 כפיות מייפל טבעי

1 כפית פתיתי קוקוס

מרכיבים לתערובת מלוחה:

1 כפית מלח

1/2 כפית אבקת שום

40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק (ניתן להוסיף או לגרוע, טעם מודגש לאוהבי פרמז'ן)

מרכיבים לתערובת חריפה:

1/4 כפית פלפל צ'ילי טחון דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אורגנו 

אופן הכנה:

  1. חממו מעט את השמן בסיר סיר ללא ציפוי, גדול ורחב.
  2. הוסיפו את גרעיני התירס לסיר כאשר השמן חמים, ערבבו וסגרו את הסיר עד לסוף ההכנה.
  3. הרימו את הסיר מדי פעם ונערו מספר שניות מצד לצד (כשהמכסה סגור היטב) למשך 10 שניות והחזירו חזרה.
  4. חזרו על הפעולה עד שלא נשמע פצפוצי תירס יותר.
  5. כבו את האש והכניסו את תערובת התבלון שבחרנו לתוך הסיר. ערבבו היטב.
  6. התענגו מפופקורן טבעי, ללא חומרים משמרים או טעמים סינטטיים.

שייק ירוק מרענן

שייק ירוק מרענן של מורן שטרום (צילום: שירן כהן שי )
שייק ירוק מרענן של מורן שטרום | צילום: שירן כהן שי

המתכון מתאים ל-2 כוסות

מרכיבים:

1 תפוח עץ ירוק

3 עלים לבבות חסה

2 תמרים

1/2 כוס עלי נענע

6 שקדים

5 קוביות קרח

2 כוסות מים קרים

אופן הכנה:

  1. חתכו את תפוח העץ והוציאו את הגרעינים.
  2. הכניסו לבלנדר את המים, תפוח העץ, החסה, התמרים, עלי הנענע, השקדים והקרח וטחנו עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

*תוכלו לשמור את השייק במקרר עד 24 שעות.

**הכותבת היא נטורופתית מוסמכת, שפית ל-RAW FOOD, מומחית לצמחי מרפא, ארומתרפיה ובאך. מפתחת שיטת 90% 10  שיטה לשינוי DNA תזונתי .