אחרי ימים של כוננות שלג, הוא כבר ממש כאן וכל עם ישראל יוצא בעקבות הפלא הלבן. איפה תעצרו לאכול כשאתם מחפשים את האורח הנדיר שהגיע לביקור בזק? ריכזנו עבורכם את ההמלצות הכי שוות לנקודות עצירה קולינריות, שמתאימות למטיילים רעבים שלא רוצים לבזבז זמן יקר על המתנה. במקומות האלה תאכלו מהר וטוב ותחממו את המנועים להמשך הדרך.

ירושלים

אלורו

בדרך לבירה, המקום המושלם לעצירה הוא בית הקפה והמאפייה אלורו שממוקם באתר עתיקות, בגן קסום נסתר מן העין. אין מקום מושלם יותר להגיע אליו ביום סגרירי, במיוחד אם בחוץ שלג. אז תפסו את אחד השולחנות, בחרו את אחד המאפים מהבצק המדופדף, צרפו שוקו חם וחיו את החלום. אם תרצו ארוחה של ממש, המקום מציע גם ארוחות בוקר נהדרות, קישים וכריכים. בקיצור, מושלם כאן והאווירה היא של סוד קסום.

View this post on Instagram

A post shared by אלוֹרוֹ (@alloro.cafe)

בית ילין מוצא, 050-9772120, כשר

בית הקפה של משק עפאים במוזיאון ישראל

את משק עפאיים אין צורך להציג, וגם לא את בית הקפה הנפלא בבית הנסן. לאחרונה האחים עפאים פתחו בית קפה נוסף שבו אפשר ליהנות ממוצרי חקלאות בת קיימא וגם לשבת לארוחה קלה ומהירה, בשירות עצמי. בית הקפה מעוצב בסגנון שנות ה-50 וממוקם בתוך מוזיאון ישראל, והתפריט שלו מציע ארוחות בוקר, בורקס מים, הבורקסון המפורסם, מרק משתנה שיחמם לכם את הגוף ואת הנפש וגם סלטים וכריכים שווים ביותר.

View this post on Instagram

A post shared by משק עפאים לחקלאות בת-קיימא (@ofaimme)

מוזיאון ישראל ירושלים, 052-3666850, בהשגחת צהר

סטיישן 9

סטיישן 9, הממוקמת במתחם התחנה, חוגגת יחד עם שאר מסעדות המתחם את החורף בפסטיבל מרקים. בכל אחת מהמסעדות שבמתחם מוגש בימים אלה תפריט ספיישל עם מרקים שווים, ובסטיישן 9 האסייתית מציעים טום יאם ומרק טורי ראמן עם ציר עוף, אצות קומבו, אטריות ראמן, נצרי במבוק, ג’ינג’ר, ביצה רכה, שומשום לבן, אצות נורי, קאנפיו, אושינקו ושיפוד פרגית בגריל. בקיצור, המקום הכי מחמם בירושלים זה כאן.

View this post on Instagram

A post shared by סטיישן 9 STATION 9 (@station9_restaurant)

דוד רמז 4 ירושלים, 072-2125152, כשר

ג'וניור

ג'וניור הוא הפיצה בר הלא כשר הכי טוב בירושלים. מדובר במקום צעיר שממוקם באזור הסטודנטים של הבירה, ויש בו וייב קצת מחתרתי ותפריט פיצות בסגנון ניו יורקי שכולל גם מנות נשנוש של שרימפס ונקניקיות מושחתות. שווה להגיע במיוחד בשביל הפיצה באטר צ'יקן או הפיצה עם בולונז בריסקט, וגם בשביל הקינוחים המשוגעים כמו הקראק פאי. שימו לב שהמקום פתוח רק משעות אחר הצהריים.

View this post on Instagram

A post shared by Junior Pizza | פיצה ג׳וניור (@junior_pizza_jlm)

הרב חיים ברלין 1 ירושלים, 02-5408480, לא כשר

מחנה אסאדה

מחנה אסאדה הוא המקום המושלם לעצור בו באזור השוק. מצד אחד הוא מספיק רחוק כדי שלא יהיה בו צפוף ומצד שני הוא מספיק קרוב כדי שלא תצטרכו להתרחק יותר מדי מהמוקד הקולינרי. יש גם מקומות ישיבה שצופים לרחוב, ויאפשרו לכם להישאר באווירה של השלג בזמן שאתם זוללים את אחד מכריכי הבשר המושחתים והמושלמים המוגשים בלחמניות חלה ובגטים ענקיים. מהיר, מחמם וטעים אש.

