עונת הקיץ היא ללא ספק המאני טיים של הפירות. זה לא שבחורף אנחנו לא אוכלים אותם, אבל יש משהו ברביצה בים - כששולפים את קופסת הפירות ונהנים מהמיץ שלהם שפוגש את החול ואת השמש וטעם האבטיח עם הבולגרית, והאפרסק הבשל שמעניקים לבלוטות הטעם שלנו חוויה נוספת. אבל מה אם נגיד לכם שיש לעולם להציע עוד הרבה יותר מהפירות המוכרים?

נוי הדס, הבעלים של "נוי השדה", עושה לנו היכרות עם 8 סוגי פירות שלא זוכים למספיק יחסי ציבור וחבל. 

  1. אוכמניות ורודות

    טעם: מתוקות, טעימות, מיוחדות ויפהפיות ומשדרגות כל מנה בנראות ובטעם
    מתאים ל: לדברי הדס, האוכמניות הללו טעימות לאכילה ישר מהקופסה אבל גם משתלבות נפלא בסלט.
    חשוב לדעת: מומלץ לרכוש אותן בהקדם כי העונה שלהן קצרה במיוחד. 
  2. גולדן ברי

    טעם: גולדן ברי, הידועים בשם "דובדבן אהבה", הנם דובדבנים זהובים יפהפיים בעלי טעם טרופי - אקזוטי, מתוק חמצמץ. הם פרי מלכותי עטוף עלי זהב, בריא ומיוחד שהיה נחשב ל'פרי הזהב' במשך מאות שנים. הם נחשבים לחלק ממשפחת מזונות העל של פירות היער, בעלי ערך תזונתי חיובי גבוה ומלאים בסגולות בריאותיות ייחודיות. בין היתר עשירים בנוגדי חמצון ובעלי מהשפעות אנטי דלקתיות. הגולדן ברי שלנו, כמובן, הם תוצרת ישראל והם אחד הפירות היפים בטבע, עטופים בפרח זהוב יפהפה.
    מתאים ל: בזכות מראה הפרי, גולדן ברי מעולים לקישוט מנות וקינוחים. בנוסף, הם מוסיפים טעם ייחודי לריבות, רטבים, סלטים וקינוחים.
  3. תות עץ פקסיטני/ תות עץ פקיסטני לבן

    התות הפקיסטני המאורך מבשיל למשך חמישה שבועות, מאמצע אפריל עד אמצע מאי ונעונה הקצרה שלו הופכת אותו להיות אטרקטיבי במיוחד.
    מתאים ל: הכנת סלטים מתוקים ומיוחדים, לעוגות בחושות ואף לתבשילי בשר.
  4. קיווי צהוב

    טעם: מדובר בזן מיוחד של קיווי מתוק במיוחד (אפילו יותר מקיווי "רגיל"), קליפתו שעירה פחות ובעל צבע צהוב מיוחד ומפתה. הקיווי הצהוב מכיל כמות גבוהה של ויטמין C, עשיר בסיבים תזונתיים ומסייע למערכת החיסונית.
  5. פרחים אכילים

    מתאים ל: פרחי מאכל המתאימים לקישוט מנות וקינוחים. הם עשירים בנוגדי חמצון. יש להם תפרחת מרהיבה, הם צבעוניים ומשדרגים כל מנה מעוגה, לסלט ועד למנות ראשונות ועיקריות.
  6. אגס אדום

    טעם: לאגס האדום והיפהפה טעם עדין ומתוק עם מרקם חלק והוא עסיסי בטירוף כשהוא בשל.
    האגס עשיר בסיבים תזונתיים ובאשלגן ומומלץ מאוד לשלבו בתפריט היומי שלנו. רצוי לאכול אגסים בקליפתם כיוון שהקליפה עשירה בסיבים תזונתייםץ
    מתאים ל: ניתן לשלב אותם בקישוט של קינוחים בשל צבעם האדום העז.
  7. פטל שחור

    טעם: משלב טעם חמצמץ ומתוק-מתוק? פטל שחור הוא אחד מפירות היער האהובים ביותר.
    מתאים ל: הטעם הייחודי והמראה המדהים עם הצבע העז הופך את הפטל השחור לתוספת מושלמת לקינוחים ועוגות. כמובן שאפשר ליהנות ממנו גם טרי. הפטל השחור עשיר בסידן, אשלגן ונוגדי חימצון חזקים במיוחד ומסייע בשמירה על מערכת החיסון של הגוף.
  8. פטל אדום

    פטל אדום, טעים וטרי! את הפטל מומלץ לצרוך כשהוא טרי כיוון שכך ניתן ליהנות משפע הערכים התזונתיים שלו מבלי לפגוע בוויטמינים המצויים בו. הוא מכיל כמות רבה של סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, ויטמינים כמו A, C,K ומינרליים כמו סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן ואשלגן. לפטל סגולות בריאותיות רבות למערכת הלב ולחלל הפה.



    אז עכשיו כשגיוונו קצת את ארסנל הפירות שלנו. מה עושים עם כל היופי הזה?
    הנה כמה הצעות מקוריות לסלטי פירות טעימים ומרעננים