המדריך לכריך המושלם
באיזה לחם לבחור, מה למרוח על הכריך, איך לארוז, כיצד לחתוך ואיך מפתים ילדים בררנים לאכול כריך מושלם שגם נראה טוב, גם בריא ולא פחות חשוב – שיהיה טעים?

1 לספטמבר סוף סוף מגיע וזה הזמן לחזור לשגרה המוכרת והטובה שכוללת השכמות מוקדמות, הכנת כריכים ויאלה לבית ספר, לגן ולעבודה בלי רגשות אשם. אם פעם אכלנו בארוחת עשר כריך עם שוקולד השחר עטוף בנייר כסף או לחם שחור עם גבינה בתוך מגבת, היום זה כבר לא יתקבל בברכה. איך תארזו כריך שהוא גם בריא, גם מזין וגם כזה שהילדים שלכם ממש ירצו לאכול ממנו? קבלו את המדריך לכריך המזמין
קודם כל הבריאות
ארוחת הבוקר היא ללא ספק הארוחה הכי חשובה ביום כי היא זאת שתכריע באילו אנרגיות נתחיל את היום, אז כמו שאנחנו לא נאכל על הבוקר 6 כפות סוכר בתוך לחמנייה, אנחנו לא נרצה את זה עבור הילדים שלנו. אכילת סוכר לבן בבוקר עשויה לגרום לילדים להפרעות קשב, בעיות ריכוז ולתחושת נמנום במשך היום ולכן לא נרצה להתחיל את הבוקר של הילדים שלנו עם סוכר מזוקק שנמצא בלחמים ובממרחים השונים.
חשוב להבין שעוד לפני שאנחנו מתחילים עם מה למרוח, יש חשיבות גם איפה למרוח. הלחמים שמוצעים לנו היום ברשתות ובמאפיות חוטאים ב-2 חטאים עיקריים: הוספת סוכר מיותר והוספת חומרים משמרים שמזיקים לבריאות שלנו ושל הילדים שלנו. אז בכל פעם שאתם קונים לחם, חשוב שתסתכלו מה כתוב על גבי האריזה, ואם תראו על האריזה של הלחם שלכם את האות E עם מספר כלשהו או סוכר, מומלץ לעבור ללחם הבא שאינו מכיל חומרים משמרים.
הכי אידיאלי: אפו לחם/לחמניות/פיתות בעצמכם, עדיף מכוסמין או מכוסמת ירוקה. אם זה לא מתאפשר לכם, חפשו לחם שלא מכיל מזיקים למיניהם, ועדיפות תמיד לקמח איכותי מלא.
לא רק קוטג'
הממרחים הבריאים שתוכלו למרוח: אבוקדו וירקות, טחינה וירקות, ממרח שקדיה ללא סוכר, ריבה ביתית ללא סוכר או טחינה גולמית וסילאן.
הוסיפו פירות וירקות
מנעו ריבי בוקר והכינו טבלה מסודרת
במקום להתחיל כל בוקר בריב, מומלץ להכין מדי שבוע טבלה מסודרת ובה מפורט באיזה יום אוכלים כל כריך. למשל: ביום א' אוכלים אבוקדו וירקות, ביום ב' אוכלים לחמניות כוסמין עם טחינה וסילאן וביום ג' אוכלים טחינה עם ביצה וירקות.
עכשיו צלחתו בהתאם
לילדים בררניים עושים כריכים בצורות
תשכחו מאריזות פלסטיק
חוקרים מצאו במחקר חדש חלקיקי פלסטיק במים שאנחנו שותים ובשנים האחרונות יצאו עוד ועוד מחקרים על הסכנות הטמונות בשימוש בכלי הפלסטיק השונים. הפלסטיק גם מסוכן במיוחד כאשר הוא חשוף לחום ולכן לא מומלץ לתת לילדים מאכלים חמים בכלי פלסטיק. דר' מרינה צדקין-תמיר, פרמקולוגית קלינית, מהמכללה האקדמית ר"ג אומרת: "ההמלצה היא לא להשתמש בכלי פלסטיק בכלל. להשתמש בנירוסטה או מזכוכית, גם לא כדאי להשתמש בכלי הפלסטיק האיכותיים יותר כי הם משחררים חלקיקים בתוך המים".
הוסיפו פתק בוקר