חריף אש: מנות מעולות לאמיצים בלבד
מה קורה כשתאילנדי, מקסיקני, סיני, הודי ומרוקאי נפגשים? שריפה בגרון. חריפות היא טעם נרכש ונפלא ובעוד שרבים נוטים לברוח ממנו , יש המונים שרק רוצים ממנו עוד. הנה כמה מהמנות החריפות ביותר שתמצאו בארץ והן טעימות בקטע אחר. בתיאבון


חריף הוא טעם נרכש וגם ממכר. ככל שתעלו את רמת החריפות במנה, כך הפה שלכם ידרוש יותר. ככל שישרוף לכם יותר, כך תרצו עוד ועוד ביס. אם רק תסכימו להתמסר לחריף - הכאב יהפוך לעונג ואם לא תפסיקו לאכול למרות הכאב (כלומר לא תשתו מים או חס וחלילה משקה מוגז) ותיעזרו ביוגורט או באורז לבן, מבטיחים לכם שתגיעו להארה.
רוצים לומר: תאילנדי, מקסיקני, סיני, הודי ומרוקאי הם המטבחים המצטיינים בחריפות והמנות שלהם קוראות תיגר על גבולות היכולת של בלוטות הטעם. אבל האהבה לטעמים החריפים כבר מזמן התפשטה מעבר וזלגה לתפריטים של מסעדות שף. קחו למשל את המגה סלב שף ג׳יימי אוליבר שלא יסיים אף מנה מבלי להוסיף חופן של צ׳ילי. המגמה דומה גם במזללות של אוכל רחוב ובמיוחד בפיצריות שמציעות פיצות משוגעות מחריפות. אם גם אתם מכורים לתחושה שהלשון בוערת והמצח מטפטף, כדאי שתשננו את המנות שברשימה הזאת, כי אם כבר אנחנו הולכים להזיע מעכשיו ועד נובמבר, אז לפחות שיהיה גם טעים (וחריף) בפה.
בית תאילנדי
פיגם
אמפי עין הוד, 054-6833330, לא כשר
Pazzo pizza
היצירה 5 רעננה, 09-7418833, לא כשר
קוקו תאי
טיילת להט 17 חוף פרישמן תל אביב, 077-9386220, לא כשר
ג'ורג' וג'ון
כאמור, גם שפים חוטאים בפאשן החריף ומגישים בגאווה מנות עזות ואמיצות. במסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל למשל, מוגשת מנה ראשונה לוהטת של סשימי חלפיניו המחברת בצורה מושלמת בין דג האנטיאס האצילי לרוטב חלפיניו כבוש שנותן קיק, כוסברה שמוסיפה רעננות, פלפלים חריפים להדגשת החריפות ולסיום קרם אבוקדו וקוויאר בשביל משחק של מרקמים.

אאורבך 6 תל אביב, 03-7269309, לא כשר
טרומפלדור 20
לאקי צ׳יקן
מתחם ביתנ׳ס, ביתן אהרון, 077-9967773, לא כשר
17J
ירמיהו 17 תל אביב, 03-9442773, בהשגחת צהר
בזיליקה
בן גוריון 13 אשקלון, 08-676-5555, כשר למהדרין
רונג׳אן
מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710, לא כשר
אווה סאפי
השחר 8 תל אביב, 054-2533348, כשר
לונג סנג
המנה הכי חריפה שמגישים במסעדה הסינית הוותיקה תגרום לכם לבכות, הבטחה שלנו. זאת בהנחה שתשרדו קודם את השירות ה״לא מתחנף״ ותצליחו להבין את התפריט שלא מפרט יותר מדי. עכשיו בואו נגיע לעיקר, כי גם אכלני חריף קשוחים ביותר מתקשים לסיים את הפלפלים החריפים הממולאים בתערובת בשר לבן ופירות ים ברוטב הויסין שחור חריף בטירוף. נראה אתכם מעיזים.
אלנבי 44 תל אביב, 03-5163769, לא כשר
