בין אם אתם אוהבים מצות או בין אם לא, בין אם אתם חובבי הלחם ובין אם כלל לא תרגישו בחסרונו - קבלו כמה רעיונות ממש נעימים, בריאים וטעימים במקום הסנדוויץ', שאולי תרצו גם להמשיך ולאמץ לאורך כל השנה.
וסיבת בונוס שווה במיוחד: כל התחליפים הללו יתאימו גם לצליאקים ולרגישים לגלוטן או לאלו מכם שמעוניינים לפסוח על הגלוטן בשוטף.

  1. טוסט בטטה

    הוא אמנם לא הטוסט שאתם מכירים, אבל הוא מתקתק וטעים, וניתן להכין מגוון רחב של גרסאות, כאשר הלחם שלכם הוא למעשה הבטטה, והפנים שלו הוא כל מה שרק תחפצו. הבטטה עשירה בוויטמין A, וסיבים תזונתיים והיא מאוד משביעה. אז איך מכינים? פשוט מאוד. חותכים בטטה לפרוסות ומכניסים לתנור או לטוסטר עד שהבטטה מתרככת. לאחר מכן ניתן למרוח מה שרוצים: מגבינות, ממרחים טבעוניים ועד בשר. בתאבון. 



  1. סנדוויץ' אבוקדו

    האבוקדו הפך בשנים האחרונות למלך המטבח והאינסטגרם ובצדק, יש לו מרקם מעולה וממכר, הוא עשיר בערכים תזונתיים וביניהם בוויטמין E וחומצות שומן חיוניות והוא אפילו פוטוגני בטירוף. אז מלבד סלטים שונים, שייקים, ואפילו קינוחים, האבוקדו יכול להוות תחליף מעולה לסנדוויץ' ללא אפייה וללא שעות הכנה, רק לחתוך בצורה פוטוגנית, להכניס ביצה או ממרח אהוב וזה מוכן.

     
  1. טורטיית חומוס או עדשים

    גם הטורטיות הפכו ללהיט חם בקרב שוחרי הבריאות והפודיס, ובעיקר הטבעוניות שביניהן על בסיס הקטניות. כיום ניתן להכין בקלות טורטיות בבית מקמח חומוס או עדשים, או לרכוש בחנויות, ולקבל תחליף מעולה לפסח ובכלל. מהטורטיות ניתן להכין מגולגלות בטעמים שונים, לזניות, טוסטים מלוחים או מתוקים, פיצות, אמפנדס, סושי ועוד.

     
  1. רול חביתה

    שחררו רגע את המקושקשת והשקיעו היטב בחביתה יפה שלא נקרעת באמצע, מלאו אותה בממרח, הכניסו פנימה מלא ירקות, גלגלו אותה, והנה לכם לאפת חביתה מהחלומות. רוצים לשדרג אותה בבריאות? ערבבו את הביצים שלכם עם תערובת של עלים ירוקים וקבלו רול ירוק ובריא.

     
     
  1. סנדוויץ' חסה

    לחובבי הרואו פוד שביניכם, לאלו שנמצאים בניקוי רעלים או דיאטה, נסו את סנדוויץ' החסה, שהוא בעצם סוג של סלט בגישה אחרת, שמכרסמים בו בביסים גדולים ממש כמו כריך פריך. הוסיפו לחסה שלכם רטבים טעימים, ממרחים, ירקות וחלבונים כמו חביתה, דג או טופו.

     
  1. קרפ או פנקייק מכוסמת ירוקה

    כוסמת ירוקה היא בעצם כוסמת שאינה קלויה, והטעם שלה עדין וטעים, ומתאים ללחמים, קרפים, מאפים ופנקייק. את הכוסמת משרים למשך כ-6 שעות, ולאחר מכן ניתן לטחון אותה עם מים ולצקת למחבת ליצירת קרפים או פנקייקים. הכוסמת עשירה בחלבון, אבץ, ברזל, סלניום ועוד, היא עשירה, משביעה ומתאימה לנמנעים מגלוטן.