View this post on Instagram

A post shared by מחנה אסאדה (@machne_asada)

אגריפס 80 ירושלים, 02-5436433. כשר

צפון

רמת הגולן

מטרלו

מטרלו הוא כבר מזמן לא רק מאפייה, אלא בית קפה וציון דרך עבור כל מי שמגיע לצפון ומחפש משהו טעים להכניס לבטן. תמיד יש שם תורים אימתניים, וחשוב להגיע הכי מוקדם בבוקר כדי לזכות באחד מכריכי הקרואסון המושלמים שמכינים כאן. אם אתם לא בני מזל, ולא בא לכם לעמוד בתור, כדאי שתדעו שיש בעין זיוון גם חומוסייה והמבורגרייה שנפתחו לא מזמן.

View this post on Instagram

A post shared by MATTARELLO dough&coffee (@mattarello_cafe)

קיבוץ עין זיוון, 054-2468019, לא כשר

החומוסייה

אז כן, מעכשיו יש סיבה נוספת להגיע לעין זיוון. החומוסייה החדשה (מבית מטרלו יש לומר) מציעה מנות חומוס לא שגרתיות, כדורי פלאפל פריכים וכנאפה חמה לקינוח. לא תעצרו לניגוב קטן?

View this post on Instagram

A post shared by החומוסייה (@humous.by.mattarello)

קיבוץ עין זיוון, 077-6020723, לא כשר

מחלבת נטור

אל תיתנו לשם מחלבה להטעות אתכם - מדובר בבית קפה לכל דבר, שאפשר לשבת לאכול בו ארוחה קלה שתורכב מסלט, לחם וגבינות. מדי פעם אפשר לפגוש גם מנות ספיישל צמחוניות שמשלבות את הגבינות המיוצרות במחלבה. חוץ מזה יש שם אווירה מגניבה עם מוזיקה קובנית ושירות מחויך ואנרגטי, כלומר בדיוק מה שצריך בשביל מנוחה קצרה מהדרך הארוכה.

View this post on Instagram

A post shared by מחלבת נטור (@natur_dairy)

דה קרינה

בוטיק השוקולד של דה קרינה הוא בדיוק מה שתרצו אחרי הטיול בשלג - עם שוקולטה חמה, פרלינים מעולים וריח מתוק ומשכר שעומד באוויר. אל תפספסו את הוופל המשוגע והעשיר בשוקולד ואת המשקה copa karina שמכיל גלידה וריבת חלב ומוגש עם קוביות בראוניז, גלילות שוקולד וקצפת.

View this post on Instagram

A post shared by De Karina (@dekarina_chocolate)

קיבוץ עין זיוון, 04-6993622, כשר

לפיצהל'ה

הפיצרייה של מרום הגולן פתוחה רק משעות אחר הצהריים אבל יש לה את הלוקיישן המושלם לצפות ממנו בשלג, אז אם נשארתם בצפון אחרי 16:00 ובא לכם פיצה - זה המקום. בתפריט תמצאו פיצות נטולות יומרה, משהו שיתאים לכל המשפחה, עם תוספות סטנדרטיות ובלי יציאות משוגעות. אל תוותרו על לחמניות הנוטלה הממכרות בתור הקינוח שאחרי הפיצה.

View this post on Instagram

A post shared by לפיצהל׳ה מרום גולן (@lapizzale)

קיבוץ מרום גולן, 04-6960475, כשר

גליל

קפה יודפת

קפה יודפת הוא מקום עצירה מושלם בדרך לצפון הרחוק (או בדרך חזרה). בית קפה עם נוף פנורמי עוצר נשימה שבו תקבלו שירות מהיר ואדיב, לבבי ובאנרגיות של בית. המנות שמוגשות כאן ענקיות, הרבה מהן צמחוניות וכולן בלי יוצא מן הכלל ייחודיות למקום. כך למשל קרפ כוסמין שממולא במוצרלה, בצל מקורמל ומנגולד, שהוא ארוחה מלאה שחייבים לטעום כשמגיעים לכאן. על מנת שתוכלו ליהנות מהנוף גם כשקר, יש במרפסת אוהל סגור ומחומם והתפריט מציע משקאות שיחממו את הלב ואת הנפש.

