אם יש מאכל אחד בעולם שקשה לעמוד בפניו כל פעם מחדש הוא ככל הנראה פיצה. לכן, יום הפיצה הבינלאומי הוא עבור רבים מאתנו יום חג שבו אפשר (מה אפשר? חייבים!!) להניח בצד את כל רגשות האשם בצד ולאכול סלייס או שניים או שלושה (אנחנו האחרונים לשפוט). 

לשמחתנו, גם בארץ הבינו את החשיבות של איכות הפיצה והמנה ממש לא נשארת רק בפיצריות השכונתיות. מסעדות רבות לוקחות אותה ברצינות עם אפייה נכונה ותוספות עם שילובים שבעבר יכולנו רק לחלום עליהן. אתם כבר רעבים? הנה כמה פיצות מעולות במסעדות הפופולאריות ע"פ מדד ontopo.

לה טיגרה – פיצה קרנריה

מבט חטוף בטאבון המנומר של מסעדת "לה טיגרה" התל אביבית מדגיש את הזהות הברורה של המקום שבו מציעים פיצה על פי המסורת הנפוליטנית. הטאבון המדובר יובא במיוחד מאיטליה והוא מנומר כמו חברבורות הנמר שמעטרות את הבצק הנאפוליטני המסורתי. "לה טיגרה" לא רק שואבת השראה מהפיצות בנאפולי, זו גם המסעדה הראשונה בישראל שקיבלה הכרה וחברות באיגוד ה-A.P.N, איגוד הפיציולי הנפוליטני, וצוות המסעדה הוכשר בנאפולי והשתלם על ידי אלוף העולם בפיצה, לא פחות.

לבחור כאן פיצה זה משימה לא פשוטה, אבל עשינו זאת: קבלו את פיצה קרנריה עם רוטב מעגבניות סאן מרזנו, מוצרלה, בשר אסאדו מפורק בבישול ארוך, אורגנו, זילופי מייפל קנדי, פרמז׳ן, בצל ירוק מטבל דבש חריף ופסטו.

View this post on Instagram

A post shared by LA TIGRE לה טיגרה (@la_tigre_tlv)

להזמנת מקום

רוברטה וינצ'י: פיצה כרישה צלויה עם גבינה כחולה

מסעדת "רוברטה וינצ'י" של השף עידו פיינר מציעה תפריט מגוון על טהרת המטבח האיטלקי, וכל מנה שיוצאת לשולחן היא טובה. אבל אי אפשר להתעלם ממגוון הפיצות שמיוצרות בטאבון המסעדה ומגיעות חמות וטעימות במיוחד. בחרנו בפיצה כרישה צלויה עם גבינה כחולה וסירופ דבש רוזמרין

View this post on Instagram

A post shared by Roberta Vinci רוברטה וינצ׳י (@robertavincirest)

להזמנות

ארל'ה - פיצה קרבונרה

בשנים האחרונות נפתחו ברי פיצה בארץ שמציעים מקום כייפי לשבת בו, לאכול פיצה מעולה ולשתות בירה באווירה נעימה משוחררת וכייפית. ארל'ה הוא בדיוק כזה. כאן תמצאו לא מעט פיצות העשויות מבצק עבה שנאפות על לבנים, ולצדן מנות מעולות שמלוות את כוכבת הערב כמו סלטים מיוחדים וקינוחים שאסור לוותר עליהם. בחרנו בפיצה קרבונרה עם קרם פרש, בייקון טלה, ביצת עין, בצל חרוך ופטרוזיליה.

View this post on Instagram

A post shared by ארל'ה bar&chef pizza (@arale_pizza)

להזמנת מקום

נאופוליטן: פיצה קרצ'ופי לימונה

את בצק הפיצה הנפוליטני המנומר והתפוח ניתן למצוא גם בחיפה, שם נמצאת נאופוליטן. שמה של המסעדה הולך לפניה בעקבות הפיצות המצוינות העשויות 100% מחמצת ונאפות בטאבון נפוליטני מסורתי. בתפריט של נאופוליטן יש פיצות מיוחדות שאותן אוכלים בסכין ומזלג, כמו בדרום איטליה. בחרנו בפיצה קרצ'ופי לימונה עם קרם ארטישוק, מוצרלה טרייה, ארטישוק, גרידת לימון, בצל ירוק, פרמג'אנו 24 חודשים, מלח ים ושמן זית.

View this post on Instagram

A post shared by NeoPolitan (@neopolitan_pizzeria)

להזמנת מקום

פאפי פיצה: פיצה בטטה וסלמון

באזור כיכר רבין בת"א נמצא פאפי פיצה, בר שמציג את השילוב האולטימטיבי של פיצות טובות ואלכוהול. את התפריט בנה השף יפתח קורן והפיצות נאפוליטניות עם שלל תוספות מגוונות. בחרנו בפיצה בטטה סלמון עם קרם בטטה ושמנת, קונפי סלמון, מוצרלה פרסקה, פרמזן ועירית קצוצה. 

פיצה פאפי פיצה (צילום: ספיר קוסה)
פיצה פאפי | צילום: ספיר קוסה

להזמנת מקום

ג'הג'ה: פיצה תפוח אדמה מדורה

במיקום מרכזי בראשל"צ נמצאת מסעדת ג'הג'ה, מסעדה פופולארית שמציעה תפריט איטלקי שמח וטעים וכמובן פיצות נפוליטניות. בתפריט תמצאו פסטות וסלטים, אבל אנחנו התכנסנו לדבר על הפיצות, שעליהן אחראי גלעד סולומון, שהוא פיציולו עטור פרסים. בחרנו בפיצה תפוח אדמה מדורה עם 3 גבינות, ריקוטה, פרמז'ן, עירית, לימון וביצת חופש

View this post on Instagram

A post shared by JAJA - גורדון פינת רוטשילד (@jaja_bar_rlz)

להזמנת מקום

פיצה פורטו: פיצה יוונית

פיצה פורטו היא רשת מסעדות איטלקיות עם מטבח איטלקי מודרני- ארטיזנלי ששם דגש על עשייה מקומית של הבצק וכמובן שימוש בחומרי גלם טריים וטאבון גדול בכל אחת ממסעדות ברשת. למרות שיש תפריט שלם, הפיצות של פיצה פורטו מככבות ושווה להתעכב עליהן. 
שימו לב לפיצה היוונית הכוללת רוטב עגבניות, תערובת גבינות פורטו, זיתים שחורים, בצל סגול, גבינת פטה, נענע ושמיר.

View this post on Instagram

A post shared by PIZZA PORTO - All day Italian (@pizza_porto_il)

להזמנת מקום באיירפורט סיטי 

בונא פיצה: פיצה קרניבורים

אם חיפשתם את השילוב בין בר שכונתי כייפי לתפריט פיצות איכותי תגיעו לכפ"ס, לבונא פיצה, שם תוכלו ליהנות מאווירה טובה ותפריט שאותו בנה השף והפיציולו רענן נוסל שנחשב למומחה עולמי לפיצות ואחראי על השילובים המעניינים על הפיצות. בחרנו בפיצה קרניבורים עם רוטב עגבניות, מיקס גבינות מוצרלה וצ׳דר, פפרוני פיקנטי, בייקון טלה ואיולי מעושן

View this post on Instagram

A post shared by Bona (@bona_bar_pizza)

להזמנת מקום

סילו: פיצה למבדה

במסעדת סילו שנמצאת בפארק פרס שבחולון מגישים אוכל איטלקי עם טוויסטים ים-תיכוניים והפיצות נאפות בטאבון העצים. בכל שנה בשבוע שבו נחגג יום הפיצה, מסעדת סילו מחזירה את פיצה מטר המיתולוגית והפעם השבוע יתקיים בתאריכים 6-12 בפברואר. התפריט יכלול שילובים של פיצות דרום אמריקאיות. למרות שמדובר בפופ אפ והמבחר מוגבל ואיכותי בחרנו בפיצה למבדה – רוטב עגבניות, שלל ירקות צלויים, בלסמיקו, סנט מור, מוצרלה ועלי ריחן.

להזמנת מקום

ראמה פיצה: פיצה רומניה

אם טיילתם ברחוב קינג ג'ורג' התל אביבי וראיתם אנשים יושבים בשולחנות על הרחוב, אוכלים פיצות מעולות ושותים בירה או יין - דעו שהגעתם למקום הנכון. ראמה פיצה בר מציג תפריט אוכל מגוון עם פיצות שף, מנות חלוקה וסלטים, תפריט יין קוקטילים ובירות. אנחנו בחרנו בפיצה רומניה - קרם תירס (פולנטה), פרמזן, ארטישוק, עלי בייבי, בצל מוחמץ, צילי אדום וכמהין. 

View this post on Instagram

A post shared by Rama (@rama_pizza_bar)

להזמנת מקום