View this post on Instagram

A post shared by Cafe Yodfat (@cafeyodfat)

 

מתחם בואכה יודפת, 04-8225860, לא כשר

הר הארי

הר הארי הוא חוות סוסים עם מסעדה שממוקמת בתוך בקתת עץ עם טאבון ענק. כל זה יושב בנקודה הכי גבוהה בבית ג'ן, בגובה 1,040 מטרים מעל פני הים. את הנוף שנשקף מהחלונות אי אפשר לתאר במילים, כך שזה המקום המושלם לימים המושלגים. התפריט מציע גבינות שמיוצרות במקום, מנות עונתיות מהמטבח הדרוזי וגם בשרים, אבל ההתמחות האמיתית, שלמענה שווה להיכנס לאכול כאן, היא התבשילים הצמחוניים שמכינות פה נשים דרוזיות מירקות שהן מלקטות בעצמן.

View this post on Instagram

A post shared by מסעדת הר הארי & חוות האריות (@har_hari_restaurant)

בווייז: מסעדת הר הארי בית ג'ן, 050-5753246‏, לא כשר

סמבוסק הארזים

סמבוסק הארזים (שימו לב, לא הארז) הוא המוסד האיקוני של הכפר הדרוזי הציורי חורפיש, שממוקם בגובה 800 מטרים מעל פני הים. המאפייה המשפחתית הקטנה הזו קיימת כבר 25 שנה והיא משרתת במהירות אלפי אכלנים ביום, שמגיעים לכאן במיוחד בשביל הסמבוסק האגדי. התפריט מציע סמבוסק עם גבינת קישק מחלב עיזים אורגני שמיוצרת בייצור ביתי, סמבוסק כבש, סמבוסק עם עוף או עם גבינה צהובה, זיתים ורוטב פיצה וגם סמבוסק עם תרד ולאבנה. למקרה שהתור יהיה ארוך מדי - דעו שמטרים ספורים ליד הסמבוסק יש חומוסייה בשם אלג'וברן עם חומוס מושלם, ובהמשך אותו הרחוב מקום נהדר לעצור בו לפיתה דרוזית בשם מפגש אלוליד.

View this post on Instagram

A post shared by סמבוסק הארזים (@sambusk_harazim)

הכביש הראשי חורפיש, 04-9972276, לא כשר

בשארעט

בצפת לא תמצאו מזללות שאפשר לעצור בהן לארוחה קלה בדרך, אבל כן תמצאו שתי מסעדות בשר חדשות. הראשונה היא סומאק והשנייה היא בשארעט - החדשה מבין השתיים, שנפתחה ממש לאחרונה. היא ממוקמת ליד בניין העירייה בתוך מבנה אבן, ואליה כדאי להגיע בשביל אסאדו של 18 שעות במעשנה, בריסקט מפורק או בלינצ'ס במילוי כבד. יש בתפריט גם מרקים וצלי בבישול ארוך עם ירקות שורש, שינעמו לכם אחרי טיול בשלג.

View this post on Instagram

A post shared by באשרט - מטבח יהודי ומעשנה (@bashert_tzfat)

ירושלים 35 צפת, 073-2311331, כשר

Joya

לא בטוח שבראש פינה תמצאו שלג, אבל אווירה חורפית קסומה תמיד יש בעיירה הציורית הזו, אז אם חשקה נפשכם באוכל איטלקי אחרי טיול שלג, יש כאן בשורה. רשת ג'ויה האיטלקית פתחה בעיר מסעדה איטלקית חלבית נעימה, שבה משפחה בכל הרכב תמצא את הנחמה שלה. הזמינו מרק קרם פורצ'יני וערמונים, לזניה ופיצה, ואתם מסודרים עד שתגיעו הביתה.

View this post on Instagram

A post shared by משפחת מסעדות איטלקיות (@joyarest)

דרך הגליל 12 ראש פינה, 04-8589099, כשר